20.11.13

Τα παραπέμπουν όλα... στον καπιταλισμό!

"... Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να μην έχει στο πρόγραμμά του την εθελοντική επιλογή εξόδου από την ευρωζώνη. Έχει, όμως, στο πρόγραμμά του μια Ελλάδα πραγματικά ανεξάρτητη και προοδευτική. Μια Ελλάδα χωρίς την τρόικα, χωρίς τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς τους νόμους, χωρίς λιτότητα και νεοφιλελεύθερα δόγματα, με εθνικοποιημένες τις τράπεζες και τους στρατηγικούς τομείς της οικονομίας στο πλαίσιο ενός σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας με σοσιαλιστικό ορίζοντα.
Και αυτό το πρόγραμμα, επί του οποίου όλοι συμφωνούμε στον ΣΥΡΙΖΑ και το θεωρούμε μείζονα δέσμευση, έχουμε τη βούληση να το εφαρμόσουμε πλήρως και με ακλόνητη συνέπεια ..."
Ο "σοσιαλιστικός ορίζοντας" του ΣΥΡΙΖΑ... κάπου στο βάθος!
Πρόκειται για απόσπασμα από τη συνέντευξη του Λαφαζάνη στο Χωνί του ΕΠΑΜ. Πέρα από τη "συνέπεια" που εύκολα μπορεί κάποιος να πει ότι είναι μία λέξη που θα έπρεπε να σβηστεί από το λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει και το εξής θέμα: αυτές οι δυνάμεις κατηγορούν το ΚΚΕ ότι τα παραπέμπει όλα στη δευτέρα Παρουσία του σοσιαλισμού κτλ. Πέρα του ότι είναι απόντες από πολλούς αγώνες, πέρα του ότι θέλουν οι αγώνες να γίνουν η προεκλογική ατραξιόν για να προβάρουν το κοστουμάκι της διαχείρισης, πέρα του ότι τώρα αυτές οι δυνάμεις υπογράφουν στο όνομα του ρεαλισμού μέχρι και μειώσεις μισθών (φαντάσου τι θα κάνουν στο όνομα του ρεαλισμού όταν θα είναι κυβέρνηση) υπάρχει και το εξής θέμα: το ΚΚΕ, πάει στο διάολο, είναι με το ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ. ΣΥΜΦΩΝΟΙ.
ΟΜΩΣ:
Ο καπιταλισμός που θα είναι και με το λαό και με το κεφάλαιο είναι η μόνη ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑ.
Και οι πιο επικίνδυνοι είναι αυτοί που παραπέμπουν 
τη λύση των προβλημάτων στον....
ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ. Και έχουν το θράσος να αποκαλούνται και αριστεροί

ΥΓ: και πιο επικίνδυνοι αυτοί οι οποίοι μιλώντας για υποστηρικτές του καπιταλισμού (ΣΥΡΙΖΑ) σαν τους παραπάνω λένε ότι ακόμα δεν έχει κριθεί αν είναι ή όχι με το σύστημα. Γιατί μάλλον "ανταρσύα" (στα λόγια εννοείται) κάνουν τελικά μόνο σε δεξιούς διαχειριστές, γιατί οι αριστεροί (ΣΥΡΙΖΑ) ακόμα και όταν γίνουν προσωπικό κυβερνητικό "ακόμα θα κρίνονται" ή "θα πρέπει να τους εκβιάσει το κίνημα"!!!!!!!!!

1 σχόλιο:

  1. Από το μπλογκ του σφυροδρέπανου, το φοβερο φωτομοντάζ του Πάνου Ζάχαρη από το Ποντίκι...
    http://2.bp.blogspot.com/-BKNx0bFSuII/Ue5eSAKJEmI/AAAAAAAAB-g/ruZe8VXMTVs/s1600/sel_081369985816.jpg

    ΑπάντησηΔιαγραφή