2.6.13

Ρένα Δούρου: Ζήτω η δημοκρατική μας ΕΕ!!



«Η χωρίς όρια, τυφλή καταστολή ειρηνικών διαδηλωτών στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης (…) αποδεικνύει στην πράξη πόσα πολλά μέτρα πρέπει να ληφθούν και σε πόσα ακόμα επίπεδα, προκειμένου η χώρα να εκπληρώσει το δημοκρατικό κριτήριο – πρόκριμα ένταξης στην ΕΕ»
 
Τα παραπάνω βρήκε να πει για την άγρια κρατική βία και καταστολή σε βάρος των Τούρκων διαδηλωτών στην Κωνσταντινούπολη η Ρένα Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς, για τη Ρένα Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ η Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί φάρο δημοκρατίας και ελευθερίας και, επίσης προφανέστατα, κατά την Ρένα Δούρου και τον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης πληρούν αυτό το «δημοκρατικό κριτήριο – πρόκριμα» αφού είναι ενταγμένες στην ΕΕ και, κατά τη λογική της Ρ. Δούρου, σε αυτές τις χώρες δεν υπάρχει «χωρίς όρια, τυφλή καταστολή ειρηνικών διαδηλώσεων»! 
Δε χρειάζεται να πάει κανείς πολύ μακριά για να δει περιπτώσεις άγριας κρατικής καταστολής και βίας στην Ελλάδα, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία, στην Ιταλία κ.α. Και μια ματιά μόνο στα εκατοντάδες ρεπορτάζ από εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα και την αγριότητα με την οποία τσακίστηκαν από τις κρατικές δυνάμεις καταστολής, από τις Σκουριές μέχρι το Σύνταγμα και το λιμάνι του Πειραιά, αρκεί για να αντιληφθεί ότι οι ευρωλιγούρηδες, οι συνδαιτυμόνες του Σόιμπλε και του Ομπάμα, έχουν ξεκόψει οριστικά από τους αγώνες και τις αγωνίες των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου