20.2.13

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις & τα κοινά συλλαλητήρια και μπλόκα εργατών - αγροτών

Η μεγάλη συμμετοχή εργαζομένων, ανέργων, νέων, στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, έδωσε ηχηρή και αποστομωτική απάντηση στην συγκυβέρνηση και όλους όσοι με τα ψέματα, τους εκβιασμούς και τον αυταρχισμό επιδιώκουν να γονατίσουν την εργατική τάξη, να αλυσοδέσουν το λαό.
Η συμμετοχή των ναυτεργατών στην απεργία, αψηφώντας την επιστράτευση, τα μεγάλα κοινά συλλαλητήρια εργαζομένων - φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, καθώς και τα μπλόκα όπως αυτό στη Νίκαια της Λάρισας, δείχνουν το δρόμο που πρέπει να βαδίσουν πιο αποφασιστικά οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα για να αποκρούσουν την καταστολή, για να διαμορφωθεί η λαϊκή αγωνιστική συμμαχία ενάντια στον κοινό εχθρό, τα μονοπώλια, την ΕΕ.


Καμιά επανάπαυση. Τα βάρβαρα αντεργατικά αντιλαϊκά μέτρα και η καταστολή θα κλιμακωθούν, το ίδιο και η επιχείρηση εξαπάτησης και παγίδευσης του λαού. Η μάχη είναι και θα είναι ακόμα πιο σκληρή. Γι' αυτό χρειάζεται κατεπειγόντως να γίνει τώρα πιο ορμητική, αποφασιστική και συνειδητή η συμμετοχή όλων των εργαζομένων, των ανέργων, των νέων στον αγώνα, στην οργάνωση της πάλης πρώτα από όλα στους τόπους και τους κλάδους δουλειάς, στις λαϊκές συνοικίες, στα χωριά.
Η εργατική τάξη δεν έχει ακόμα αξιοποιήσει τη μεγάλη δύναμή της, που βρίσκεται στην ταξική της οργάνωση, στην πολιτική και ιδεολογική της  συνειδητοποίηση. Η μαζική συμμετοχή στις διαδηλώσεις του ΠΑΜΕ έδειξε ότι υπάρχουν ισχυρές δυνάμεις που μπορούν να στηρίξουν και να δώσουν ώθηση στην ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, στη δημιουργία ενός ρωμαλέου, χειραφετημένου, ταξικού εργατικού κινήματος, ικανού να βάζει φραγμό στα αντιδραστικά σχέδια κυβέρνησης - ΕΕ - κεφαλαίου, ικανού να ηγηθεί της μεγάλης κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας που θα βάλει τέλος στην εκμετάλλευση και θα απαλλάξει το λαό από την εξουσία και την καταπίεση των μονοπωλίων. 

Πηγή: ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου