13.9.13

Ανακοίνωση Σωματείων της Ν/Ε Ζώνης



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Τα σωματεία της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά η Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών- Καθαριστών, το Σωματείο ηλεκτρολόγων Πλοίων, το Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών καταγγέλλουμε την χτεσινοβραδινή δολοφονική επίθεση στο Πέραμα από Χρυσαυγίτες, σε βάρος συνδικαλιστικών στελεχών των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης και μελών του ΚΚΕ, που προπαγάνδιζαν το 39ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
Τα φασιστοειδή τσιράκια των εφοπλιστών και της εργοδοσίας είναι γνώριμοι στην κοινωνία του Περάματος, επιτέθηκαν με ρόπαλα και σιδερολοστούς οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο. Μεταξύ αυτών και ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Η επίθεση δεν ήταν τυχαία. Έχει να κάνει με τη δράση των ταξικών σωματείων της Ζώνης με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές. Τους ενοχλεί αυτή η δράση γιατί πρόκειται για τσιράκια του κεφαλαίου, που θυσίασαν το νυχτερινό τους μεροκάματο για να κάνουν αυτή τη βρώμικη επίθεση. Έτσι εξηγείται το μίσος και ο ζήλος που έδειξαν.
Η οργάνωση δολοφόνων της Χρυσής Αυγής προστάτες των συμφερόντων των εφοπλιστών και εργολάβων, έχουν στόχο τους αγωνιστές του ταξικού κινήματος και τα σωματεία που πρωτοστατούν στην ανάπτυξη αγώνων ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και στα εργασιακά κάτεργα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Καλούμε τους συναδέλφους να είναι σε επαγρύπνηση, να παλέψουν με ότι μέσο χρειαστεί απέναντι στ» σύστημα που γεννάει και ταΐζει τα φασιστοειδή και έχει. όλους μας στην εξαθλίωση. Να παλέψουμε ενάντια στα αντεργατικά μέτρα, για δουλειά, για μέτρα προστασίας των άνεργων, για ανατροπή της εξουσίας των αφεντικών της Χρυσής Αυγής.

Σας καλούμε όλους σε συμμετοχή στη σημερινή συγκέντρωση στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα.                    

Τα σωματεία:
Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά
Πανελλήνια Ένωση Αμμοβολιστών – Καθαριστών
Σωματείο Ηλεκτρολόγων Πλοίων
Σωματείο Ναυπηγοξυλουργών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου