22.11.12

Ο απεργιακός αγώνας στα ΙΚΕΑ και οι εργατοπατέρες της ΟΙΥΕ


Από προχθες έχει ξεκινήσει ο απεργιακός αγώνας των εργαζομένων στα ΙΚΕΑ ενάντια στις μειώσεις μισθών. Όπως κάθε εργατικός αγώνας βρήκε συμμάχους: το ΠΑΜΕ, τα ταξικά συνδικάτα, τις Λαϊκές Επιτροπές, απλούς εργαζόμενους. Βέβαια, οι απεργοί βρήκαν απέναντι τους και εχθρούς: την εργοδοσία, τους εργατοπατέρες και τους μηχανισμούς τους.
Ανάμεσα σ’ αυτούς που στέκονται στο πλευρό της εργοδοσίας, είναι και η Διοίκηση του Επιχειρησιακού Σωματείου στα ΙΚΕΑ που απ’ τη περασμένη βδομάδα προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους να υποταχθούν και να υπογράψουν την καρατόμηση των μισθών τους.
Αυτούς τους προδότες των εργατών, έσπευσε να «αγκαλιάσει» η πλειοψηφία (ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ) της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων (ΟΙΥΕ) καλώντας τους εργαζόμενους «να συσπειρωθούν γύρω από το επιχειρησιακό τους σωματείο και τις αποφάσεις του, και να μην υποκύπτουν σε τυχοδιωκτικές λογικές άλλων σωματείων, που επιχειρούν να υποκαταστήσουν το σωματείο εργαζομένων στο ΙΚΕΑ και να "καπελώσουν" την αγωνιστική του δράση, με στόχο να αποκομίσουν κομματικά οφέλη».
Οι ξεπουλημένοι δηλαδή, που ήδη έχουν υπογράψει μειώσεις μισθών καλούν τους εργαζόμενους να «συσπειρωθούν» με τους άλλους ξεπουλημένους, τους καλούν δηλαδή να σκύψουν το κεφάλι! Να θυμίσουμε απλά, ότι στην ηγεσία της ΟΙΥΕ φιγουράρει το στέλεχος του ΣΥΝ, Θ. Βασιλόπουλος που έχει βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή του σε μειώσεις μισθών στο Εμπόριο.

Κρίμα, για αυτούς τους και τη φάρα τους… Οι εργαζόμενοι των ΙΚΕΑ συνεχίζουν τον αγώνα και πήραν απόφαση για νέα απεργία! Όλοι μαχητικά στο πλευρό τους!

Ρεπορτάζ - Photo - Video εδώ: www.902.gr και www.902.gr και Ριζοσπάστης και Ριζοσπάστης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου