6.8.13

Λέμε την αλήθεια όπως πάντα

του Παύλου Ρούφα*

Η οπορτουνιστική σοσιαλδημοκρατική «Αυγή» αποφάνθηκε....ο «902» είναι «δεξιά στα fm» και το ΚΚΕ συστημικό κόμμα.
Άλλη ακροδεξιά φυλλάδα, ότι το ΚΚΕ πουλάει τον «902» γιατί δεν υπάρχουν πια τα ρούβλια της Ρωσίας.
Και η Χρυσή Αυγή αναπαράγοντας ακριβώς ό,τι γράφει η «Αυγή» που έκανε copy paste το δημοσίευμα «των Νέων», χαρακτηρίζει το ΚΚΕ καπιταλιστικό κόμμα.
Ουδεμία έκπληξη.
Φυσικά και δεν είναι η πρώτη άλλα ούτε και η τελευταία φορά που ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή και συγκροτήματα του αστικού τύπου ομονοούν απέναντι στο ΚΚΕ γιατί απλώς υπακούουν στο ίδιο κέντρο.

Όπως επισήμανε το 19ο συνέδριο του ΚΚΕ:
«Η επίθεση στο ΚΚΕ αλλά και στις δυνάμεις του ταξικά προσανατολισμένου συνδικαλιστικού κινήματος, η οποία σχεδιάστηκε συστηματικά από το 2007, όταν το ΚΚΕ, κατέγραφε άνοδο της πολιτικής του επιρροής (...) πήρε τα εξής χαρακτηριστικά το προηγούμενο διάστημα (...) προσπάθεια εμφάνισης του ΚΚΕ σαν κόμμα "συστημικό", δεσμευμέ­νο και υποταγμένο στο σύστημα. Η συκοφαντία αυτή γίνεται σε συνδυασμό με τη διάδοση της αντίληψης "όλοι το ίδιο είναι".
Το αστικό πολιτικό σύστημα είχε βάλει σε εφαρμογή μελετημένο σχέδιο χτυπήματος του ηθικού κύρους του Κόμματος, με επίκεντρο τα οικονομικά του.
Η προβοκάτσια με την εταιρεία "Γερμανός", η άρνηση του Κόμματος να δημοσιοποιήσει τα ονόματα των ενισχυτών του, οι απολύσεις σε "Τυποεκδοτική" και "902" αξιοποιήθηκαν, προκειμένου να "τσουβαλιαστεί" στη συνείδηση των εργαζομένων με τα αστικά κόμματα, στη λογική του "όλοι το ίδιο είναι"».
Φυσικά δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από το κόμμα εκείνο που με χέρια και πόδια στηρίζει την καπιταλιστική ανάπτυξη.
Από το κόμμα εκείνο που στην πρώτη δυσκολία της ταξικής πάλης κατέβασε σύμβολα και πάτησε ιδέες σαν αποτσίγαρα για να μπει στην ιατρική ομάδα αναζωογόνησης του καπιταλισμού.
Ο «902» έδωσε τη μάχη της ενημέρωσης από τη σκοπιά των ταξικών συμφερόντων αταλάντευτα και με τιμιότητα.
Στάθηκε στο πλευρό της εργατικής τάξης, κάλυψε τους αγώνες της.
Αποκάλυψε αυτό που κρύβουν τα αστικά κανάλια.
Αποκάλυψε τον καιροσκοπισμό και την ψευτιά του ΣΥΡΙΖΑ.
Ξεσκέπασε τον ρόλο της Χρυσής Αυγής ως πυγμής του συστήματος.
Αυτά δεν του τα συγχωρούν.
Χωρίς τον «902», και κατ' επέκταση χωρίς το ΚΚΕ θα μπορούσαν να στέκονται πιο σταθερά, θα μπορούσαν να κοροϊδεύουν το λαό που βασανίζεται από καλύτερες θέσεις.
Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ, έχει διακηρυγμένη θέση, που κουρελιάζει τις επιθέσεις φιλίας στο ΚΚΕ και τις φούσκες για συνεργασίες των αριστερών δυνάμεων.
Το ΚΚΕ πρέπει να ηττηθεί μέσα στο κίνημα για να ανοίξει ο δρόμος της συγκρότησης «αριστερής» συμμαχίας.
Να ηττηθεί δηλαδή το ΚΚΕ για να μπορούν οι οπορτουνιστές να κάνουν από καλύτερες θέσεις την θεάρεστη δουλειά τους.
Να μαντρώσουν τον λαό στο μαντρί της καπιταλιστικής διαχείρισης.
Στόχος παλιός και αποτυχημένος.
Είναι βεβαίως φαιδρό να εγκαλεί το ΚΚΕ o ΣΥΡΙΖΑ για συστημικό κόμμα την ίδια ώρα που ορισμένοι από τους πασοκικούς καρεκλοκένταυρους του συστήματος έχουν βρει στέγη στην Κουμουνδούρου και αλωνίζουν εκτοξεύοντας την πασοκική μπόχα και καμαρίλα παντού.
Tην ίδια ώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ παλεύει να δείξει πόσο άξιος διαχειριστής του καπιταλισμού είναι, είναι φαιδρό αλλά και απείρως δύσκολο να απαντήσεις στους υποψήφιους συνομιλητές των βιομηχάνων, στους υπερασπιστές της πολιτικής του Ομπάμα, στους συνδαιτυμόνες των μεγαλοεκδοτών, στους προσεχώς συνεταίρους των ΑΝΕΛ, αλλά και του «διαβόλου», όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας (έχουμε υπόψιν ορισμένους διαβόλους). Διότι όπως έλεγε ο Λένιν πριν από 100 χρόνια, «δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ το χαρακτηριστικό γνώρισμα όλου του σύγχρονου οπορτουνισμού σ' όλους τους τομείς: την αοριστία του, την ασάφειά του, το ασύλληπτό του. Ο οπορτουνιστής απ' την ίδια του τη φύση, αποφεύγει πάντα να θέτει ένα ζήτημα συγκεκριμένα και σταράτα, αναζητά τη συνισταμένη, στριφογυρίζει σαν φίδι ανάμεσα σε δυο απόψεις που αλληλοαποκλείονται προσπαθώντας να είναι σύμφωνος και με τις δυο, τις διαφωνίες του τις συνοψίζει σε μικρο - τροποποιήσεις, αμφιβολίες, αθώους κι ευσεβείς πόθους κ.λπ.» («Ένα βήμα μπρος, δυο βήματα πίσω [η κρίση στο κόμμα μας]») (εκδ. Σύγχρονη Εποχή).
Φυσικά δεν θα απολογηθούμε ούτε στην «Αυγή» ούτε στη Χρυσή Αυγή γιατί το ΚΚΕ κάνει αυτή την επιλογή.
Ανοικτά και χωρίς ελιγμούς είπε στο λαό την αλήθεια, ότι ο «902» αντιμετωπίζει οικονομικό άλυτο πρόβλημα και δεν μπορεί να συνεχίσει.
Κάθε κάμερα του «902» που σβήνει, κάθε μικρόφωνο που σταματάει, κάθε φωνή που σιγεί είναι ένα πλήγμα για την εργατική τάξη και το λαϊκό κίνημα.
Όμως η πραγματικότητα είναι αμείλικτη και οι κομμουνιστές ζουν με την πραγματικότητα γιατί θέλουν να την αλλάξουν.
Ποτέ δεν δίστασαν, ποτέ δεν γύρισαν το πρόσωπο στην εύκολη λύση και κυρίως ποτέ δεν υποχώρησαν στις δυσκολίες όπως με χαρακτηριστική άνεση υποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
Οι λόγοι που κλείνει ο σταθμός του ΚΚΕ είναι καθαρά οικονομικοί. Μέχρι και πριν την κρίση, τα έξοδα λειτουργίας του σταθμού βάραιναν κατά 70% το ΚΚΕ και μόνο ένα 30% προέρχονταν από διαφημίσεις. Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα μετά το ξέσπασμα της κρίσης και την πτώση της διαφήμισης κατά 61% σε ό,τι αφορά στον «902». Ως αποτέλεσμα, η συμμετοχή του ΚΚΕ στα έξοδα λειτουργίας του σταθμού εκτοξεύτηκε στο 85%. Τα κόστη αυτά, σε συνδυασμό με τα συσσωρευμένα χρέη του σταθμού και τα γενικότερα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κόμμα και δεν τα έχει κρύψει από το λαό, καθιστούσαν αδύνατη τη συνέχιση της λειτουργίας του «902».
Πουλάει την εταιρεία και τις υποδομές της, οι οποίες φτιάχτηκαν με την οικονομική συμβολή χιλιάδων μελών και φίλων του Κόμματος και αποτελούν δική του περιουσία.
Αυτό αναφέρει το ΚΚΕ, απλά και με επαναστατική παρρησία και κυρίως γνωρίζοντας τα σάλια που θα εκτοξεύσουν ναζιστές, οπορτουνιστές και άλλα όντα που ζουν σιτιζόμενα από τα καπιταλιστικά αποθέματα.
Δεν τους έπιασε βεβαίως ο πόνος για το ΚΚΕ.
Ούτε πολύ περισσότερο ο πόνος για το γεγονός ότι ο «902» πάει σε ....μνημονιακά χέρια γιατί από καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ είναι με τα μνημόνια και θέλει να τα κάνει καλύτερα για να διευκολύνει με τον καλύτερο τρόπο την καπιταλιστική κερδοφορία έχοντας δεμένο το λαό στη γωνία των «Παπανδρεϊκών» διακηρύξεων του Αλέξη Τσίπρα.
Αυτό που βλέπει ο οπορτουνιστικός- σοσιαλδημοκρατικός εσμός των Πασοκοσυριζαίων της Κουμουνδούρου είναι ότι για ακόμα μία φορά δεν κατάφερε να διαλύσει το ΚΚΕ.
Ότι όσο και αν κοροϊδεύει το λαό που βασανίζεται, υπάρχουν οι κομμουνιστές που τους αποκαλύπτουν σκίζοντας τις χάρτινες λεοντές της αριστεροσύνης που κρύβουν με νομιμοφροσύνη στους καπιταλιστές.
Πρέπει να μάθουν στην Κουμουνδούρου ότι ο «902» λειτούργησε με την προσφορά μελών και φίλων του κόμματος, με την αυταπάρνηση και την ανιδιοτέλεια μπροστά στις αφάνταστες δυσκολίες των τελευταίων χρόνων.
Ότι στάθηκαν όρθιοι απέναντι σε δυσκολίες, σε προβοκάτσιες, σε ατιμίες, σε ψέματα.
Ότι η δουλειά στον «902» ήταν σε άμεση σχέση με τις σπουδαιότερες αξίες που γνώρισε η ανθρωπότητα. Τις κομμουνιστικές αρχές και επιδιώξεις.
Και οι εργαζόμενοι, μέλη και φίλοι του ΚΚΕ, δεν αφήνουν ανοικτούς λογαριασμούς με το κόμμα παρά μόνο έναν.
Ότι σε όποιες συνθήκες, σε όποιες δυσκολίες θα είναι εκεί στην πρώτη γραμμή όπως πάντα έχοντας τη βεβαιότητα του δίκιου και της αναπόφευκτης επαναστατικής αλλαγής της κοινωνίας που θα στείλει τους οπορτουνιστές εκεί που τους έστειλαν οι προλεταριακές επαναστάσεις.
Στο μουσείο της ιστορίας σαν τα παλιά κτήνη της προϊστορίας.
Βεβαίως δεν αναμένουμε από τους οπορτουνιστές να έχουν τέτοιες ευαισθησίες και κυρίως τέτοια στάση απέναντι στις δυσκολίες.
Πάντα συνθηκολόγοι έχουν αποδείξει ποιοι είναι και τι πρεσβεύουν.
«Εγώ (...) τό ξερα τί κάθαρμα ήσουν,
Tί κάλπικος παράς, μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα» όπως λέει ο ποιητής.
* ο Παύλος Ρούφας είναι εργαζόμενος στον «902»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου