29.4.13

Να κάνουμε τη νύχτα μέρα για την επιτυχία της απεργίας


Την Τετάρτη πρέπει να «νεκρώσουν» τα πάντα, να πλημμυρίσουν οι δρόμοι και οι πλατείες, όπου θα γίνουν οι συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ

Λίγες μέρες έμειναν για τη μεγάλη Πρωτομαγιάτικη απεργία και οι ταξικές δυνάμεις δίνουν και την τελευταία ικμάδα της δύναμής τους για την επιτυχία των κινητοποιήσεων. Μια απεργιακή μάχη, που πρέπει και μπορεί να αξιοποιηθεί ως αφετηρία νέων δυναμικών, μαζικών και μαχητικών αγώνων ενάντια στη σημερινή επιθετικότητα. Πρέπει να «νεκρώσει» κάθε τόπος δουλειάς. Να μη λείψει κανείς από την απεργία. Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχή αγροτιά, νεολαία και γυναίκες, να παρατήσουν δουλειές, χωράφια, μικρομάγαζα, σχολειά, τα πάντα και να γεμίσουν τους δρόμους και τις πλατείες όπου θα γίνουν οι απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ. Να δώσουν περήφανη απάντηση στα μονοπώλια, που συντρίβουν τη ζωή τους. Να δώσουν απάντηση στις κυβερνητικές απόπειρες να χτυπηθούν τα διαχρονικά μηνύματα της 1ης Μάη στη συνείδηση της εργατικής τάξης, που θα δηλώνει: «Η 1η Μάη δεν είναι αργία, είναι απεργία». Είναι η κόκκινη μέρα της εργατιάς, είναι η ματωμένη μέρα των εργατών του Σικάγου και των εργατών όλου του κόσμου.
Μαζί, να διαδηλώσουν η εργατική τάξη και όλα τα λαϊκά στρώματα. Διότι η επίθεση που έχει εξαπολύσει το «μπλοκ» κυβέρνησης - μεγάλου κεφαλαίου - τρόικας, δεν αφορά μόνο την εργατιά, αλλά το σύνολο των πλατιών λαϊκών στρωμάτων που υποφέρουν. Η φοροαφαίμαξη, τα χαράτσια, η ανεργία, η διάλυση των εργασιακών σχέσεων, τα λουκέτα στα μικρομάγαζα, το ξεκλήρισμα των φτωχών αγροτών, οι «Μανωλάδες», είναι απότοκα της ίδιας επίθεσης, των ίδιων πολιτικών επιλογών: της εξυπηρέτησης της ανάκαμψης της οικονομίας που βολεύει τα μονοπώλια.
Γι' αυτό ακριβώς και το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην ανακοίνωσή του μπροστά στην Πρωτομαγιά, τονίζει: «Να συγχρονιστεί το βήμα των εργαζομένων με το βήμα όλων όσοι πλήττονται και βασανίζονται από τη δικτατορία των μονοπωλίων. Να δυναμώσει το μέτωπο πάλης εργατών, υπαλλήλων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, αυτοαπασχολούμενων, φτωχών αγροτών, γυναικών στη γραμμή της πάλης για την υπεράσπιση και της πιο μικρής κατάκτησης της εργατικής τάξης και του λαού. Να δυναμώσει η κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων, να συγκεντρώνονται δυνάμεις ενάντια στα μονοπώλια, να ανοίγει ο δρόμος για πιο βαθιές αλλαγές. Να σηκωθούν ψηλά οι σημαίες του αγώνα, οι σημαίες της ταξικής πάλης!».
Στην αντεπίθεση μαζί με την εργατική τάξη
Σε μαζική συμμετοχή στην πρωτομαγιάτικη απεργία και τις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ καλούν ΠΑΣΕΒΕ - ΠΑΣΥ - ΟΓΕ - ΜΑΣ.
Απαντώντας στη μετάθεση της αργίας της ημέρας της Πρωτομαγιάς, δήθεν για να βοηθηθούν τα μαγαζιά, ηΠανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση των ΕΒΕ (ΠΑΣΕΒΕ), τονίζει: «Μας κοροϊδεύουν, παίζουν με τον πόνο μας». Και σημειώνει: «Το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι, οι 100.000 χρεοκοπημένοι συνάδελφοί μας με τις οικογένειές τους, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, και οι εργαζόμενοι με πετσοκομμένους μισθούς, ως εκ θαύματος θα βγουν τη Μ. Τετάρτη να ψωνίσουν; Λένε ψέματα, παίζουν με τον πόνο του μικρού Επαγγελματία - Βιοτέχνη - Εμπόρου». Σε άλλο σημείο τονίζει: «Η θέση του μικρού έμπορου την 1η Μάη, αντί να ξεροσταλιάζει και να περιμένει τον πελάτη που δεν θα 'ρθει, είναι ο Αγώνας και η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και στην ΑΠΕΡΓΙΑ μαζί με τους εργαζόμενους ενάντια στην πολιτική που τον οδηγεί σε χρεοκοπία και κλείσιμο».
Τονίζοντας τα διαχρονικά κοινά συμφέροντα εργατιάς - αγροτιάς ηΠαναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ), σημειώνει: «Τιμάμε αγωνιστικά την παγκόσμια ημέρα της εργατικής τάξης, ενισχύοντας τους δεσμούς μαζί της. Δυναμώνουμε τους αγροτικούς συλλόγους, την οργάνωση αγροτών και κτηνοτρόφων, ώστε πιο συντονισμένα, πιο αποφασιστικά και αποτελεσματικά να συμβάλουμε στην κοινωνική συμμαχία των λαϊκών στρωμάτων». Και σημειώνει: «Να ανοίξει ο δρόμος για ανάπτυξη προς όφελος του λαού μας, που θα αξιοποιεί, μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής αγροτιάς, τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας, θα καλύπτει τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και θα παράγει πρώτες ύλες για τη μεταποιητική βιομηχανία, δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας και όχι ανεργίας».
Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), σημειώνει, δείχνοντας το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει το γυναικείο κίνημα: «Η Πρωτομαγιά είναι μέρα τιμής για τους αγώνες των εργαζόμενων του λαού μας και των λαών όλου του κόσμου, των πρωτοπόρων αντρών και γυναικών που με θυσίες και αίμα χάραξαν τους δρόμους των εργατικών κατακτήσεων. Είναι εφαλτήριο για την οργάνωση της πάλης ενάντια στην πολιτική που σήμερα σαρώνει κάθε δικαίωμα, φάρος που φωτίζει τους αγώνες που διεκδικούν την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων και των οικογενειών τους».
Στο δρόμο του αγώνα και η νεολαία
«Δε θα γίνουμε η γενιά που θα γνωρίσει το 8ωρο, το δικαίωμα στη δωρεάν Υγεία και Παιδεία στα βιβλία της Ιστορίας! Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400 ευρώ για να σωθούν τα κέρδη των βιομήχανων και των εφοπλιστών!», τονίζει το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), καλώντας του φοιτητές - σπουδαστές, σε πάλη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους: «Να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των προγραμμάτων ανεργίας, της τζάμπα εργασίας στις επιχειρήσεις, της δουλειάς χωρίς δικαιώματα με ημερομηνία λήξης. Κανένας εργαζόμενος να μη δουλεύει χωρίς συλλογική σύμβαση. Να καταργηθεί ο άθλιος διαχωρισμός των εργαζομένων με βάση την ηλικία. Κανένας εργαζόμενος σπουδαστής, κανένας πρακτικάριος να μη δουλεύει για ένα κομμάτι ψωμί. Για το δικαίωμά μας στις δωρεάν σπουδές και για το πανεπιστήμιο των λαϊκών αναγκών».
Το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Αθήνας (ΣΑΣΑ), σημειώνει: «Δεν ανεχόμαστε να ζούμε στην ανεργία ή με τα ψίχουλα των 400 ευρώ για να σωθούν τα κέρδη των βιομήχανων και των εφοπλιστών! Θέλουμε σχολείο δημόσιο και δωρεάν που να μας μορφώνει και όχι να μας εξοντώνει. Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στις φετινές πρωτομαγιάτικες απεργιακές συγκεντρώσεις. Στέλνουμε μήνυμα αντεπίθεσης για μόρφωση, δουλειά και ζωή με δικαιώματα»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου