1.11.13

Εκ των προτέρων εκβιασμοί

Της Κικής Αλεξάνδρου

Σα να μην έχουν καμία πολιτική ουσία και σημασία οι κραυγαλέες διαφορές της πρότασης του ΚΚΕ για φιλολαϊκή διέξοδο από την κρίση με την πολιτική των άλλων κομμάτων, του ΣΥΡΙΖΑ συμπεριλαμβανομένου, ο Νίκος Βούτσης, γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή του ισχυρίζεται ότι «ακόμα και δυνάμεις της Αριστεράς σαν το ΚΚΕ» που «σήμερα σε καμία περίπτωση δε βάζουν πλάτες ή δε λένε ότι θα συνεργαστούν» σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ «είναι πολύ πιθανό να στηρίξουν τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης (σ.σ. του ΣΥΡΙΖΑ) και να συνδράμουν».
Ας μην κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Γνωρίζουν τη διαμετρικά αντίθετη πολιτική πρόταση του ΚΚΕ, την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ για έξοδο από την κρίση υπέρ του λαού, και γνωρίζουν ότι αυτή δεν μπορεί να «συνδράμει» σε καμία κυβέρνηση διαχείρισης της καπιταλιστικής κρίσης στο πλαίσιο του συστήματος και για τη σωτηρία του.
O Ν. Βούτσης επιλέγει να ρίχνει εκβιασμούς εκ των προτέρων, πριν ακόμα προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να κλιμακώνονται οι πιέσεις προς τον λαό για να ενισχυθεί το δίπολο ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, για να εγκλωβίζονται οι εργαζόμενοι στο ψευτοδίλημμα μνημόνιο-αντιμνημόνιο.
Ας αφήσει τους εκβιασμούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ δεν εκβιάζεται. Δε θα εγκαταλείψει το λαό, ούτε θα βάλει ποτέ πλάτη για τον εγκλωβισμό των εργαζομένων στη γραμμή υπεράσπισης της εξουσίας των μονοπωλίων και της πολιτικής που υπηρετεί την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου. Αυτή είναι δουλειά που έχει αναλάβει πρόθυμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Το ΚΚΕ παλεύει για τη χειραφέτηση των εργαζομένων, της νεολαίας, των λαϊκών στρωμάτων, για τη συμμαχία τους, για την ανάπτυξη της πάλης τους με στόχο την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Αντί άλλου σχολίου από το blog απλά επαναφέρουμε κάτι παλιό αλλά επίκαιρο και χρήσιμο:
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου