18.7.13

39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - Οδηγητή: «Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη»

Το σύνθημα του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - ΟΔΗΓΗΤΗ και τις ημερομηνίες διεξαγωγής του και φέτος στο Πάρκο Τρίτσηανακοίνωσε η ΚΝΕ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Με κεντρικό σύνθημα τους στίχους του Μπέρτολτ Μπρεχτ "Άλλαξε τον κόσμο, το ‘χει ανάγκη" έχουν ξεκινήσει σε όλη την Ελλάδα οι εκδηλώσεις του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί το Σεπτέμβρη σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας. Οι κεντρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην Αθήνα, στο Πάρκο Τρίτση, στο Ίλιον, στις 19-20 και 21 Σεπτέμβρη.
Κάθε χρόνο το Φεστιβάλ είναι μια μεγάλη νεολαιίστικη γιορτή, μια αιχμηρή πολιτική και πολιτιστική πρόταση που η διεξαγωγή του, από την προπαγάνδισή του μέχρι το στήσιμο και τη λειτουργία του, στηρίζεται αποκλειστικά στην ανιδιοτέλεια, στην εθελοντική προσφορά χιλιάδων μελών και φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ.

Η διεξαγωγή του Φεστιβάλ στο Πάρκο Τρίτση έχει διεκδικητικό χαρακτήρα. Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ σταθερά όλα αυτά τα χρόνια αντιπαλεύουν τα σχέδια υποβάθμισης και ιδιωτικοποίησης του Πάρκου, που είναι η μοναδική ανάσα για χιλιάδες εργαζόμενους. Η εικόνα εγκατάλειψης που σήμερα χαρακτηρίζει το Πάρκο έχει τη σφραγίδα της ίδιας αντιλαϊκής πολιτικής που τσακίζει καθημερινά τα δικαιώματά μας στη δουλειά, στη μόρφωση, στη ζωή. Θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή μαζί με τη νεολαία, τους εργαζόμενους, τα συνδικάτα της περιοχής για να μείνει το Πάρκο "ζωντανό", χώρος άθλησης, ψυχαγωγίας και επαφής με τη φύση και όχι "νεκρό", παραδομένο στα κοράκια του κέρδους. Το Πάρκο θα ζωντανέψει, θα πάρει ανάσα ζωής με το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή». Ο λαϊκός κόσμος της περιοχής που αυτό το γνωρίζει από πρώτο χέρι, ήδη στηρίζει το Φεστιβάλ.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των κεντρικών εκδηλώσεων του 39ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου