28.12.12

Εμπρός για τον ευρωκομμουνισμό του 21ου αιώνα!


Αυτό το σύνθημα έπρεπε να κοσμούσε το site που έχει για τίτλο «εργατικός» αγώνας.
Κάποτε το αστικό κράτος, η Ασφάλεια και οι λακέδες τους έφτιαχναν εφημερίδες, σήμερα φτιάχνουν ιστοσελίδες. Υπάλληλοι, λιπόψυχοι και δειλοί, εξαγοράσιμοι πάντα θα βρίσκονται για κάνουν την «δουλειά».

Τι δουλειά κάνει το χαφιεδότσουρμο που καπηλεύεται το όνομα της πρώτης εφημερίδας του ΚΚΕ του «Εργατικού Αγώνα»; Κάθε μέρα αποκαλύπτεται τι υπερασπίζεται και τι όχι. Τα «παιδιά» προσπαθούν να φαίνονται επαναστάτες. Μέχρι και για το Ζαχαριάδη γράφουν, αλλά όταν θέλει η… να κρυφτεί, η χαρά δεν την αφήνει. Έτσι είναι τα πράγματα. Έτσι τα «παιδιά» προσπαθούν να το παίξουν «αγωνιστές» αλλά τους ξεφεύγουν κάτι λαθάκια και ξεσκεπάζονται!

Στο τελευταίο «πόνημα» τους, μπορεί να τους πάρει χαμπάρι ο καθένας!

Γράφουν:

«Εγκαταλείπεται η λαϊκή συμμαχία ενάντια στον ιμπεριαλισμό και η πάλη για αντιιμπεριαλιστικές και δημοκρατικές αλλαγές.»

Που το ΄δαν αυτό στο Πρόγραμμα του 15ου Συνεδρίου γραμμένο; Μάλλον το πρόγραμμα του ΚΚΕ Εσωτερικού επικαλούνται ή κάποιου άλλου κόμματος που έχει τόση σχέση με το ΚΚΕ όσο οι συντάκτες του “Εργατικού" Αγώνα έχουν σχέση με το «εργατικός». Ποιες είναι αυτές οι «αντιιμπεριαλιστικές και δημοκρατικές αλλαγές»;; Γιατί δεν αναφέρουν μία ως παράδειγμα να καταλάβουμε και εμείς;

Παρακάτω, οι μάσκες πέφτουν εντελώς… Γράφουν:

«Είναι φανερό πως μια τέτοια ενότητα μπορεί να υπάρξει μόνο στην πολύ γενική της έννοια διότι οι δρόμοι μέσα από τους οποίους θα περάσει το επαναστατικό κίνημα κάθε χώρας για να φτάσει στην προλεταριακή επανάσταση είναι αδύνατό να είναι ίδιοι σε όλες τις χώρες. Η ποικιλομορφία των προλεταριακών επαναστάσεων, η ποικιλομορφία των μορφών μετάβασης και του περιεχομένου που αυτές θα έχουν είναι αναπόφευκτη και είναι αναγνωρισμένη στο επαναστατικό κίνημα από τα πρώτα βήματα της εμφάνισής του.»

Να το, τι θέλουν να πουν τα παιδιά! Μπορεί να πάμε κι’ αλλιώς… στρίβειν δια του αρραβώνος, «ειρηνικό πέρασμα» και πίσω στον ευρωκομμουνισμό και στο 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ που έκανε λόγο για "ποικιλία μορφών μετάβασης στο σοσιαλισμό, κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις"! «Εθνικές ιδιομορφίες» επικαλείται επίσης το ΚΚ Κίνας και λέει πως εφαρμόζει τον «κινέζικο δρόμο» για το σοσιαλισμό. Βέβαια στην Κίνα κυριαρχούν και ενισχύονται οι καπιταλιστικές σχέσεις παραγωγής… στο όνομα του «σοσιαλισμού» βέβαια, της «επανάστασης» και πάει λέγοντας…

Δηλαδή, για να τελειώνουμε, στο καθοριστικό δίλημμα: Επανάσταση ή μεταρρύθμιση οι του «εργατικού» αγώνα δεν κάνουν τον… Κινέζο αλλά απαντάνε: Μεταρρύθμιση και τα μυαλά στα μπλέντερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου