10.8.13

Ποιοι είναι οι ανήθικοι;;;

Αφού:
1.       Ο κος Παπαδημούλης και οι λοιποί βράχοι ηθικής του ΣΥΡΙΖΑ σκίζουν τα ρούχα τους για την ηθική γύρω από την πώληση του 902 επιχειρώντας να κολλήσουν δικά τους χαρακτηριστικά στο ΚΚΕ
2.       Εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ το έχουν ρίξει στην αντίγραφη από τα ΝΕΑ
Θα ήθελα να ξέρω αν θα αναδημοσιεύσουν ένα σημερινό σχολιασμό στα ΝΕΑ που αναφέρει:
«άνθρωπος που ξέρει καλά τα πράγματα μας ανέφερε ότι το 1991 ηγετικό στέλεχος, που στην κρίση του 90-91 ήταν με την ομάδα των ανανεωτικών (σ.σ. των Λαφαζάνηδων, των Αλαβαναίων, των Ανδρουλάκηδων, των Δραγασάκηδων κτλ για όποιον δεν καταλαβαίνει) και αποχώρησε μαζί τους, αποκόμισε προς όφελος του ένα ποσό που μπορεί να έφτανε και τα 2,5 δις δραχμές. Το στέλεχος αυτό είχε στην ευθύνη του κομματικές εταιρείες που συναλάσσονταν εμπορικά με τις χώρες του υπαρκτού σοσιαλισμού. Όταν διαπίστωσε τις μεγάλες αλλαγές που έρχονταν στον κόσμο και στο ΚΚΕ, δίπλα στις κομματικές εταιρίες δημιούργησε και παράλληλες δικές του στις οποίες και διοχέτευσε όλη την εμπορική δραστηριότητα των κομματικών. Πολλοί από τους συντρόφους του συναίνεσαν ή ανέχτηκαν την κλοπή γιατί πίστεψαν ή πήραν υποσχέσεις ότι τα χρήματα αυτά θα πήγαιναν για τους σκοπούς της πολιτικής τους ομάδας. Ο «σύντροφος» όμως αποσύρθηκε από την πολιτική και ανέπτυξε δική του επιχειρηματική δραστηριότητα στις νέες μορφές ενέργειας. Το ΚΚΕ δεν κινήθηκε ποτέ εναντίον του.»


3.       Επιπλέον, αφού γενικά αλληλοαναδημοσιεύονται με τον ΔΟΛ, μπορούν να αναδημοσιεύσουν και κάτι παλιότερο από το Βήμα (ειδικά για τον Καρτερό, που κλαίει τώρα για τον 902, τη στιγμή που ο ίδιος ήθελε να κλέψει τον 902 από το ΚΚΕ):
«Η προσπάθεια των «ανανεωτικών» να διεκδικήσουν μέρος τους είχε προκαλέσει ανοιχτό πόλεμο μεταξύ των δύο πλευρών, που σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασαν ως τα δικαστήρια, με χαρακτηριστική την αντιδικία σχετικά με τις μετοχές της εταιρείας Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ. Ο Ν. 1866/1989 με τον οποίο παραχωρήθηκαν οι άδειες ίδρυσης και λειτουργίας τηλεοπτικών σταθμών προέβλεπε οι μετοχές των εταιρειών να είναι υποχρεωτικώς ονομαστικές.

Από τους μοναδικούς έξι μετόχους της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ οι πέντε είχαν προσχωρήσει στο «ανανεωτικό» στρατόπεδο. Επρόκειτο για τους Θ. Καρτερό, αρθρογράφο σήμερα της «Αυγής», Κ. Νικόλτσιο, Δ. Κοντοφάκα, Δ. Κατσιμάρδο και Α. Ανδρεούλη, κατά των οποίων στράφηκε το ΚΚΕ κατηγορώντας τους ότι λίγο προτού συνέλθει το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο (Νοέμβριος 1991), προκειμένου να αποφασίσει για την παροχή αδειών και συχνοτήτων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, εκείνοι αρνήθηκαν να μεταβιβάσουν τις μετοχές που κατείχαν.

Ο Περισσός εξαπέλυσε σφοδρά πυρά, εγκαλώντας τους ότι «αξιοποιώντας την εμπιστοσύνη που τους έδειξε κάποτε το κόμμα, έρχονται τώρα να το εκβιάσουν». Στο σχετικό συμβόλαιο που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 1990, οι προαναφερθέντες (μαζί με τον μέτοχο Ν. Σταφυλίδη, ο οποίος παρέμεινε στο ΚΚΕ) δήλωναν ρητώς ότι το σύνολο των χρημάτων που εμφανίζονταν να καταβάλλουν για τη σύσταση της εταιρείας, την αύξηση εταιρικού κεφαλαίου και τις μεταβιβάσεις μετοχών προερχόταν «αποκλειστικά και μόνο από χρήματα του ΚΚΕ, που διατέθηκαν σ' εμάς από το ταμείο της ΚΕ του ΚΚΕ για να εμφανιστούμε σαν μέτοχοι». Οπως μάλιστα υπογραμμιζόταν, «στην πραγματικότητα το σύνολο των ονομαστικών μετοχών που κατέχουμε και ανέρχεται σε 160.000, ονομαστικής αξίας 160.000.000 δραχμών, ανήκει στο ΚΚΕ». Παρά τα προσκόμματα που έθεταν οι  «ανανεωτικοί», ο «902» εξέπεμψε για πρώτη φορά τον Δεκέμβριο του 1991 με τις ευλογίες της κομματικής ηγεσίας, ενώ αργότερα η υπόθεση κρίθηκε και δικαστικώς προς όφελος του ΚΚΕ»

4.       Αφού με βήμα ταχύ γίνονται το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής μπορούν να αναδημοσιεύσουν και το «Καρφί» που λέει:
«Στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν επιχειρήσεις του ΚΚΕ πέρασαν στα χέρια ανανεωτικών στελεχών που έφυγαν από το κόμμα και αξιοποίησαν κεφάλαια και γνωριμίες προς ίδιον όφελος. Ορισμένοι εξ’ αυτών κοσμούν σήμερα τον κατάλογο των μεγάλων επιχειρηματιών της χώρας στο χώρο της ναυτιλίας, της ενέργειας και των κατασκευών.»
Αυτά λοιπόν γιατί όντως υπάρχουν δύο κόσμοι:
Από τη μία το ΚΚΕ που χάνει ένα μέσο προπαγάνδας (που του άνοιγε δρόμο σε επαφή με τον κόσμο) προκειμένου να διασφαλίσει δεδουλευμένα εργαζομένων, καταβολές σε ασφαλιστικά ταμεία (αυτό είναι το ανήθικο κατά το ΣΥΡΙΖΑ)
Και από την άλλη αυτοί που έκαναν deal με την εμπιστοσύνη που τους έδωσε το ΚΚΕ για να είναι χρεωμένοι σε κομματικές επιχειρήσεις, οι οποίοι και πλέον στελεχώνουν το ΣΥΡΙΖΑ, την Αυγή (Καρτερός κτλ).

Η ηθική των κομμουνιστών και ο απόπατος των οπορτουνιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου