5.11.13

Ο «Ριζοσπάστης» δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη συμμετέχοντας στην απεργία

Ο «Ριζοσπάστης» δεν θα κυκλοφορήσει αύριο Τετάρτη 6 Νοέμβρη μέρα πανεργατικής απεργίας,
συμμετέχοντας στην απεργία και συμβάλλοντας στην επιτυχία της απεργίας των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής των εφημερίδων, που συμμετέχουν με απόφαση του σωματείου τους, με δεδομένο ότι οι άλλες εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν. Η απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία διανομής των εφημερίδων ξεκινά από σήμερα Τρίτη 5 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα και λήγει αύριο Τετάρτη 6 Νοέμβρη στις 5 το απόγευμα.
Η απόφαση του «Ριζοσπάστη» να μην κυκλοφορήσει είναι πράξη αλληλεγγύης στους εργαζομένους διανομής του Τύπου, οι οποίοι μοχθούν καθημερινά για να φτάνουν οι εφημερίδες στους αναγνώστες, είναι σημαντικός κρίκος στην κυκλοφορία του Τύπου. Και συμμετέχουν στην πανεργατική απεργία ενιαία με τους άλλους εργαζομένους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, με τους ανέργους, δίνοντας τη μάχη για την αποτροπή των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων που έχουν ψηφιστεί και των άλλων που σχεδιάζουν.

Ο «Ριζοσπάστης» και άλλες φορές στην ιστορία του έχει κρατήσει ανάλογη στάση ταξικής αλληλεγγύης στην εργατική τάξη, όπως και στους εργαζομένους στη διανομή των εφημερίδων, όταν οι άλλες, οι αστικές εφημερίδες, στο όνομα τάχα της ενημέρωσης, διευκολύνουν την απεργοσπασία, πιέζοντας ή και εκβιάζοντας ακόμη τους εργαζομένους στη διανομή του Τύπου να τις κυκλοφορήσουν.
Ο «Ριζοσπάστης» θα κυκλοφορήσει κανονικά μεθαύριο Πέμπτη 7 Νοέμβρη με πλήρες ρεπορτάζ από το απεργιακό μέτωπο σε όλη τη χώρα, με ειδήσεις, σχόλια και αρθρογραφία από τις εξελίξεις σε όλα τα μέτωπα.

Πηγή: 902.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου