27.1.13

Όταν η «Αυγή» ανακαλύπτει τους αγώνες της εργατικής τάξης


Προφανώς, οι συντάκτες της «Αυγής» είναι πολύ απασχολημένοι το τελευταίο καιρό. Έχουν λιώσει τα ποδάρια τους στα ρεπορτάζ στο Βερολίνο, τη Νέα Υόρκη, στο Μπουένος Άιρες, στο Ριο ντε Τζάνεϊρο… Που να βρουνε χρόνο για να ασχοληθούν με το ντόπιο ρεπορτάζ;;;

Πέρα από τη πλάκα, είναι τέτοια η ξεφτίλα της φυλλάδας του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ξέρεις τι να πρωτογράψεις…

Οι εργαζόμενοι της Fintexport στις 16 Νοέμβρη της προηγούμενης χρονιάς κατέλαβαν το εργοστάσιο, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα τους. Ο Ριζοσπάστης φυσικά έγραψε γι΄ αυτό τον αγώνα την επόμενη μέρα και πολλές ακόμα φορές. Με βάση εκείνα τα δημοσιεύματα, αναδημοσίευσα και αυτό.

Μετά από 3 και πλέον μήνες (χθες δηλαδή), και ενώ δεν είχαν γράψει ούτε μισή λέξη, η Αυγή θυμήθηκε τους εργαζομένους της Fintexport! Τους έπιασε ο πόνος; Σιγά!

Η ευαισθησία τους για τα προβλήματα των εργατών «ξύπνησε» μόνο όταν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να επισκεφθούν τους εργαζομένους (Ήρθε ο βουλευτής στο χωριό, βόλτες από ‘κει και από ΄δω).

Αυτοί είναι. Καίγονται για να τους πει καμιά «καλή κουβέντα» ο κάθε καλοπληρωμένος χαρτογιακάς του ΔΝΤ, και τους εργάτες τους θυμούνται μονάχα για να βγάλουν καμιά φωτογραφία για τα προεκλογικά τους φυλλάδια.

ΟΥΣΤ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου