14.1.13

Η «Αυγή», η «Χρυσή Αυγή» και όσα κρύβονται πίσω από τις λέξεις


Πολλές φορές, όταν διαβάζεις μια «είδηση» πρέπει να δεις πίσω από τις λέξεις για να καταλάβεις την ουσία, και τι πραγματικά θέλει να πει αυτός που το γράφει. Έτσι, με αυτό τον τρόπο πρέπει να διαβάσεις το «ρεπορτάζ» της Αυγής που ανάμεσα στη λάσπη για το Ριζοσπάστη – γράφει για πρώτη φορά για τη τηλεόραση του 902. Ως εδώ καλά. Αν δε δεις πιο βαθιά, μπορεί να πεις: είναι γνωστή η αντι-ΚΚΕ εμπάθεια της Αυγής και να προσπεράσεις. Σωστό, μα δε φτάνει.
Το «ρεπορτάζ» της Αυγής γρήγορα έκανε το γύρο του διαδικτύου και των άλλων αστικών εφημερίδων. Μέχρι και copy-paste είδαμε…
Μετά από λίγο, την πάσα αρπάζει και η Χρυσή Αυγή και κάνει ερώτηση στη Βουλή για τον 902. Ως εδώ, πάλι καλά. Η Χρυσή Αυγή είναι μια αντικομμουνιστική οργάνωση. Τίποτα παράλογο, να επιτίθεται στο ΚΚΕ.
Μια ανακοίνωση που κυκλοφόρησε ενδιάμεσα στο «ρεπορτάζ» της Αυγής και την ερώτηση της Χρυσής Αυγής, βοηθάει να δέσει το πάζλ. Πρόκειται για μια ανακοίνωση των καναλαρχών, που ζητούσε την αφαίρεση της άδειας του 902. Η ανακοίνωση αυτή έπαιξε αρκετά στα μέσα και μετά διαψεύστηκε από τους καναλάρχες! Έβγαλαν, όμως μια άλλη όπου πιο «κομψά» ζητούσανε το ίδιο.
Να λοιπόν, τι κρύβεται από πίσω.
Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η Χρυσή Αυγή, χωρίς να ταυτίζονται, παίζουν το παιχνίδι συγκεκριμένων επιχειρηματικών συμφερόντων. Δεν τους νοιάζει ο 902, φωτιά να βάλουμε να τον κάψουμε, τελε-μαρκετινγκ να δείχνουμε όλη μέρα…  Άλλος είναι ο καημός τους..
Εξηγώ: Οι καναλάρχες, με ορισμένους να ηγούνται σ΄ αυτή τη προσπάθεια, δεν θέλουν να μπουν νέοι παίκτες στην αγορά, ώστε να μη μοιραστεί και άλλο η «πίτα» της διαφημιστικής δαπάνης. Γι’ αυτό άλλωστε εμπόδισαν την εκπομπή της ελληνόφωνης εκπομπής του Euronews. Γι’ αυτό θέλουν να αφαιρεθεί η άδεια του 902. Μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια: και εξασφαλίζουν τη μείωση του ανταγωνισμού και χτυπάνε το ΚΚΕ.
Σ’ αυτό το επιχειρηματικό παιχνίδι, μπλέκονται ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή. (Γιατί άραγε;;)

Γι’ αυτό ΚΟΙΤΑ ΠΑΝΤΑ πίσω από τις λέξεις, βγάλε συμπεράσματα, μη μένεις στην επιφάνεια. Για τους «κανάλαρχες της διαπλοκής», κόπτονται και οι μεν και οι δεν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου