24.11.12

To “βατερλώ” του ΑΚΕΛ και η «Ισκρα»


Η «Ίσκρα» του Λαφαζάνη, χαρακτηρίζει «βατερλώ» την υπογραφή Μνημονίου απ’ την κυβέρνηση της Κύπρου με την ΕΕ και το ΔΝΤ. Λέει και άλλα πολλά για «τραγωδία» για το λαό της Κύπρου για «νέα αποικιοποίηση» (παραλλαγή της κατοχής που λέει για την Ελλάδα).
Τι δεν λέει, η «Ίσκρα» και ο ΣΥΡΙΖΑ; Δεν βγάζει κουβέντα, για τους λόγους και τις αίτιες που μια «αριστερή» κυβέρνηση υπογραφεί ένα μνημόνιο ή παίρνει αποφάσεις μειώσεων μισθών κ. α. Πώς να μιλήσει για όλα αυτά, όταν υποστηρίζει με τα μπούνια την ΕΕ, που φτιάχνει τα Μνημόνια όταν υποστηρίζει την «υγιή» κερδοφορία, τους «καλούς» επιχειρηματίες.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι πως σε μια χώρα δεσμευμένη στη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, με τα μονοπώλια να κάνουν κουμάντο στην οικονομία, καμιά συνταγή διαχείρισης όπως και να βαφτιστεί (αριστερή, ριζοσπαστική, πατριωτική, ροζ, πορτοκαλί κτλ.) δεν μπορεί να δώσει λύσεις στα λαϊκά προβλήματα.
Το παράδειγμα της Κύπρου, αυτό δείχνει. Γι’ αυτό μονόδρομος για το λαό, είναι η πάλη για τη δικιά του εξουσία, για να πάρει στα χέρια του τον πλούτο που παράγει. Αυτός είναι ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ.