16.4.13

Κάλεσμα της ΚΝΕ στους φοιτητές - σπουδαστές μπροστά στις φοιτητικές εκλογές στις 17 Απρίλη

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται σε σένα:
  • Που βλέπεις τους γονείς σου να πασχίζουν για να τα βγάλουν πέρα.
  • Αναγκάζεσαι να δουλέψεις για να αντεπεξέλθεις στις σπουδές, να βοηθήσεις τους δικούς σου, που κάνεις πρακτική και είσαι απλήρωτος.
  • Φτάνεις σε αδιέξοδο και να σκέφτεσαι να εγκαταλείψεις τις σπουδές σου.
  • Είσαι κοντά στο πτυχίο και βλέπεις μπροστά σου ένα μέλλον με 300-400 ευρώ μισθό αν καταφέρεις να βρεις δουλειά, χωρίς σύμβαση, ασφάλιση και περίθαλψη.
Η δική σου συμμετοχή στον αγώνα, τη συλλογική οργανωμένη διεκδίκηση για όσα έχουμε ανάγκη, τις διαδικασίες του συλλόγου σου είναι αυτή που μπορεί να γκρεμίσει τη μιζέρια που μας επιβάλλουν, να αλλάξει την άσχημη κατάσταση στο φοιτητικό κίνημα. Η αποχή δεν πρέπει να είναι δική σου στάση. Μπροστά στις φοιτητικές εκλογές σκέψου:
Ενώ πρέπει να ρίξεις όσο πιο κάτω γίνεται τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ, αυτό από μόνο του δεν αρκεί.
Οι παρατάξεις της συγκυβέρνησης και των επιχειρηματιών δεν μπορούν να συνεχίζουν να έχουν υψηλά ποσοστά στους συλλόγους. Αποτελούν το βασικό εμπόδιο για να φτιαχτεί ένα ισχυρό κίνημα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που μας μετατρέπει σε πελάτες, αυριανούς ανέργους και φτηνούς απόφοιτους εργαζόμενους.
Κάνουν τα πάντα για να υλοποιείται η αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ - μονοπωλίων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Δεν έχουν καμία σχέση με τις ανάγκες σου για δωρεάν σπουδές, μόρφωση υψηλού επιπέδου, δουλειά με δικαιώματα.
Η ΔΑΠ σου λέει ότι η κυβέρνηση έσωσε τη χώρα, ότι όπου να 'ναι θα έρθει και η ανάπτυξη. Το αν σώθηκε η οικογένειά σου με την πολιτική της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων, το ξέρεις καλά. Αυτός που σώθηκε είναι τα μονοπώλια και τα κέρδη τους.
Μη σε ξεγελούν ότι σε βοηθάνε να μετριάσεις τις δυσκολίες στις σπουδές και τη ζωή σου. Θέλουν με "χάντρες και καθρεφτάκια" να τους εμπιστευτείς ξανά για να συνεχίζουν να διαφημίζουν και να επιβάλλουν την αντιλαϊκή πολιτική με τη στήριξή σου.
Μη σε ξεγελά το "διαφορετικό" προσωπείο που φορά η ΠΑΣΠ σε κάποιες σχολές. Ό,τι και να πει, όπως και να το πει, είναι η παράταξη του ΠΑΣΟΚ. Θέλει οι φοιτητές να "προσκυνάνε" τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ, τα συμφέροντα των επιχειρηματιών.
Αν τους έχεις σιχαθεί, αν έχεις βαρεθεί το ότι σε κάθε σου προσπάθεια να σηκώσεις το ανάστημά σου, τους έχεις απέναντι, είμαστε μαζί σου. Μπορείς και πρέπει να συμβάλεις, για να φτιαχτεί ένα ισχυρό, μαζικό φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα.
Γι’ αυτό δεν αρκεί να γυρίσεις την πλάτη σε αυτούς. Μη χαραμίσεις τη δυσαρέσκειά σου σε νέες ή παλιές δυνάμεις που χαντακώνουν το κίνημα.
Λύση δεν είναι οι νέες δήθεν "ανεξάρτητες" παρατάξεις.
  • Εμφανίζονται σε κάθε σχολή και τμήμα ξεχωριστά, με στόχο τη διάσπαση και το χτύπημα του φοιτητικού και σπουδαστικού κινήματος, την πλήρη επικράτηση του συντεχνιασμού, τη διάλυση κάθε μορφής οργάνωσης και τελικά το πέρασμα των σχεδιασμών του συστήματος, τη στιγμή που πρέπει να γιγαντώσει η οργάνωση και ο κοινός αγώνας όλων των φοιτητών που πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική, ο κοινός αγώνας όλου του λαού.
  • Προσπαθούν να επιβάλουν στους σπουδαστές τα συμφέροντα των Πρυτάνεων, των Προέδρων, των καθηγητών, ακόμα και βιομηχάνων οι οποίοι βρίσκονται τις περισσότερες φορές πίσω από τη δημιουργία αυτών των παρατάξεων. Χαρακτηριστικό είναι ότι στη ΣΓΤΚΣ, τη δημιουργία και τα κείμενα της δήθεν "ανεξάρτητης" παράταξης «ΗΦΑΙΣΤΟΣ» τα υπογράφουν οι καθηγητές και οι βιομήχανοι του κλάδου Τύπου - Χάρτου.
Αν μπουν αυτές οι δυνάμεις μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια, το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα θα χτυπηθεί ακόμα περισσότερο.
Μην κάνεις το λάθος να στηρίξεις τις δυνάμεις των ΕΑΑΚ-ΣΥΡΙΖΑ.
Οι ομάδες των ΕΑΑΚ στις σχολές και όχι μόνο σφιχταγκαλιάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ που δίνει διαπιστευτήρια στο κεφάλαιο για να γίνει "χαλίφης στη θέση του χαλίφη", που θέλει το κίνημα "νεροκουβαλητή" μιας νέας αντιλαϊκής κυβέρνησης που θα σέβεται τις δεσμεύεις της ΕΕ, θα αποδέχεται την κυριαρχία των μονοπωλίων στην οικονομία.
  • Τα ΕΑΑΚ είναι διαφημιστές του εκφυλισμού και της ανοργανωσιάς. Σε πολλές προσπάθειες οργάνωσης των φοιτητών ήταν απέναντι. Θέλουν κίνημα χειμαδιό για να μιλάνε εξ ονόματός του, κίνημα που καπελώνεται ανά πάσα στιγμή από Πρυτάνεις και καθηγητές που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική.
  • Δεν θέλουν οργανωμένη διεκδίκηση με συνέχεια, αλλά "εκρηκτικά" στιγμιότυπα πού και πού, όχι αγώνα ρήξης αλλά "φαρσοκωμωδία" και τυχοδιωκτισμούς. Γι’ αυτό, όλη τη χρονιά, αλλού (όπως στην Αθήνα) υπονόμευαν τον κοινό βηματισμό των φοιτητών με τους εργάτες και το λαό, ειδικά στις μεγάλες απεργίες, αλλού έστηναν τις συγκεντρώσεις των ξεπουλημένων εργατοπατέρων.
  • Τα ΕΑΑΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, αφού το μόνο που επιδίωξαν όλη τη χρονιά, ήταν να εκφράζεται μόνο μια επικοινωνιακή κόντρα με την κυβέρνηση για τα συμβούλια διοίκησης, για να γίνεται "ντόρος", τελικά μια σειρά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ήταν υποψήφιοι!
  • Υπερασπίζονται το σημερινό αστικό πανεπιστήμιο μιλώντας για "υπεράσπιση του δημοκρατικού πανεπιστημίου", το οποίο είναι υπεύθυνο για τις τεράστιες δυσκολίες που ζουν οι φοιτητές και σπουδαστές των λαϊκών στρωμάτων.
  • Είναι οι πρωταγωνιστές της αντι-ΚΚΕ και αντι-ΠΑΜΕ επίθεσης παίρνοντας θέση πλάι σε πολιτικούς αστικών κομμάτων και τα ΜΜΕ των καπιταλιστών. Έφτασαν στο σημείο να καταψηφίζουν στα όργανα των συλλόγων τη στήριξη της πρότασης νόμου του ΚΚΕ για κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων επειδή "είναι του ΚΚΕ"!
Δυνάμωμα αυτών των δυνάμεων μέσα στα Διοικητικά Συμβούλια σημαίνει μεγαλύτερη ανοργανωσιά, τυχοδιωκτισμοί και γραμμή συμβιβασμού αντί για σταθερό αγώνα με γραμμή ρήξης και ανατροπής με την αντιλαϊκή πολιτική.
Στις 17 Απρίλη, με την ψήφο σου, σπάσε τις αλυσίδες του φόβου, της απογοήτευσης των αυταπατών και του "μικρότερου κακού"!
  • Στείλε μήνυμα: Δεν θυσιάζουμε τις σπουδές και το μέλλον μας για την πλουτοκρατία! Δεν δεχόμαστε να ζούμε σαν σκλάβοι! Δεν δεχόμαστε να γίνουμε πελάτες, αυριανοί άνεργοι και φτηνοί απόφοιτοι εργαζόμενοι!
  • Συνέβαλε στην προσπάθεια για ζωντανούς αγωνιστικούς συλλόγους, οργανωτές του αγώνα και όχι όργανα της κυβέρνησης και του κράτους.
  • Ξήλωσε από τους συλλόγους και τα όργανά τους τους εκπροσώπους της κυβέρνησης και των επιχειρηματιών, ΔΑΠ και ΠΑΣΠ. Ψήφισε αγωνιστές!
  • Δυνάμωσε τον αγώνα ενάντια σε κυβέρνηση - ΕΕ - μονοπώλια, για δωρεάν σπουδές, δουλειά με δικαιώματα, για πανεπιστήμιο στην υπηρεσία του λαού! Δυνάμωσε τη συμμαχία με τους εργάτες και το λαό!
Στήριξε τα ψηφοδέλτια της Πανσπουδαστικής ΚΣ που συγκροτούνται σε κάθε σύλλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου