18.3.14

Δήλωση του υποψήφιου δημάρχου Πάτρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την «αξιοπιστία» του ΣΥΡΙΖΑ

Πηγή: 902.gr

Σε δήλωση προέβη ο Κώστας Πελετίδης, υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», σχετικά με την «αξιοπιστία» του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά στη δήλωσή του ο Κ. Πελετίδης αναφέρει:
«Ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΡΙΖΑ στην Πάτρα, ο κ. Κ. Σπαρτινός, δήλωσε το Σάββατο σε φόρουμ, μεταξύ άλλων, ότι θα αγωνιστεί μαζί με τους πολίτες ώστε να μη μείνει κανείς χωρίς νερό.
Η Δημοτική Αρχή του κ. Δημαρά, την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε μέχρι …χθες, δεν σταμάτησε ποτέ να κόβει το νερό σε συνδημότες μας.

Αντέδρασε αρνητικά όταν πριν έναν περίπου χρόνο στο Δημοτικό Συμβούλιο απαιτήσαμε να μην κόβει η ΔΕΥΑΠ το νερό σε όποιον δεν έχει να πληρώσει.
Αυτή η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης έγινε, κατά πλειοψηφία, απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου με πρόεδρο τότε της ΔΕΥΑΠ τον κ. Κοντοέ, ο οποίος και παραιτήθηκε από τη θέση αυτή, διαμαρτυρόμενος έντονα, διότι όπως έλεγε αυτή η απόφαση είναι παράνομη!!! Όταν λοιπόν ο κ. Σπαρτινός δήλωνε ότι θα αγωνιστεί να μη μείνει κανείς χωρίς νερό, ακριβώς δίπλα του είχε τον παραιτηθέντα πρώην πρόεδρο της ΔΕΥΑΠ!!!
Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης που υπερασπίζεται το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση βασικών λαϊκών αναγκών, όπως αυτό του νερού. Είναι δέσμιος των πολιτικών του επιλογών εντός της ΕΕ. Θυμίζουμε ότι υπάρχει συγκεκριμένη οδηγία της ΕΕ που υλοποιούν οι μέχρι σήμερα τοπικές και περιφερειακές διοικήσεις και αφορά την εμπορευματοποίηση του νερού, της ύδρευσης και της αποχέτευσης.
Ρήξη, ανυπακοή και απειθαρχία χρειάζεται, με την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης που στηρίζουν και στην περιοχή μας ο δήμος και η Περιφέρεια. Αυτός είναι ο αναγκαίος όρος και προϋπόθεση για να ισχυροποιηθεί η λαϊκή πάλη, για να είναι το νερό κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου