9.12.12

Η αλήθεια για την 4η Αυγούστου και τα ψέματα της Χρυσής Αυγής #3


Η Δικτατορία του Μεταξά προκειμένου να δηλητηριάσει τα μυαλά της νεολαίας και να την «διαπαιδαγωγήσει» με τα φασιστικά «ιδεώδη» ίδρυσε την Εθνική Οργάνωση Νεολαίας (ΕΟΝ).
Για το «έργο» της οργάνωσης, ο Χρήστος Παππάς, βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε άρθρο του που υμνεί την ΕΟΝ γράφει: «Είναι η γενιά που θα δημιουργήσει το Έπος των Βορειοηπειρωτικών βουνών στον Ελληνοϊταλικό Πόλεμο του 1940. Εξίσου μεγάλη ήταν και η προσφορά των νέων της Ε.Ο.Ν. που δεν πολέμησαν λόγω ηλικίας και παρέμειναν στα μετόπισθεν.»

Η ιστορία για άλλη μια φορά τους διαψεύδει. Ας δούμε ορισμένα στοιχεία για τον «πατριωτισμό» και την «συνεισφορά» της ΕΟΝ στον έπος του ’40 αλλά και το ρόλο που έπαιξαν στελέχη της στην κατοχή.

Μετά την συνθηκολόγηση του ελληνικού στρατού, ανοίχτηκαν οι αποθήκες της ΕΟΝ και βρέθηκαν γεμάτες με δέματα που είχαν συγκεντρωθεί απ’ τους περιβόητους εράνους της ΕΟΝ για να σταλούν στο μέτωπο, στους φαντάρους. Τα δέματα αυτά δεν στάλθηκαν ποτέ. Πολλά τα είχαν ήδη πουλήσει τα πρωτοπαλίκαρα της ΕΟΝ ή τα είχαν μοιράσει μεταξύ τους. Αυτά που βρέθηκαν είναι όσα δεν πρόλαβαν να πουλήσουν. Τέτοια η «προσφορά» της ΕΟΝ!!

Πάμε παρακάτω. Τέτοια ήταν τα «εθνικά» και «πατριωτικά» ιδεώδη της ΕΟΝ που πολλά μεγαλοστελέχη της έγιναν όργανα των ναζί κατακτητών, προδότες, σφαγείς του ελληνικού λαού.
Η Σίτσα Καραϊσκάκη, απ’ τα ανώτερα στελέχη της ΕΟΝ, υπηρέτησε τους κατακτητές και τελικά έφυγε μαζί τους για την Γερμανία. Ο Κώστας Δούκας, στέλεχος της ΕΟΝ στην «Διοίκηση Ανωτάτων Σχολών» έγινε Γκεσταπίτης, στο φριχτό κολαστήριο της οδού Μέρλιν. Ο Αντώνης Παναγιωτόπουλος, επικεφαλής του 8ου υποτομέα αρρένων της ΕΟΝ, παρέδωσε και σκότωσε δεκάδες πατριώτες. Ο Μανώλης Μανωλέας, ανώτερο στέλεχος της ΕΟΝ πέρασε και αυτός στη Γκεστάπο.

Πηγή: Σπ. Λιναρδάτος, Η 4η Αυγούστου, Θεμέλιο, 1988, σ. 201-203

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου