14.4.14

3 σχόλια στην χθεσινή ομιλία του Αλέξη Τσίπρα



1. «Θα επιστρατευτεί για άλλη μια φορά απέναντι μας, όχι μόνο η εγχώρια ολιγαρχία αλλά και η Ευρωπαϊκή πολιτική και οικονομική ελίτ.»
Καλό το παραμύθι, αλλά δεν έχει δράκο. Για την ακρίβεια, οι «δράκοι» στέκονται στο πλευρό –και όχι απέναντι- του ΣΥΡΙΖΑ.
Η «εγχώρια» ολιγαρχία, μέσω του Πρόεδρου του ΣΕΒ έχει δείξει εδώ και καιρό τον έρωτα της... για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για την Ευρωπαϊκή και την παγκόσμια ελίτ, σίγουρα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναφέρεται στο Ινστιτούτο Brookings, στο Ίδρυμα Levy, στα διεθνή ΜΜΕ που φιλοξενούν συνεντεύξεις του κτλ κτλ…

2. «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δημιουργήσει από μόνη της τις προϋποθέσεις για αλλαγή πολιτικής και ένα νέο συσχετισμό πολιτικών δυνάμεων σε ολόκληρη την Ευρώπη. Θα είναι η αρχή του τέλους για την λιτότητα στην Ευρώπη.»
Εδώ, δεν μιλάμε για το «ποντίκι που βρυχάται» αλλά για συνειδητή κοροϊδία του λαού. Η εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα αλλάξει όλη την Ευρώπη! (Όπως θα την άλλαζε και ο Ολάντ…μη θυμηθούμε τι λέγανε και για τον Ραχόι...)
Τι κρύβει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ;
Με το «Δημοσιονομικό Σύμφωνο» η ΕΕ έχει ήδη αποφασίσει αυτόματη επιβολή «δημοσιονομικών και οικονομικών προγραμμάτων» δηλαδή Μνημονίων, σε χώρες που το χρέος τους ξεπερνά το 60%.
Με τον «Κανονισμό 472» προβλέπεται επίσης «εποπτεία» των κρατών μελών ακόμα και μετά τη λήξη των «προγραμμάτων» - μνημονίων, μέχρι την εξόφληση του 75% της χρηματοδοτικής συνδρομής που έχουν λάβει από τους μηχανισμούς δανειοδότησης της ΕΕ. Αυτό για την Ελλάδα, σημαίνει «εποπτεία» τουλάχιστον για 30 χρόνια ακόμα!

3. «Μια Ευρώπη που η διαρκής, η καθημερινή εμβάθυνση της δημοκρατίας. Ο αδιάκοπος δημοκρατικός μετασχηματισμός των θεσμών της θα φέρνει όλο και πιο κοντά τη σοσιαλιστική προοπτική».
Αυτά λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συκοφαντεί το ΚΚΕ ότι παλεύει για την «Δευτέρα Παρουσία»! Θα μετασχηματίσουν την ΕΕ, την ΕΚΤ, το Ευρωκοινοβούλιο, τους θεσμούς της ΕΕ και αφού τα κάνουν όλα αυτά θα φέρουν κοντά και τη «σοσιαλιστική προοπτική»! Τρίτη, τέταρτη παρουσία και βάλε!!!

Ο λαός έχει χορτάσει από κοροϊδία, έχει γνωρίσει καλά τον ευρωμονόδρομο της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων. Ψηφίζουμε – Δυναμώνουμε το ΚΚΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου