10.4.13

Η αλήθεια για το Ριζοσπάστη #2


Η σημερινή μέρα γεννάει έμπνευση σε πολλούς από τι φαίνεται. Έτσι, στη χαφιέδικη ιστοσελίδα «νευροσπάστης» που συναγωνίζεται σε αντικομμουνισμό τον «Εργατικό» Αγώνα και τη Χρυσή Αυγή βρήκε για άλλη μια φορά φιλόξενη στέγη, ένας πρώην δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη για να επιτεθεί στο ΚΚΕ.

Γράφει ο κ. Ζηλάκος ότι η καθοδήγηση του ΚΚΕ οικοδομεί «σταλινικό εξουσιαστικό μοντέλο», «φεουδαρχική οργανωτική σχέση», επιβάλλει «εσωκομματική δικτατορία» και άλλα τέτοια. Εκφράσεις και απόψεις που διαβάζει κανείς σε περιοδικά σοβιετολογίας, την «Α1» του Καρατζαφέρη, τις εφημερίδες και τα περιοδικά της Χούντας (ζήλεψε άραγε τον Σάββα Κωνσταντόπουλο;), διάφορα φασιστο-site και διάφορα αντικομμουνιστικά συγγράμματα της δεκαετίας του ’50.

Όσα λέει, τα λένε μόνο οι εχθροί του ΚΚΕ. Φαίνεται λοιπόν πως παρά τα 25 χρόνια στην εφημερίδα του ΚΚΕ δεν του έμεινε ούτε η φρασεολογία! Ίσως πάλι αντέγραψε από πουθενά…

Η ιστορία του, τραβά δύσκολο δρόμο, ανηφορικό, μα συνεχίζει. Όσοι δειλοί και αν εγκαταλείψουν.

Γιατί αυτός είναι ο Ριζοσπάστης:
15 συντάκτες του, έφτασαν στην υπέρτατη θυσία, έδωσαν τη ζωή τους στη μάχη για την αλήθεια.

24 επιδρομές έκαναν στα γραφεία του διάφορες κρατικές και παρακρατικές ομάδες απ’ το 1926 ως το 1931.

115 και πλέον παράνομα φύλλα – με κίνδυνο ζωής – έβγαλε ο Ριζοσπάστης στην κατοχή.

220 χρόνια φυλακής, ήταν οι συνολικές καταδίκες συντακτών του Ριζοσπάστη μόνο στα χρόνια 1926-1931

880 διακινητές του Ριζοσπάστη σε 3 χρόνια (1977-79) οδηγήθηκαν στα δικαστήρια με τη κατηγορία της παράνομης άσκησης του επαγγέλματος του εφημεριδοπώλη.

60.000 φύλλα έβγαλε ο Ριζοσπάστης την Πρωτομαγιά του ’36. Οι τυπογράφοι που δούλεψαν για την έκδοση του, έδωσαν το μεροκάματο τους για την ενίσχυση των φυλακισμένων και εξόριστων αγωνιστών.

15.000.000 δραχμές ήταν το πρόστιμο που επέβαλε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στο Ριζοσπάστη, επειδή έδωσε αυξήσεις στους εργαζόμενους του κόντρα στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που τις απαγόρευε.

Ας πληκτρολογούν όσο θέλουν λοιπόν. 

Η βρωμιά δεν σβήνει όσα γράφτηκαν με αίμα, θυσία, αυταπάρνηση, ηρωισμό. Ο Ριζοσπάστης έβγαλε Μαρουκάκηδες, Βιδάληδες – δημοσιογράφους που τη σχέση τους με το Κόμμα και το λαό τη μετρούσαν με μοναδικό μέτρο, την αφοσίωση και τη πίστη στη νίκη του σοσιαλισμού!

3 σχόλια:

  1. Ξαναλέω ότι σχόλια χωρίς ψευδώνυμο δεν μπαίνουν. Επίσης χυδαία υβριστικά σχόλια δεν μπαίνουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. πες τα ολα ομως... πες επισης οτι και σχολια αρνητικα δεν μπαινουνε. πες το κι αυτο, γιατι δεν το λες? κινεισαι κι εσυ στα σταλινικα προτυπα του κομματος. γι αυτο και θα εξαφανιστειτε. ο κοσμος δεν θελει το σταλινικο φασισμο. πως και δεν εχεις κανενα σχολιο?? μηπως ηταν ολα αρνητικα? εισαι απαραδεκτος και το ξερεις.Ακου εκει σχολια χωρις ψευδώνυμο δεν μπαινουν. που ακουσες να γινεται αυτο. δεν εισαι σοβαρος τελικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άστα αυτά τα δακρύβρεχτα ανώνυμε! Εκεί παρέα με τον υφυπουργού Ανάπτυξης Θανάση Σκορδά... Που κι αυτό το φασιστοειδές (σαν κι εσένα και δεκάδες άλλους δημοκράτες, σοσιαλδημοκράτες, ελεύθερους κι ότι άλλη μπούρδα θες) ταυτίζει τη σοσιαλιστική οικοδόμηση με τα στρατόπεδα συγκέντρωσης.
      Σκέψου λίγο βαθύτερα όμως και βγάλε τα σωστά συμπεράσματα! Το θέμα είναι ότι όλοι αυτοί κάπου έχουν πιαστεί και γλύφουν κότσι από χοιρινό μέχρι και φτερουγίτσα από τσίχλα... Εσύ ανήκεις σε αυτούς??? Αν όχι, ξανασκέψου καλά! Διάβασε! Ξύπνα!

      ΜΠΑΜΠΗΣ

      Διαγραφή