12.9.13

Για τα κουκιά τα κάνεις όλα!!

 
 
 Η υποκρισία και η ψηφοθηρία σε μεγάλες στιγμές... Ακολουθεί σχόλιο του Red River
 
Το 2009 ο ΣΥΡΙΖΑ εκλογικά τσακίστηκε και το θέμα των ημερών μετά τις εκλογές ήταν η ορκομωσία στη Βουλή! Τότε ο ΣΥΡΙΖΑ το έκανε σημαία και μέρα-νύχτα ασχολούμασταν με το τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
 
Από το Βήμα της εποχής

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε το θέμα του όρκου, καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει να ορκιστούν οι βουλευτές του με πολιτικό και όχι με θρησκευτικό όρκο. Μάλιστα υπήρξε και σχετική τηλεφωνική επικοινωνία του απερχόμενου Προέδρου της Βουλής κ. Δ. Σιούφα με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλ. Τσίπρα, κατά την οποία τού διευκρίνισε ότι ο όρκος των βουλευτών καθορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 59) και ότι «δεν τίθεται θέμα πολιτικού όρκου». Απαντώντας μάλιστα στη σχετική επιστολή του κ. Τσίπρα, επεσήμανε ότι «ο σεβασμός του Συντάγματος είναι απόλυτος και απ΄ όλους», ξεκαθαρίζοντας ότι βάσει των προβλεπομένων θα γίνει και η ορκωμοσία, καθώς και η υπογραφή του σχετικού πρωτοκόλλου ορκωμοσίας. Ετσι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να μην εισέλθουν στην αίθουσα της Ολομελείας κατά τη διάρκεια του αγιασμού, ως πράξη συμβολισμού, καθώς τάσσονται υπέρ του διαχωρισμού των εξουσιών Εκκλησίας και Κράτους. 

Αποχωρήσεις-εμφανίσεις. Ότι πρέπει για τα κανάλια δηλαδή και σε δουλειά να βρισκόμαστε.

Το 2012 και μετά την εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ οι αντιδράσεις ήταν .. τίποτα! Μια υπόκλιση στον αρχιεπίσκοπο και τίποτα άλλο!

Και φτάνουμε στη σημερινή μέρα που ο Αλέξης ξαναπίστεψε..

Είδε δάκρυα σε εικόνα; Είδε όραμα; 
Εκτός από το Κεφάλαιο που ανακάλυψε πρόσφατα μήπως ανακάλυψε και την Αγία Γραφή;

Αλέξη έτσι όπως πας μέχρι και μουστάκι θα σε βάλουν να αφήσεις...
Καιροσκοπισμός και εδώ! Κόμμα super market σε όλα του!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου