23.12.13

Στον τάκο! Καταγγελίες φαντάρων απ' τον ΟΔΗΓΗΤΗ

Κέντρο Τεθωρακισμένων Αυλώνα

Να απομονωθεί η ναζιστική φασιστική Χρυσή Αυγή

Στο ΚΕΤΘ στην Αυλώνα η εκπαίδευση των φαντάρων, αν μπορούν να ονομαστούν έτσι οι αγγαρείες και οι συνεχείς πρόβες για παρέλαση, περιλαμβάνει εκτός των άλλων καθημερινά συνθήματα, που στόχο έχουν να καλλιεργήσουν τον ρατσισμό, τη μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό και το μίσος ενάντια στους γειτονικούς λαούς της χώρας μας.
Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων και των πορειών, υπαξιωματικοί μαζί με κάποιους χρυσαυγίτες φαντάρους προσπάθησαν να αναγκάσουν τους υπόλοιπους φαντάρους να φωνάξουν εθνικιστικά συνθήματα και τραγούδια όπως «Τούρκικο αίμα να ΄ναι τα g3 να βαράνε χήρες και ορφανά να κλαίνε που τα σπίτια τους θα καίμε» και άλλα παρόμοια εμετικά. Παρά τα παράπονα και την απαίτηση των φαντάρων να σταματήσει αυτό το αίσχος, οι φασίστες υπαξιωματικοί τους αγνόησαν επιδεικτικά με τη δικαιολογία ότι «τα συνθήματα αυτά εξυψώνουν το ηθικό του στρατεύματος». Όταν φαντάρος βγήκε στην αναφορά για να καταγγείλει τα περιστατικά απειλήθηκε από μόνιμο λοχία με ποινή κράτησης 8 ημερών! Στη συνέχεια κάτω από την πίεση των φαντάρων που αντέδρασαν επί τόπου και με τη δημοσίευση των περιστατικών τα φασιστοειδή “λούφαξαν”.


Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει για άλλη μια φορά την ανάγκη να απομονωθεί η ναζιστική-φασιστική Χρυσή Αυγή και κάθε προσπάθεια που κάνει να ποτίσει με το ναζιστικό δηλητήριο τους νέους που υπηρετούν τη θητεία τους. Ο μανδύας του πατριωτισμού που φοράνε οι χρυσαυγίτες είναι ψεύτικος. Οι χρυσαυγίτες υμνούν τον Χίτλερ προσβάλλοντας την αντίσταση του ελληνικού λαού ενάντια στην κατοχή. Δείχνουν απύθμενο μίσος ενάντια στην πάλη του λαού που τσάκισε το ναζισμό-φασισμό. Επιδιώκουν να εμποτίσουν τις νεανικές συνειδήσεις των στρατιωτών με το δηλητήριο του άκρατου εθνικισμού ενάντια στους άλλους λαούς.
Οι “πολιτικοί πρόγονοι” και τα πρότυπα της Χρυσής Αυγής, τα λεγόμενα “Τάγματα Ασφαλείας”, συνεργάστηκαν με τους κατακτητές και ματοκύλισαν τον ελληνικό λαό. Ο άκρατος εθνικισμός, η θεωρία του ναζισμού για την ανωτερότητα της φυλής σε σχέση με άλλους λαούς και η φασιστική δράση αποτελούν σε τελική ανάλυση όπλα του συστήματος ενάντια στον λαό που έχει δικαίωμα και συμφέρον να αγωνίζεται για το δίκιο του. Και ας μην ξεχνάμε ότι οι ναζιστές της Χρυσής Αυγής ήταν αυτοί που με αφορμή την κρίση στη Συρία διατύπωσαν τη θέση για «συμμετοχή της Ελλάδας στους πολέμους που πρέπει να γίνει με ανταλλάγματα υπέρ του έθνους» από τους ιμπεριαλιστές.
Οι φαντάροι αλλά και κάθε τίμιος άνθρωπος, αξιωματικός και υπαξιωματικός να σηκώσουν τείχος στη δράση των φασιστών-ναζιστών μέσα στα στρατόπεδα, να απομονώσουν τους ναζιστές της Χρυσής Αυγής. Με τη δράση και τη διεκδίκηση για όλα τα προβλήματα και τις ανάγκες τους οι φαντάροι να αναπτύξουν τη συναδελφική τους αλληλεγγύη. Να διεκδικήσουν σαν μια γροθιά τα δικαιώματά τους και με αυτόν τον τρόπο να απαντάνε στα ναζιστικά–φασιστικά προστάγματα και να σταματάνε. Να τα καταγγέλλουν στους υπόλοιπους συναδέλφους απαιτώντας η διοίκηση να παίρνει μέτρα. Με αυτό τον τρόπο, με τη συμμετοχή και δραστηριοποίηση όλων των φαντάρων να μπει στο περιθώριο η ναζιστική θεωρία, τα κηρύγματα αλλά και η δράση της Χρυσής Αυγής μέσα στα στρατόπεδα.

164ο Τάγμα Εθνοφυλακής, Σάμος

Τεράστιες ελλείψεις σε πολλά στρατόπεδα

Το φαγητό που παρέχει η υπηρεσία στα εστιατόρια είναι τις περισσότερες φορές λίγο καθώς και το φαγητό που πάει στα φυλάκια δεν είναι αρκετό ώστε να βγουν μερίδες για όλους. Επίσης η ποιότητα του φαγητού είναι κάτω του μετρίου (άλλες φορές καμένα και άλλες ωμά). Τα παραπάνω οδηγούν τους στρατιώτες να τρώνε είτε από το ΚΨΜ είτε να παραγγέλνουν απ’ έξω επιβαρύνοντας έτσι τα έξοδά τους κατά πολύ.
Στη μονάδα δεν υπάρχει πόσιμο νερό (!!!), οπότε χρειάζεται να αγοράζεις καθημερινά εμφιαλωμένο (ενώ θα έπρεπε να το παρέχει η υπηρεσία). Σε κάποιες μονάδες υπάρχει ψύκτης με νερό από πηγές, αλλά οι φιάλες δεν αλλάζονται και πολλές φορές περνάνε μέρες χωρίς να ξανάγεμιστούν. Και αυτά τα έξοδα θα πρέπει υποτίθεται να καλύπτονται από τα 8,62 ευρώ που δίνουν μηνιαίως!! Η έλλειψη σε στρατιώτες σχεδόν σε όλες τις μονάδες αναλογικά με τις υπηρεσίες της έχει αποτέλεσμα να μην έχουν έξοδο οι φαντάροι για πολλές μέρες και να κάνουν διπλό-υπηρεσίες. Οι εγκαταστάσεις είναι σε άθλια κατάσταση και ειδικά τα κτίρια που διαμένουν οι στρατιώτες είναι κακοδιατηρημένα (σπασμένα, γεμάτα υγρασία).
Αντίστοιχες καταγγελίες, και όσον αφορά το φαγητό και όσον αφορά στην “μισή αρχοντιά” της καθαριότητας, κάνουν και φαντάροι από άλλα στρατόπεδα, όπως το 9ο Σύνταγμα Πεζικού (Καλαμάτα), όπου μάλιστα σε μία περίπτωση δόθηκε ακόμα και χαλασμένο φαγητό.
Οι ελλείψεις και οι περικοπές είναι πια καθημερινή πραγματικότητα στα στρατόπεδα. Μόνος δρόμος είναι η διεκδίκηση από τους φαντάρους, ακόμα και τα πιο “αυτονόητα” μόνο έτσι μπορούν κατακτηθούν.

Επιστολή νεοσύλλεκτου στρατιώτη από το Κέντρο Εκπαίδευσης Πυροβολικού στη Θήβα

Παρουσιάστηκα στις 11/11/13 στο ΚΕΠΒ Θήβας με σκοπό να ξεκινήσω να υπηρετώ την 9μηνη θητεία μου. Την πρώτη μέρα βλέποντας τους θαλάμους αναρωτήθηκα πότε ήταν η τελευταία φορά που είχαν στεγάσει φαντάρους. Πήρα την αυθόρμητη απάντηση στρατιωτικού στελέχους ότι οι εγκαταστάσεις δεν θα έπρεπε κανονικά να στεγάζουν φαντάρους καθ’ ότι είναι παλιές. Όπως επίσης ότι είναι στο χέρι των φαντάρων να κάνουν αυτές τις εγκαταστάσεις ανθρώπινες και κατάλληλες για διαβίωση. Κάτι το όποιο βέβαια έγινε καθώς η αλληλεγγύη μεταξύ των φαντάρων είναι τεράστια, ειδικότερα σε αυτές τις συνθήκες. Όλοι μας είχαμε τη γνώμη ότι με το ύψος της φορολογίας που πληρώνουμε σήμερα εμείς και οι γονείς μας, οι εγκαταστάσεις που στεγάζουν τους φαντάρους θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον σύγχρονες, υγιεινές και ασφαλείς, όπως έχουν δικαίωμα όλοι οι φαντάροι αλλά και το μόνιμο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.
Ακολούθησε η 2η μέρα που τουλάχιστον νόμιζα ότι ο πρώτος στρατιωτικός μου καφές θα είναι φθηνός. Αντ’ αυτού αντίκρισα στο ΚΨΜ ιδιωτική εταιρεία την οποία ως φίρμα την είχα γνωρίσει και στα φοιτητικά μου χρόνια, όταν φοιτούσα σε ΤΕΙ. Γρήγορα, λοιπόν, κατάλαβα ότι το φθηνό ΚΨΜ ήταν παρελθόν. Όταν έφθασα στο ταμείο, πληρώνοντας τον φραπέ 1,30 ευρώ, κατάλαβα επίσης ότι ο καφές πλέον είχε περάσει στη σφαίρα της πολυτέλειας, αφού οι τιμές σε όλα τα προϊόντα του ΚΨΜ ήταν αρκετές φόρες επάνω ακόμη και σε σχέση με τις τιμές σε ένα super market. Ο φαντάρος όμως δεν έχει τη δυνατότητα να επιλέξει από πού θα ψωνίσει διότι, όπως όλοι γνωρίζουμε, δεν υπάρχει κάτι άλλο πέραν του ΚΨΜ.
Ύστερα από αρκετά παράπονα από όλους σχεδόν τους συναδέλφους του κέντρου, η επίσημη απάντηση από τη διοίκηση ήταν ίδια, ότι «η σύμβαση έχει υπογραφεί από το υπουργείο, δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παρά μόνο να μεταφέρουμε τα παράπονά σας». Ανεπίσημα βεβαία αρκετά είναι τα στελέχη τα οποία αγανακτούν με την λογική που αντιμετωπίζει τον φαντάρο και τους ίδιους σαν ευρώ. Πολλοί ήταν οι φαντάροι που αναγκάστηκαν να φέρουν στον θάλαμό τους σύνεργα παρασκευής καφέ.
Οι φαντάροι, που με χίλιες δυσκολίες και βάσανα τα βγάζουμε πέρα με το χαρτζιλίκι που μας στέλνουν από το σπίτι, δεν θα επιτρέψουμε να μας ξεζουμίζει η εταιρία που έχει αναλάβει το ΚΨΜ. Είναι στο χέρι μας να διεκδικήσουμε και να κερδίσουμε τελικά να επανέλθουν οι τιμές στα χαμηλά επίπεδα που βρίσκονταν πριν. Σ΄ αυτό χρειαζόμαστε τη στήριξη και συμπαράσταση από τις οικογένειές μας που δοκιμάζονται ήδη σκληρά καθημερινά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου