17.12.12

«Είμαστε υπερήφανοι καπιταλιστές…»

«Αυτό ονομάζεται καπιταλισμός. […] Είμαστε υπερήφανοι καπιταλιστές, είναι απολύτως σαφές», απάντησε ο επικεφαλής της «Google», Ερικ Σμιτ, στις διαμαρτυρίες που ξέσπασαν με αφορμή την παραδοχή του, ότι η εταιρεία «Google» αξιοποιεί τις φορολογικές νομοθεσίες, προκειμένου να γλιτώνει δισεκατομμύρια από την απόδοση φόρων.

Αυτή είναι η αλήθεια για τον καπιταλισμό. Αλήθεια είναι επίσης, ότι αυτοί που υπηρετούν το καπιταλιστικό σύστημα ψηφίζουν και υλοποιούν νόμους που διαμορφώνουν φορολογικούς παραδείσους για τα μονοπώλια και τις πολυεθνικές, φροντίζοντας να πάρουν από τον εργαζόμενο, το συνταξιούχο, τον άνεργο, τον μικρό ΕΒΕ και τον αγρότη, ακόμη και την τελευταία δεκάρα που δεν του περισσεύει.

Αυτό υπηρετεί και το φορολογικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε από την ελληνική κυβέρνηση στη Βουλή. Καταργείται το αφορολόγητο όριο για τους εργαζόμενους, τους χαμηλόμισθους, τους συνταξιούχους, μαζί και με μια σειρά από μειώσεις για δαπάνες, ενώ τα παιδιά θα αποτελούν πλέον τεκμήριο. Ταυτόχρονα οι αυτοαπασχολούμενοι κι οι αγρότες φορολογούνται από το πρώτο ευρώ. Για τους επιχειρηματικούς ομίλους, ωστόσο, η φορολογία μειώνεται από το 45% στο 36% και διατηρείται η φοροασυλία για το εφοπλιστικό κεφάλαιο.

Επιβεβαιώνεται η τοποθέτηση του ΚΚΕ. Όποιο νομοσχέδιο και να κατατεθεί, με όποια ρύθμιση, με όποιο περιεχόμενο, όσο θα κυριαρχούν τα μονοπώλια, θα υπάρχουν πάντα «παραθυράκια» που θα αξιοποιούνται από τους μεγαλοεπιχειρηματίες για να φουσκώνουν οι τσέπες τους. Αυτό ονομάζεται καπιταλισμός, όπως καμαρώνει και ο κύριος Σμιτ...

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου