11.2.13

Οι ιδιωτικοποιήσεις και ο ΣΥΡΙΖΑ


Μέρα τη μέρα, ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει διαπιστευτήρια στη ντόπια και ξένη πλουτοκρατία για το πόσο καλά μπορεί να διαχειριστεί τις «υποθέσεις» της. Ταυτόχρονα, όμως οι κινήσεις τους, οι δηλώσεις διαλύουν τις όποιες αυταπάτες έχουν οι εργαζόμενοι για τη δήθεν «ανατροπή» που θα ‘φερνε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Στη πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει «αλλάξει» θέσεις, ούτε έκανε «δεξιά στροφή». Απλά στο όνομα του «ρεαλισμού» (δηλαδή του κυβερνητισμού) έχει εγκαταλείψει τους διάφορους φραστικούς βερμπαλισμούς και τα μεγάλα λόγια.
Ας δούμε το παράδειγμα, των ιδιωτικοποιήσεων. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ των συμπράξεων του Δημοσίου με το ιδιωτικό κεφάλαιο, και αυτό είναι γνωστό από παλιά. Απλά μέχρι τώρα σου ρίχνε και μια «παπάτζα» για την υπεράσπιση του δημόσιου πλούτου και καμιά άλλη τέτοια αερολογία και χανόταν η ουσία της θέσης του.
Η οποία θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι: όχι στις κρατικοποιήσεις, ότι πουλήθηκε πουλήθηκε και όταν θα κυβερνήσουμε θα κάνουμε «επωφελείς» συμπράξεις με το κεφάλαιο δηλαδή ιδιωτικοποιήσεις!
Για του λόγου το αληθές, ας δούμε δυο πρόσφατες συνεντεύξεις του Δραγασάκη και του Παπαδημούλη.
Λέει ο Δραγασάκης στην φιλική «Εφημερίδα των Συντακτών»: «Είμαστε αντίθετοι με τις κρατικοποιήσεις ως αυτοσκοπό διότι τα όρια και αυτής της κατάστασης τα ζήσαμε.»
Λέει ο Παπαδημούλης στην “Real News”: «Η εναπομείνασα δημόσια περιουσία (…) πρέπει να αξιοποιηθεί (…) Για να συγκροτηθούν μεγάλες αναπτυξιακές κοινοπραξίες, με μεικτή σύνθεση, με ντόπιες και ξένες επιχειρήσεις (…)»
ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου