11.4.13

Οι «διαφωνούντες» του ΚΚΕ… Μια διδακτική ιστορία


Ορισμένοι νομίζουν πως μπορούν να γράφουν και να ισχυρίζονται ό,τι θέλουν, να κατασκευάζουν πραγματικότητες, λες και σ’ αυτή τη χώρα γεννηθήκαμε χθες.

Δυστυχώς για αυτούς που μπαίνουν μπροστά σ’ αυτό το παιχνίδι και κυρίως γι’ αυτούς που τους στηρίζουν με διάφορους τρόπους (ξέρουν αυτοί), υπάρχει και η ιστορία.

 
Αυτή η ιστορία με τους «διαφωνούντες» του ΚΚΕ κρατάει πολλά χρόνια. Όποτε κάποιος ξεστράτιζε απ’ το δύσκολο δρόμο που τραβά το ΚΚΕ γίνονταν αμέσως το αγαπημένο παιδί των αστικών μέσων ενημέρωσης. Οι «καταγγελίες» τους γέμιζαν τις σελίδες των εφημερίδων, εμπλουτισμένες με σχόλια για το «αντιδημοκρατικό», «σταλινικό» ΚΚΕ κτλ κτλ.

Πάντα όμως, βοηθάει να μιλάμε με παραδείγματα γι’ αυτό και θα ανασύρω ένα παράδειγμα απ’ το «χρονοντούλαπο» της ιστορίας. 

Ας θυμηθούμε λοιπόν τον Μάκη Κοψίδη (μη ρωτάτε ποιος είναι αυτός, διαβάστε παρακάτω…)

Ο Μάκης Κοψίδης ήταν μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, που αποχώρησε το 2002 απ’ το Κόμμα.
Γιατί διαφώνησε τότε ο Κοψίδης;; Για να δούμε μερικά αποσπάσματα απ’ την επιστολή που δημοσιοποίησε τότε. 

Προειδοποιώ: Οποιαδήποτε ομοιότητα βρείτε με κείμενα του «Εργατικού» Αγώνα, του «νευροσπάστη, της «Νέας Σποράς» και του Αλέκου ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΥΧΑΙΑ.

«Ενώ οι κοινωνικές αντιθέσεις οξύνονται και οι επιπτώσεις στην πλειοψηφία του λαού πολλαπλασιάζονται λόγω της αντιλαϊκής πολιτικής και της επιθετικότητας της "νέα τάξης" η ηγετική ομάδα του Κόμματος αντί να προχωρήσει σε ένα πλατύ, ενωτικό άνοιγμα για να συσπειρώσει ευρύτερα λαϊκά στρώματα, ενισχύει τη γραμμή ομφαλοσκόπησης και περιχαράκωσης

Σας θυμίζει κάτι;; Πάμε παρακάτω:

«Πέρα και έξω από τις αποφάσεις Συνεδρίων για τις προϋποθέσεις οικοδόμησης του Μετώπου και τη γραμμή συσπείρωσης, στην πράξη υιοθετείται αυθαίρετα μια άλλη γραμμή συσπείρωσης που αποτελείται από στόχους σοσιαλιστικής επανάστασης

Το λέω ξανά. Αυτά τα γράφει ο Κοψίδης το 2002!!! Όχι ο «Εργατικός Αγώνας» σήμερα…

«προωθούνται απόψεις που παραπέμπουν τα πάντα στο σοσιαλισμό και ακυρώνουν κάθε δυνατότητα αγώνα για υπεράσπιση κατακτήσεων σήμερα.»

Ξανά Κοψίδης… δεν κοροϊδεύω!!

«Αυτή η πολιτική γραμμή δε συσπειρώνει, αλλά απωθεί, αφού δεν παίρνει υπόψη της τις προϋποθέσεις και τους όρους ριζοσπαστικοποίησης των συνειδήσεων. Μια γραμμή που ξεκόβει το Κόμμα από τις λαϊκές δυνάμεις

«Στο επίπεδο της εσωκομματικής δημοκρατίας, ένα ζήτημα κρίσιμης σημασίας, η ηγετική ομάδα προσπαθεί να θωρακίσει την πολιτική της πρακτική και να εξουδετερώσει τις αντιδράσεις που προκαλούνται, καταστρατηγώντας θεμελιακές αρχές λειτουργίας και καταστατικές διατάξεις

Από εδώ τα πήρε ο Ζηλάκος…

Αυτά, νομίζω φτάνει ως εδώ. Με 10 μόνο γραμμές αποδεικνύεται ότι όσα λένε σήμερα οι διάφορες χαφιέδικες ιστοσελίδες και ορισμένα πρώην του ΚΚΕ, εχουν ειπωθεί ήδη από τον Κοψίδη πάνω από 10 χρόνια!! Μιλάμε πραγματικά για "ΚΑΡΜΠΟΝ".
Εννοείται ότι όλες αυτές οι «καταγγελίες» έγιναν αμέσως ρεπορτάζ στο Βήμα, την Ελευθεροτυπία και πάει λέγοντας και δώστου αναλύσεις για το ΚΚΕ που είναι σε κρίση, αποκαλύψεις του πρώην «σημαντικού» στελέχους του ΚΚΕ κτλ κτλ.

Αυτά έλεγε λοιπόν ο Κοψίδης το 2002, ενάντια στην «ηγετική ομάδα» γιατί νοιάζονταν για το καλό του ΚΚΕ που, όπως έλεγε, ο «ρόλος του είναι αναντικατάστατος». Τα ίδια λένε σήμερα, όπως είπα, οι διάφοροι ανώνυμοι του διαδικτύου και άλλοι που επίσης «νοιάζονται για το ΚΚΕ».

Το πρώτο δίδαγμα της ιστορίας προέρχεται από την παλαιότητα και την σκουριά αυτών των απόψεων.

Το δεύτερο δίδαγμα προέρχεται απ’ την πορεία του κ. Κοψίδη. 

Το 2002 ήταν κάποιος που αγωνιούσε για την πορεία του Κόμματος στα χέρια της «ηγετικής ομάδας». Σε λίγα χρόνια, όμως οι μάσκες έπεσαν. Η πορεία του Κοψίδη συναρπαστική: Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΝ μέχρι το 2008, στο «ρεύμα Βενιζέλο» στη συνέχεια, υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με το ΠΑΣΟΚ στη Γλυφάδα. Τελευταία φορά εθεάθη να φραξιονίζει στους Οικολόγους Πράσινους!!! Με «καταγγελίες» που δημοσιεύτηκαν (που άλλου;) στην «Αυγή». Κάπου ανάμεσα δήλωνε «ανένταχτος της αριστεράς» ενώ το 2011, όταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα χτυπήθηκε από παρακρατικούς κουκουλοφόρους μιλούσε για τα «ΚΝΑΤ».

Τέτοια κατάντια… 

Αυτό το δρόμο ακολουθούν και όσοι σήμερα λένε και πράττουν όπως ο Κοψίδης. Όταν περάσεις απέναντι, ο πάτος είναι στον… απόπατο, είναι στην υπηρεσία της πλουτοκρατίας, γίνεσαι συνειδητός χαφιές.

28 σχόλια:

  1. Παίρνεις το βραβείο του πιο καθυστερημένου κνίτη με αυτή τη διαπίστωση που μόλις έκανες. Είναι σαν να λες: "Ο Κοψίδης είπε ότι η Γη γυρίζει, ο Εργατικός Αγώνας λέει το ίδιο, άρα όντως υπάρχει συνωμοσία". Εύγε λαμπρέ κομματικέ (αν)εγκέφαλε. Και εις ανώτερα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνωμοσία βλέπεις εσύ. Εγώ απλά λέω ότι τα ίδια επιχειρήματα, με την ίδια φρασεολογία έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί ενάντια στο ΚΚΕ. Τώρα για την κατάληξη των σημερινών κοψίδηδων να σου πω δεν είμαι σίγουρος. οι οικολόγοι πράσινοι έχουν "ξεχαστεί" λίγο... κάτι που δεν ισχύει για τους αλαβανοανταρσυολαφαζάνηδες

      Διαγραφή
    2. Καλά δεν κατάλαβες τίποτα; Δεν είδες πως τους έχουν κατεβεί οι κιλότες; Τρελοκράτορα αν τα τρολ ήταν σαν εσένα αλίμονο. Διάβασες την αποκάλυψη ή μπήκες για να βρίσεις; Δεν κατάλαβες πως ο κος Μάκης έχει ξεπεράσει το Μελισανίδη. Δεν κατάλαβες ότι τα κείμενα κοπυπαστάρθηκαν από τον κο Μάκη; HELLO!

      Red successful POST

      Διαγραφή
    3. ολοι αυτοι γυριζουν γυρω απο τον ηλιο του οποροτυνισμου και της αντικουκουεδιλας....

      Ταξικος

      Διαγραφή
  2. Ενταξει με επεισες οτι ολοι οσοι γραφουν σε εργατικο αγωνα / νεα σπορα / νευροσπαστη θα περασουν σιγα σιγα σε ολο και πιο δεξια πολιτικα μορφωματα. Φοβερη σκεψη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περνανε ολο και σε ποιο αντικουκουεδικη συμπεριφορα, ειναι η αλαζονεια του "ξκεβρασμενου" απο το κινημα, απο το ΚΚ.......


      Ταξικος

      Διαγραφή
  3. Μαλλον για να διορθωσω το προηγουμενο σχολιο, για το νευροσπαστη δεν ισχυει το σχολιο μου γιατι δε την ξερω τη σελιδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα επιχειρήματα ανακυκλώνονται εδώ και 40 χρόνια. ¨οπως και τα "ρεπορτάζ" για τα εσωκομματικά του ΚΚΕ. Έβλεπα τις προάλλες (δεν το κράτησα) ρεπορτάζ της "ελευθεροτυπίας" για τον "εσωκομματικό πόλεμο" και την αποχώρηση της Αλέκας από "την ηγεσία του ΚΚΕ", από το ...2009!
    Η αλήθεια είναι πως κάποιοι δεν κουράζονται καν.
    Και φυσικά (για να απαντήσω και στους παραπάνω) η διαπίστωση του Κοψίδη και κάποιον άλλων πως το Κομμουνιστικό Κόμμα επιδιώκει τον ...σοσιαλισμό(!!), μόνο με την διαπίστωση πως η γη γυρίζει μπορεί να συγκριθεί. Αλλά αυτοί δεν σταματάνε στην διαπίστωση πως "η γη γυρίζει". Την εγκαλούν για αυτό, και μάλιστα συντονισμένα.
    Ή συντονισμένα φωνασκούν λοιπόν, ή τα ίδια ναρκωτικά πίνουν.
    Δεκτή και κάθε άλλη λογική εξήγηση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Και ο Κώστας Κάππος έφυγε από το ΚΚΕ διαφωνώντας με την τακτική του. Δεν κατάντησε Κοψίδης όμως. Σύντροφοι, η ιδεολογικοπολιτική διαπάλη είναι αναγκαία και δεν εξαντλείται στην προσωποποίηση των φορέων της, ούτε στην ταύτιση της αντίθετης άποψης με ριψάσπιδες του παρελθόντος.

    Η απάντηση που οφείλουμε να δώσουμε απέναντι στις διαφωνίες πρέπει να τεκμηριώνεται επιστημονικά, διαλεκτικά και ηθικά. Οι συνειρμοί που επιχειρούνται εδώ δε συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ταύτισα καμία άποψη, μόνες τους ταυτίζονται εκτός αν βλέπεις κάτι διαφορετικό... Κάποια "επιχειρήματα" (πάντα σοβαροφανή, "ιδεολογικά", δήθεν "θεωρητικά" αλλά πάντα πολύ "πρακτικά") είναι διαχρονικά ενάντια στο ΚΚΕ και δεν πρέπει να το ξεχνάει κανείς αυτό. έτσι είναι ο οπορτουνισμός

      Διαγραφή
  6. θλιβερο ποστ, δειχνει την ποιοτητα και το ηθος ορισμενων που αυτοαποκαλουνται κομμουνιστες. Το μοναδικο προβλημα του ΚΚΕ ειναι ο ανθρωπινος παραγοντας. Με ανθρωπους που εχουν βαθυ σκοταδι στο μυαλο και στη καρδια δεν αλλαζεις τιποτα, παντα το ιδιο χρωμα θα παραγουν: Μαυρο. Λυπαμαι. Καποτε ο κομμουνιστης ηταν προτυπο. Ακομα και σε δυσκολα χρονια. λεγανε, κουκουες αυτος αλλα σωστος ανθρωπος. Σημερα; Βριζουν, ειρωνευονται, ξερολες, λεξιλογιο ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, υπεροπτες, αλλα προπαντων χωρις ιχνος καλωσυνης και συντροφικοτητας. Οχι ολοι, αλλα πολλοι. Οτι δεν καταφερε ο ταξικος εχθρος το καταφερνουν τα ιδια τα μελη του κομματος, να πανε το ΚΚΕ πισω. λυπαμαι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. θλιβερο σχόλιο, δειχνει την ποιοτητα και το ηθος ορισμενων που αυτοαποκαλουνται σχολιαστες. Το μοναδικο προβλημα του σχολιαστή ειναι η πολιτική του ΚΚΕ.
      ΥΓ: δεν έχω καλοσύνη για όσους πολεμάνε και πολεμήσανε το ΚΚΕ.
      Το ακούσαμε και αυτό: "συντροφικότητα" είναι να λες ότι τα μέλη του ΚΚΕ πάνε το Κόμμα πίσω. Μην καρφώνεστε τόσο ρεεεεεεεεε ΣΥΡΙΖΑιοι... Κρατήστε κι κάνα πρόσχημα!

      Διαγραφή
    2. To "έχεις μαύρο σκοταδι στο μυαλο και στη καρδια" είναι και γαμώ τα πολιτικά επιχειρήματα.
      Μιλάμε για επιστημονική ανάλυση τώρα, όχι αστεία...

      Οι βρωμιάρηδες όταν τους παντάς όπως τους πρέπει, σε καταγγέλλουν για έλειψη ...σαβουάρ βιβρ.

      Πράγμα που τους κάνει ακόμη πιο βρώμικους φυσικά...

      Διαγραφή
  7. Χθες, σε αναδημοσίευση του άρθρου σου στο fadomduck2, άρχισαν να έρχονται διάφορα σχόλια με την δική σου και την ...δική μου ηλεκτρονική υπογραφή.
    Καλό θα ήταν να βάλεις ένα e-mail κάπου για να μπορούμε να επικοινωνούμε. Το δικό μου υπάρχει στο fadomduck2

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φίλε συντάκτη εγώ έχω αποχωρίσει 28 χρόνια από το κόμμα, στο διάστημα αυτό δεν έγραψα ποτέ κακιά κουβέντα για το κόμμα. Αυτό για να μη με τσουβαλιάσεις με τους κοψίδηδες γιατί εγώ επί πλέον δεν πιστεύω ότι υπάρχουν πρώην κομμουνιστές ο καθένας ήταν και είναι αυτό που θα πεθάνει, καλύτερα το είπε ο δικός μας ποιητής ο Κώστας Βάρναλης "Πούσουνα νιότη που έδειχνες, πως θα γινόμουν άλλος! " Θα σου κάνω την ίδια ερώτηση που έκανα το 1983 στη καθοδήγηση της οργάνωσής μου και συγκεκριμένα στο τότε μέλος του Π.Γ. Μίνα Γιάννου.
    Με το ΠΑΣΟΚ της διακήρυξης της 3ης Σεπτέμβρη πριν γίνει κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ του ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο , έξω οι βάσεις του θανάτου, σοσιαλισμό χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο , εμείς οι κομμουνιστές έπρεπε να απαντήσουμε στο καλόπιστο ερώτημα του τίμιου εργαζόμενου << δεν σας αρκούν αυτά τι παραπάνω θέλετε >> και παρ΄όλα αυτά χάρις στο ήθος μας και την αγωνιστικότητα μας συγκρατούσαμε στι τάξεις μας ένα 8-10% του εκλογικού σώμματος και 25 - 30% γενικά των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τότε με αυτές τις συνθήκες . Το ερώτημα του 1983 ήταν το εξής :
    Αν εκείνη την εποχή σας περιέγραφα τη σημερινή κατάσταση (που το τότε καλόπιστο ερώτημα έχει απαντηθεί από την ίδια τη ζωή, που αποδείχτηκαν φούμαρα τα περί σοσιαλισμού του ΠΑΣΟΚ )και σας ρωτούσα ποια θά είναι η επιρροή του κόμματος τι θα μου απαντούσατε ; Θα λέγατε ποτέ ότι η επιρροή του κόμματος θα έχει συρρικνωθεί και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό; Το ερώτημα παραμένει και σήμερα ακόμα πιο επίκαιρο και ακόμα αναπάντητο .Σήμερα μάλιστα είναι πιο κραυγαλέο πριν μόλις 5 χρόνια ούτε σε σενάριο επιστημονικής φαντασίας δεν θα γραφόταν ότι συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με εκλογές θα έφερνε τους εργαζόμενους σε αυτή την εξαθλίωση και δεν θα αντιμετώπιζε κανένα πρόβλημα από την επιρροή του ΚΚΕ στην εργατική τάξη. Ξέρεις κάποιον που θα μπορούσε να δώσει μια πειστική απάντηση σ΄αυτή τη διαπίστωση που προκαλεί πόνο ψυχής στους κομμουνιστές ; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό είναι πραγματικό και καλόπιστο.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Δε θα σου απαντήσω. όχι επειδή δε θέλω αλλά επειδή το ΚΚΕ έχει απαντήσει. Διάβασε τις θέσεις για το συνέδριο, βρες έναν κουκουέ και συζήτησέ το.Αν είσαι καλόπιστος. Αν θες να συζητήσεις και να ακούσεις τι λέει το ΚΚΕ και όχι τι θα ήθελες να λέει το ΚΚΕ. Δε θα σου πει ποτέ κανένας κουκουες αυτό που "θες να ακούσεις" και αυτό είναι το πρώτο που εκτιμώ σε αυτό το κόμμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σημασία έχει όχι ότι δεν απαντάς εσύ (και τι θα μπορούσες άλλωστε να απαντήσεις) αλλά αυτοί που θα μπορούσαν να απαντήσουν ξέρουν ότι η απάντησή καίει και αντί απάντησης καταλήγουν στο ότι << είναι στραβός ο γιαλός >>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εγώ στην αρχή όταν εντάχτηκα στο κόμμα πίστευα όπως εσύ ότι κομουνιστές είναι μόνο τα μέλη του κόμματος και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν κομουνιστές έξω από το κόμμα , μου πήρε αρκετά χρόνια να διαπιστώσω τη πλάνη αυτή που είναι μία από τις αιτίες που το εργατικό κίνημα στη χώρα έχει πιάσει πάτο .
    Από τότε πάνε 30 χρόνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κομμουνιστης ειναι οποιος αποδεχεται την οργανωεμνη παλη μεσα απο τις γραμμες του ΚΚ, εξω απο αυτο μπορει να ιεναι αγωνιστης, επαναστατης, οτι αλλο θελει, μην αλλαζεις κατα το δοκουν τη σημασια των ορων, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗΣ ειναι κατα αρχην αυτο, να δεχεται να παλεψει οργανωμενα μεσα απο τις γραμμες της συνειδητα οργανωμενης πρωτοπορια της Εργατικης Ταξης.


      Ταξικος

      Διαγραφή
  12. Οποιος θελει τον κομμουνισμο σαν καταληξη της ανθρωπινης εξελικτικης πορειας ,ειναι οπαδος ,φιλος ,συμμαχος και οτιδηποτε σχετικο προς αυτη την καταληξη ,και παντα στον βαθμο που εχει σχηματοποιησει μες το μυαλο του και την φαντασια του τα βασικα χαρακτηριστικα αυτου του ανωτατου κοινωνικου συστηματος .Υπαρχει ομως μια βασικη διαφορα του απο τον ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ : Οτι ο τελευταιος το προσπαθει αυτο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ κανοντας πραξη καθημερινα την ΠΟΡΕΙΑ προς τα ΕΚΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  13. αμάν πια12 Απριλίου 2013 - 1:04 μ.μ.
    «Καποτε ο κομμουνιστης ηταν προτυπο. Ακομα και σε δυσκολα χρονια. λεγανε, κουκουες αυτος αλλα σωστος ανθρωπος.»
    Προφανώς δεν έζησες καθόλου τις «κάποτε εποχές» Μη λες ό,τι σου κατέβει. Όταν διάβαζα το γράμμα των διασπαστών του ΚΚΕ το 1968 με τη διάσπαση, τι είδους κατηγορίες νομίζεις διάβαζα; Των Κοψίδων της εποχής! Να μη σου πω και τι έλεγαν οι αναθεωρητές, οι μ-λ και διάφοροι άλλοι. Να μη σου πως τι έλεγαν και τι έγραφαν πρώην προηγούμενων δεκαετιών με χειρότερη κατάντια αυτή του Γεωργαλά.
    Τίποτα απολυτως δεν άλλαξε στους κατήγορους του ΚΚΕ. Παρέμειναν ίδιοι από την ίδρυσή του. δες και τι έλεγαν οι Αρχείοι και τι οι Τροτσιστές και τι οι Πουλιοπουλικοί και τι οι διάφοροι υπερεπαναστάτες επι κατοχής που κατάγγειλαν το ΕΑΜ ως πράκτορα των Άγγλων καλώντας τον κόσμο να μη βγει στην αντίσταση γιατί θα ρίξει νερό στο μύλο των ιμπεριαλιστών.

    Σόι πάει το βασίλειο….



    Φίλε, Τάσος Βαγγόπουλος13 Απριλίου 2013 - 7:24 π.μ.
    Πρέπει να ξαναδείς τις μαρξιστικές γνώσεις σου για τους ταξικούς συσχετισμούς και να ξεφύγεις από τις εκλογικούς συσχετισμούς. Μόνο έτσι μπορείς να εξηγήσεις τα σημερινά φαινόμενα στην Ελλάδα και στον κόσμο. Εύκολο να κάνουμε λογιστικές αναγωγές στην πολιτική. Λάθος όμως. Οι αναγωγές πρέπει να είναι πάντα διαλεκτικές.

    Να μην είσαι τόσο σίγουρος ότι ο μαρξιστής δεν μπορεί να σου απαντήσει επειδή εσύ δεν μπορείς να απαντήσεις. Όμως κι εσύ μπορείς. Ξαναδές τον μαρξισμό και την εξελικτική πορεία του κόσμου, δες πως γράφεται με μπρος – πίσω η ιστορία, ξέφυγε από την αντίληψη του βολονταρισμού με βάση τον οποίο δήθεν τα πάντα καθορίζονται από την πολιτική του κόμματος και τις αποφάσεις της ηγεσίας.



    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. τα "κουρασμενα παλικαρια" τυπου Κοψηδη και λοιπων "υπερεπαναστων" που "λιποταχτησαν" απο το Κομμουνιστικο κινημα παντα θα υαπρχουν, ακομη και στον σοσιαλισμο θα υπαρξουν, ειναι μερος της ανθρωπινης φυσης η λιποψυχια, η δειλια, ο εγωισμος, ο εγωκεντρισμος.Σε στιγμες εντονης ταξικης διαπαλης, δυσκολιων για το κινημα, ηττων και λαθων για το Κομμα, θα ξεπετιουνται Κοψιδηδες, αυτο ειναι αναποφευκτο.
    Οσοι σνεχιζουν να κρατοιυν ψηλα τις σημαιες εχουν τοτε ενα επιπλον χρεος, να δειχνουν τη μιζερια των Κοψιδηδων ακι την επικινδυνοτητα της ανυποληψιας τους.

    Ταξικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ταξικός: "ειναι μερος της ανθρωπινης φυσης η λιποψυχια, η δειλια, ο εγωισμος, ο εγωκεντρισμος."

      Νομίζω ότι αυτά περί μοναδικής και αιώνιας "ανθρώπινης φύσης" τα είχε καταρρίψει ο Μαρξ, αλλά και χωρίς το Μαρξ, αντιδραστικά ακούγονται.

      Δημήτρης Μ

      Διαγραφή
  15. Red Attack,τις απαντησεις που εχεις σε μπλε πλαισιο,δεν ξερω αν φταιω εγω,δεν μπορω να τις διαβασω με τιποτα. Ξανθοπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Σύντροφε άλλαξε τα μπλε πλαίσιο.Τα ματια μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Τα επιχειρήματα τύπου Κοψίδη είναι πολύ παλιά. Με τα ίδια επιχειρήματα λίγο πολύ κατηγορούσαν τον Λενιν οι μενσεβίκοι πριν από 100 και πλέον χρόνια. Τίποτα καινούριο. Ετσι για να μην δίνουμε και αξία ότι ο κάθε Κοψίδης τα σκέφτηκε μόνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή