15.2.14

Ανακοίνωση του ΣΕΤΗΠ για την απεργία στη Forthnet

Για το όργιο καταστολής στην απεργία της Forthnet

To ΣΕΤΗΠ μαζί με το επιχειρησιακό σωματείο της Forthnet είχαν προκηρύξει για σήμερα Παρασκευή 14/2/2014 24ώρη απεργία διεκδικώντας να ακυρωθούν οι απολύσεις που γίνονται σε εβδομαδιαία βάση, να υπογραφεί Σ.Σ.Ε. με μισθούς και δικαιώματα σύμφωνα με τις ανάγκες των εργαζόμενων, να σταματήσουν και να ακυρωθούν τα warning letters, να δουλεύουμε σε ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.

Η εργοδοσία αντέδρασε στήνοντας απεργοσπαστικό μηχανισμό ενώ άσκησε αφόρητη πίεση σε εργαζόμενους με τηλεφωνήματα που τους καλούσαν να μπουν για δουλειά, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι θέλει εργαζόμενους σκυμμένους και ανοργάνωτους που δεν αντιδρούν στις αντεργατικές μεθοδεύσεις της.
Όμως δεν έμεινε μόνα σε αυτά. Άσκησε μηνύσεις ενώ κάλεσε και την αστυνομία προκειμένου να σπάσει την απεργία. Η αστυνομία ανταποκρίθηκε στέλνοντας μια διμοιρία των ΜΑΤ ενώ προέβη και σε προσαγωγές του προέδρου του ΣΕΤΗΠ και 3 μελών του διοικητικού σωματείου του επιχειρησιακού σωματείου.
Καταγγέλλουμε τη στάσης της εργοδοσίας και της αστυνομίας. Είναι γελασμένοι αν πιστεύουν ότι με ΜΑΤ και καταστολή θα χτυπήσουν το δίκαιο αγώνα των εργαζομένων.
Καλούμε σωματεία, λαϊκές επιτροπές και μαζικούς φορείς να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους της Forthnet με ψηφίσματα και συμπαράσταση στο χώρο της απεργίας.

ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ Η ΠΑΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου