3.6.13

Ο ΔΟΛ καρφώνει ΣΥΡΙΖΑ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτοκαρφώνεται;;





Ομολογώ, ότι όταν χτες διάβασα το παραπάνω δημοσίευμα της «Αυγής» απλά γέλασα και σκέφτηκα να το δημοσιεύσω ως «σύντομο ανέκδοτο» χωρίς κανένα σχόλιο.

Μετά όμως έπεσα πάνω σε δυο δημοσιεύματα του Ομίλου Λαμπράκη, τα οποία «κουμπώνουν» υπερβολικά εύστοχα με το παραπάνω δημοσίευμα της «Αυγής».
Το «Βήμα» έγραφε χτες:

«Η Κουμουνδούρου θεώρησε ότι η εξουσία δεν κερδίζεται χωρίς ηγεμονία στα ΜΜΕ και αυτή προφανώς δεν χτίζεται με λιανοντούφεκα (…) Πίστεψε πως για να πάρει την εξουσία δεν αρκούν μια-δυο θέσεις στα τηλεπαράθυρα, αλλά ένα σύμπλεγμα επικοινωνιακών μέσων, που δεν θα φιλοξενούν απλώς τις απόψεις του, αλλά θα προπαγανδίζουν πιστά το όραμα και την επικράτηση του νέου ηγέτη. (…) Πήγε παντού ο κ. Τσίπρας, συζήτησε σχεδόν με όλους. Ακόμη και με τους θεωρούμενους ιδεολογικούς εχθρούς του. Και κατά τα φαινόμενα βρήκε νέους συμμάχους στον κύκλο της «άρχουσας τάξης», την οποία πυκνά-συχνά κατακεραυνώνει. (…) Όπως και να έχει, η στάση του ίδιου και του κόμματος του δεν είναι αγαθή. Έχει σκοπούς πολιτικούς και άλλους. Θέλει ευθεία πρόσβαση – για να μην πούμε έλεγχο τουλάχιστον σε ένα κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Αυτός είναι ο μεγάλος καημός. Μπορεί να αντιμετωπίσει κανείς ως θεμιτή τη φιλοδοξία και τη στόχευσή του. Αλλά δεν μπορεί η διεκδίκηση αυτή να ενδύεται ιδεολογικοπολιτικό μανδύα και να μετατρέπεται σε ρομφαία εναντίον των όποιων αντιφρονούντων. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν υπάρχουν εκλεκτικές συγγένειες, οι οποίες όσο και αν συγκαλύπτονται δεν μπορούν να κρυφτούν για πάντα. (…) Στο Κολωνάκι μιλούν απλώς για κοινές ποδοσφαιρικές, παναθηναϊκές, προτιμήσεις...»

Και σήμερα «Τα Νέα» συμπληρώνουν:

«Ολοφάνερο είναι επίσης ότι η νεοαριστερή αξιωματική αντιπολίτευση του 2013 έχει ακριβώς τις ίδιες συμμαχίες στα ΜΜΕ –ας μην πούμε: και στα συμφέροντα – που είχε η νεοδεξιά αντιπολίτευση του 2003. Δεν τηρούνται ούτε τα προσχήματα. Το θέαμα είναι ομολογουμένως παράξενο. Επιχειρηματίες – παράγοντες και φιλόδοξοι τηλεσωτήρες, που προ δεκαετίας γύριζαν από τον τότε αρχηγό της ΝΔ, περιστρέφονται γύρω από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ. Ο καλοθελητής που είχε κάνει το προξενιό είναι ο ίδιος και σήμερα. Τι να κάνει άλλωστε; Το 2005 δεν ανταμείφθηκε με την Προεδρία της Δημοκρατίας. Τουλάχιστον, σε ένα κλασικό νεολληνικό μονόπρακτο τακτοποιήθηκε η θυγατέρα»

Συνδυάστε όλα αυτά, με το «ρήγμα στη διαπλοκή» που γράφει η «Αυγή» σχετικά με τις κινήσεις του Βαρδινογιάννη στα Media και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου