18.4.14

Η Χρυσή Αυγή και η ανεργία...

 Πηγή: Ριζοσπάστης

Οι προτάσεις και οι πράξεις των χρυσαυγιτών για τους ανέργους αποδεικνύουν για άλλη μια φορά το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος και των εκμεταλλευτών, το χαρακτήρα τους ως δύναμης του κεφαλαίου.

Ας δούμε τι προτείνουν:
Ο υπόδικος «Καιάδας» έχει προτείνει στη Βουλή, οι άνεργοι που επιδοτεί ο ΟΑΕΔ «να παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε θέσεις του δημοσίου τομέα, προκειμένου να μειωθεί το κόστος λειτουργίας τους». Δηλαδή, οι άνεργοι να απασχολούνται στο Δημόσιο για 14 ευρώ τη μέρα.


Σε διάφορες πόλεις της χώρας έχουν στήσει δουλεμπορικά γραφεία «ευρέσεως εργασίας μόνο για Ελληνες», που παρέχουν φτηνούς εργάτες (με μεροκάματο 18 ευρώ) στα αφεντικά.
Ο Ηλίας Παναγιώταρος, υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής των ναζιστών, προτείνει: «Θα απαιτήσουμε από το τραπεζικό σύστημα, και την κυβέρνηση με την εγγύηση της περιφέρειας, να δοθούν εξαιρετικά χαμηλότοκα δάνεια, να αναζωπυρώσουμε ταχύτατα την οικονομία ώστε και να ξαναδούμε το "Ζητούνται ΕΛΛΗΝΕΣ εργάτες"».
Δηλαδή, η Περιφέρεια να εγγυηθεί ώστε οι επιχειρηματίες να πάρουν και άλλο ζεστό χρήμα στο όνομα της καταπολέμησης της ανεργίας. Είναι σαφές ότι οι προτάσεις τους - στο όνομα των ανέργων - ουσιαστικά αποτελούν στήριγμα όλων αυτών των μέτρων διαχείρισης της ανεργίας που προωθούνται από την κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα αστικής διαχείρισης, μέτρα που δεν βάζουν στο επίκεντρο την προστασία των ανέργων αλλά αξιοποιούν την ανεργία για να στηρίξουν το κεφάλαιο.

***
 
Ακόμα πιο καθαρά το έχουν γράψει στην ιστοσελίδα τους «Ethnikismos.net»: «Να χρηματοδοτηθούν η νέα επιχειρηματικότητα και η πρόσληψη Ελλήνων εργαζόμενων κι όχι οι μίζες και η απασχόληση των ξένων». Ξανά και ξανά «χρηματοδοτήσεις» από την τσέπη του λαού στους επιχειρηματίες...
Ο Νίκος Μίχος, υπόδικος βουλευτής και αυτός της ΧΑ, με Ερώτηση που κατέθεσε πριν λίγες μέρες στη Βουλή διαφημίζει τα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας της κυβέρνησης!
Συγκεκριμένα, με αφορμή την εξαίρεση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας απ' το Πρόγραμμα «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας» (Voucher) γράφει: «Σκοπός της δράσης αποτελεί η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων με την ενίσχυση μιας πορείας εισόδου των ανέργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία δυνητικά θα κατέληγε στην τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο, μάλιστα, αυτής της πρόσκλησης είχε προβλεφτεί η δυνατότητα μετατροπής της πρακτικής άσκησης του καταρτιζόμενου σε σύμβαση εργασίας και η τοποθέτησή του σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα της οικονομίας».
Ούτε η κυβέρνηση δεν έχει παρουσιάσει με καλύτερο τρόπο τη σύγχρονη σκλαβιά των προγραμμάτων «απασχόλησης», που αντί για μισθό προβλέπουν... επίδομα (400 - 470 ευρώ το μήνα) μετά το τέλος του προγράμματος και χωρίς ένσημα!
Αξίζει να υπενθυμίσουμε επίσης πώς διαφήμιζαν στις επιχειρήσεις τα διάφορα ΚΕΚ το συγκεκριμένο πρόγραμμα που αβαντάρει ο χρυσαυγίτης: «Απασχόληση καταρτισμένου προσωπικού, για διάστημα 5 μηνών χωρίς κανένα κόστος», «Καταρτισμένο εργατικό δυναμικό εντελώς δωρεάν μέσω της πεντάμηνης πρακτικής άσκησης».

***
 
Παρόλο που ο χαρακτήρας της ΧΑ δεν κρίνεται από τις προτάσεις της αλλά κυρίως από τον εθνικισμό, τον αντικομμουνισμό, την εχθρότητα στο εργατικό κίνημα και την αντίστοιχη δράση της, έχει σημασία να σημειώσουμε ότι όλες οι προτάσεις που διατυπώνει κινούνται με συνέπεια στον άξονα στήριξης του κεφαλαίου, των εφοπλιστών, βιομηχάνων, «πατριωτών επιχειρηματιών» κ.λπ. Βεβαίως, περιβάλλοντας αυτές τις προτάσεις με ρατσιστικά παραληρήματα και μπόλικο «λαϊκισμό», για το καλό πάντα των «Ελλήνων εργαζομένων και ανέργων»...
Οι εργαζόμενοι γενικότερα, ειδικότερα οι άνεργοι και οι άνεργες να απομονώσουν τη ναζιστική συμμορία και για την εγκληματική της δράση αλλά και για τις φιλεργοδοτικές - αντεργατικές θέσεις τους. Να παλέψουν για ουσιαστικά μέτρα προστασίας των ανέργων, για τα σύγχρονα δικαιώματά της! Να οργανωθούν, να παλέψουν και να στηρίξουν το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου