21.4.13

Τα λαμόγια της Χούντας


Από το πρωί, έχουν ξαμοληθεί οι φασίστες στα διάφορα site και γράφουν σχόλια για το πόσο καλή ήταν η «εθνοσωτήριος».

Παραθέτω μερικά σχόλια, μετά από τυχαία δειγματοληψία στο protothema.gr











Όπως εύκολα μπορεί να δεις κανείς, η ατάκα «ο Παπαδόπουλος δεν έκλεψε» πάει σύννεφο.

Η αλήθεια; Η λαμογιά, οι μίζες, οι ρεμούλες, τα ρουσφέτια έδιναν και έπαιρναν.

Ένα παράδειγμα, για τον ίδιο τον Παπαδόπουλο: Ο δικτάτορας ξεκίνησε το 1967 με μισθό 7.900 δραχμές και έφτασε στο τέλος της δικτατορίας να δηλώνει εισοδήματα πάνω από 4.000.000 δραχμές!!  Είχε αποκτήσει επίσης τρία πολυτελή διαμερίσματα και μια βίλα που του χάρισε ο Ωνάσης. Το δημόσιο επίσης πλήρωνε κάθε μήνα 300.000 δραχμές για το φωτισμό της βίλας του και άλλες 300.000 δραχμές τη μέρα (!!!!) για την ασφάλεια του αρχί-Χουντικού!!

Αναδημοσιεύω, επίσης, δυο παλαιότερες αναρτήσεις για τους «αδιάφθορους» της Χούντας.

Οι «αδιάφθοροι» της Χούντας

Είναι γνωστή η αγάπη που τρέφουν οι Χρυσαυγίτες για τα έργα της Χούντας. Όπου σταθούν και όπου βρεθούν δεν χάνουν την ευκαιρία να πουν πως η Χούντα ήταν «αδιάφθορη», πως ο Παπαδόπουλος πέθανε στη ψάθα, και πως στην 7ετία πατάχθηκε η λαμογιά και η διαφθορά.
Διάφορα βασικά στοιχεία τόσο για τη Χούντα όσο και για τη Δικτατορία του Μεταξά, μπορεί να βρει κανείς σε παλαιότερες αναρτήσεις.

Σ’ αυτή την ανάρτηση, δίνω ορισμένα στοιχεία για τα σκάνδαλα της Χούντας στον Δήμο της Αθήνας που έφτασαν κοντά στο 1 δισεκατομμύριο δραχμές!

Συγκεκριμένα, στη δίκη του διορισμένου απ’ τη Χούντα Δημάρχου Αθήνας Δ. Ρίτσου, που έγινε το Νοέμβρη του ’78. Οι μάρτυρες κατέθεσαν τα παρακάτω:

- Ο Δήμος προμηθεύτηκε 30 χαλασμένα απορριμματοφόρα, ενώ προηγουμένως είχε προμηθευτεί άλλα 15 χαλασμένα. Προκειμένου, να κυκλοφορούν, χρειάζονταν συνεχείς επισκευές που στην ουσία ανέβασαν το κόστος αγοράς τους 5 φορές!
- Ανατέθηκε παράνομα στο γαμπρό του Παττακού Α. Μεϊντάση η κατασκευή κτηρίων του Δημοτικού Νοσοκομείο για 2.900.000 δρχ. όταν υπήρχε προσφορά μικρότερη του ενός εκατομμυρίου!
- Παρόμοια ρεμούλα, έγινε και με τη μελέτη του δημοτικού κτηρίου στην οδό Λιοσίων, που παρότι μπορούσε να γίνει από τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου, την ανέλαβε ο γαμπρός του Παττακού!

Συμπέρασμα: Κανένας να μη καταπίνει αμάσητες τις ψευτιές της Χρυσής Αυγής!

Οι «αδιάφθοροι» της Χούντας #2

Δεν ξέρω πόσες συνέχειες θα έχουν αυτές οι αναρτήσεις, μπορεί να ξεπεράσουμε και τα επεισόδια της… Λάμψης, καθώς οι λαμογιές τη Χούντας και των πρωτοπαλίκαρων της είναι τόσες πολλές, που μπορείς να γράφεις για καιρό.

Η Χρυσή Αυγή, θυμίζω, υποστηρίζει πως η Χούντα πολέμησε την διαφθορά, τότε δεν τολμούσε να κλέψει κανείς και ότι οι Χουντικοί πέθαναν στη ψάθα. Πρόκειται για καραμπινάτα ΨΕΜΑΤΑ.
Η λαμογιά και η ρεμούλα γεννιέται από τον καπιταλισμό και υπάρχει όσο υπάρχει και αυτός. Έτσι, η Χούντα που στήριξε την πλουτοκρατία, της όποιας μαντρόσκυλο είναι η Χρυσή Αυγή, πρωταγωνίστησε και αυτή στη ρεμούλα.

Η προηγούμενη ανάρτηση αφορούσε το χουντικό Δήμαρχο της Αθήνας. Σήμερα, δίνω ορισμένα στοιχεία για το χουντικό Δήμαρχο Περάματος.

Ακούστε, τι έκανε αυτός ο κύριος, συνταγματάρχης μάλιστα.

1. Προσέλαβε διάφορους παρατρεχάμενους (ρουσφέτια) στον Δήμο, αυξάνοντας τις δαπάνες για την καθαριότητα κατά 300%
2. Με δημοτικό χρήμα (617.000 δραχμές) έφτιαξε τον δρόμο, μπροστά απ’ το σπίτι του γαμπρού του! Η ευθύνη για την επισκευή του δρόμου, ανήκε σε άλλη υπηρεσία, το «έργο» έγινε για τη χάρη του γαμπρού!
3. Ξόδεψε άλλες 878.000 δραχμές, από τα λεφτά των Δημοτών για να φτιάξει ένα πλατύσκαλο από το σπίτι του ως τις γραμμές του τραίνου!
4. Ήταν τόσο «σεμνός», που έφτιαξε νέες πινακίδες στους δρόμους με το όνομα του! Οι δημότες πλήρωσαν για αυτό μόνο 184.000 δραχμές!
5. Οι ρεμούλες δεν έχουν τελειωμό. 400.000 δραχμές ακόμα πλήρωσε ο λαός, για μια μελέτη για το Δημοτικό Μέγαρο που δεν έγινε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου