15.4.13

Πίσω από τον «Εργατικό» Αγώνα ο Μάκης Κοψίδης;;


«Οδύσσειας Πραξιάδης», «Πέτρος Χαρκοβίτης», «Πέτρος Σταυραετός», «Ιάσονας Βολιώτης» «Αλέξης Θεοδώρου», «Πρίαμος Ηλιάδης» κτλ κτλ. Αυτά είναι μερικά από τα ψευδώνυμα που χρησιμοποιούν οι ανώνυμοι συντάκτες της αντικομμουνιστικής ιστοσελίδας «Εργατικός» Αγώνας.

Ποιος ακριβώς γράφει τις ψευτιές και τις βρωμιές σ’ αυτήν την ιστοσελίδα, δεν μπορώ να ξέρω. Ξέρω σίγουρα για ποιους δουλεύουν: την αστική τάξη και το κράτος της.
Πρόσφατα ανακάλυψα και ποιος τους εμπνέει ή πιθανώς είναι και ο ιδεολογικής καθοδηγητής: ο Μάκης Κοψίδης. Σήμερα μάλιστα, το site του Κούλογλου – γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τον ανέσυρε απ’ την ανυποληψία για να μιλήσει για το ΚΚΕ!
 Σε προηγούμενη ανάρτηση, έδειξα την απόλυτη ταύτιση των απόψεων του Κοψίδη, όταν αποχώρησε απ’ το ΚΚΕ το 2002 με όσα σήμερα λένε ο «Εργατικός» Αγώνας, η «Νέα Σπορά», ο «Νευροσπάστης» και άλλοι.

Έγραφα εκεί: «Όσα λένε σήμερα οι διάφορες χαφιέδικες ιστοσελίδες και ορισμένοι πρώην του ΚΚΕ, εχουν ειπωθεί ήδη από τον Κοψίδη πάνω από 10 χρόνια!! Μιλάμε πραγματικά για "ΚΑΡΜΠΟΝ".»

Επειδή, οι προηγούμενη ανάρτηση απευθύνονταν λίγο – πολύ σε «μυημένους» και ύστερα από υπόδειξη ενός φίλου, παραθέτω τις απόψεις Κοψίδη (2002) και όσα γράφει ο «Εργατικός» Αγώνας σήμερα για να διαπιστώσει ο καθένας την απροκάλυπτη ομοιότητα.


1. ΓΡΑΜΜΗ «ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗΣ» - ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟΣ

Κοψίδης: «Η ηγετική ομάδα του Κόμματος αντί να προχωρήσει σε ένα πλατύ, ενωτικό άνοιγμα για να συσπειρώσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα, ενισχύει τη γραμμή ομφαλοσκόπησης και περιχαράκωσης.» (2002)

«Εργατικός» Αγώνας: «Η άκαμπτη και αναποτελεσματική γραμμή του Κ.Κ.Ε. που το εμποδίζει να τεθεί επικεφαλής μιας ριζοσπαστικής αντιιμπεριαλιστικής λαϊκής συσπείρωσης, οδηγεί στην περιχαράκωση του»  (2012)

2. ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ

Κοψίδης: «Πέρα και έξω από τις αποφάσεις Συνεδρίων για τις προϋποθέσεις οικοδόμησης του Μετώπου και τη γραμμή συσπείρωσης, στην πράξη υιοθετείται αυθαίρετα μια άλλη γραμμή συσπείρωσης που αποτελείται από στόχους σοσιαλιστικής επανάστασης.» (2002)

«Εργατικός» Αγώνας: «Τα τελευταία χρόνια, ούτε τα προγράμματα έχουν σημασία, ούτε οι αποφάσεις συνεδρίων» (2012)

«Η σημερινή ηγεσία του ΚΚΕ έχει ουσιαστικά ταυτίσει την τακτική με τη στρατηγική ή σε κάθε περίπτωση τα έχει αποσυνδέσει. Ας δούμε αρχικά πώς το έχει κάνει μέσω της παραβίασης του Προγράμματός του.» (2012)

3. ΤΟ ΚΚΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ

Κοψίδης: «προωθούνται απόψεις που παραπέμπουν τα πάντα στο σοσιαλισμό και ακυρώνουν κάθε δυνατότητα αγώνα για υπεράσπιση κατακτήσεων σήμερα.» (2002)

Εργατικός Αγώνας: «Η γραμμή της ηγεσίας του ΚΚΕ σήμερα οδηγεί το καράβι στα βράχια, δεν μπορεί να απαντήσει στα καθημερινά προβλήματα. Μεταφέρει μεταφυσικά την λύση τον προβλημάτων στο Σοσιαλιστικό μέλλον» (2013)

4. ΤΟ ΚΚΕ ΑΠΟΚΟΒΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΑΖΕΣ

Κοψίδης: «Αυτή η πολιτική γραμμή δε συσπειρώνει, αλλά απωθεί, αφού δεν παίρνει υπόψη της τις προϋποθέσεις και τους όρους ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων. Μια γραμμή που ξεκόβει το Κόμμα από τις λαϊκές δυνάμεις.» (2002)

«Εργατικός» Αγώνας: «το ΚΚΕ, με απόλυτα δική του ευθύνη, έχει αρχίσει να χάνει την επαφή του με τα πιο υγιή και δυναμικά τμήματα των εργαζόμενων και σταδιακά μεταλλάσσεται σε μια πολιτική δύναμη εντελώς αποκομμένη κι γι’ αυτό εντελώς ακίνδυνη για το καπιταλιστικό σύστημα που ονειρεύεται να ανατρέψει» (2012)

5. ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ

Κοψίδης: «Στο επίπεδο της εσωκομματικής δημοκρατίας, ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας, η ηγετική ομάδα προσπαθεί να θωρακίσει την πολιτική της πρακτική και να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις που προκαλούνται, καταστρατηγώντας θεμελιακές αρχές λειτουργίας και καταστατικές διατάξεις  (2002)

«Εργατικός» Αγώνας: «τσαλαπάτημα κάθε κανόνα κομματικής λειτουργίας και αρχής-» (2013)

«Αυτό φαίνεται από το πώς μεθόδευσε τα τελευταία χρόνια την παραβίαση του καταστατικού και του προγράμματος» (2013)

6. ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Κοψίδης: «Αντί να προτάξουμε, με επιμονή, σταθερότητα και συνέχεια, την κοινή δράση πάνω στα οξυμένα λαϊκά προβλήματα, αντί να προτάξουμε ένα μίνιμουμ κοινό πρόγραμμα ως εναλλακτική πρόταση, προβάλλουμε, (με καιροσκοπικές αντιφάσεις), μια διαρκή άρνηση, ένα συνεχές ΟΧΙ στα πάντα και σε όλους.» (2002)

«Εργατικός» Αγώνας: «[Το ΚΚΕ] Να διαμορφώσει μίνιμουμ-πρόταση προς το λαό και όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς σχετική με τα κρίσιμα προβλήματα που καίνε σήμερα την πλειοψηφία του εργαζόμενου λαού.»

--- Οι συμπτώσεις συνεχίζονται και στο σημερινό άρθρο του Μάκη Κοψίδη. Γράφει για: «γραμμή που αποξενώνει το κόμμα από ευρύτερα στρώματα της κοινωνίας, ενώ δαιμονοποιεί κάθε πολιτική συμμαχία» και για «κυνήγι μαγισσών». Τα ίδια γράφει σε πρόσφατα άρθρα ο «Εργατικός» Αγώνας…

Κλείνω με τον ακριβώς ίδιο τρόπο: Όταν περάσεις απέναντι, ο πάτος είναι στον… απόπατο, είναι στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας, γίνεσαι συνειδητός χαφιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου