2.1.13

Όχι καλέ, δεν είναι ναζί…


Πρόσφατα, η Χρυσή Αυγή ανάρτησε στο site της, ένα «ιδεολογικό μανιφέστο» όπου επαναλαμβάνει για μια ακόμη φορά το παραμύθι πως δεν είναι «Γερμανοί και ναζιστές».
Στο διαδίκτυο κυκλοφορούν αρκετά εξώφυλλα και άρθρα απ’ το περιοδικό «Χρυσή Αυγή», που αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο. Η Χρυσή Αυγή είναι μια εθνικοσοσιαλιστική οργάνωση, που δρα στα πρότυπα του ναζιστικού κόμματος του Χίτλερ. 

Για του λόγου το αληθές, προσθέτω σε όσα ήδη κυκλοφορούν, ένα «ανθολόγιο» από την «Ιδεολογική Βιβλιοθήκη» του «Μετώπου Γυναικών» της Χρυσής Αυγής.

Δυο ενδεικτικοί τίτλοι: «Η Εθνικοσοσιαλιστική ιδέα» και «NSDAP: Να είσαι Εθνικοσοσιαλιστής σε όλες σου τις πράξεις.» (άρθρο με αποσπάσματα από βιβλίο που δίνονταν σε κάθε νέο μέλος του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας-NSDAP)

Περιλαμβάνονται ακόμα άρθρα του Γκέμπελς (μόνο 3), αποσπάσματα από το «Αγών μου» του Χίτλερ, άρθρο του Ρούντολφ Ες, ομιλία της αρχηγού της γυναικείας οργάνωσης του NSDAP, ένα άρθρο του υπευθύνου του γραφείου φυλετικής πολιτικής του NSDAP

 

Το πιο αστείο απ’ όλα είναι πως η Χρυσή Αυγή για να πείσει πως δεν είναι ναζιστική ή φασιστική οργάνωση λέει πως στο επίκεντρο τους δεν είναι το «έθνος-φυλή» αλλά το κράτος. Η Χρυσή Αυγή έχει λέει σαν πυρήνα της πίστης της, το «έθνος» και τον «αιώνιο ελληνισμό» άρα διαφέρει από το φασισμό – ναζισμό. Μιλάμε για την παπάτζα του αιώνα. 

 

Σε ένα από τα κείμενα του Γκέμπελς, που οι ίδιοι έχουν στη σελίδα τους, γράφει ο αρχί-Ναζί: «Είμαστε Εθνικιστές γιατί βλεπουμε το Έθνος σαν τον μόνο τρόπο συγκέντρωσης όλων των δυνάμεων του Λαού μας μαζί» και «Οι μορφές της οικονομίας, όσο στιβαρές και αν φαίνονται, είναι ευμετάβλητες. Το Έθνος είναι αιώνιο και «Είμαστε Εθνικιστές γιατί σαν Γερμανοί αγαπάμε την Γερμανία.»

 

Οι ομοιότητες δεν είναι τυχαίες. Από εκεί τα αντιγράφουν. Οργάνωση – αγώνας και δράση για να γυρίσουν στα λαγούμια τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου