29.4.14

Καμία διευκόλυνση στους φασίστες της Χρυσής Αυγής

 Πηγή: Ριζοσπάστης

Με παρεμβάσεις τους σε συνεδριάσεις Δημοτικών Συμβουλίων, διαπαραταξιακών και διακομματικών επιτροπών που συνεδριάζουν αυτές τις μέρες σε Δήμους για την κατανομή χώρων για τις εκλογές κ.τ.λ., οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρέπει να δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή για να χύσει κι άλλο το ναζιστικό της δηλητήριο, με την παραχώρηση χώρων για περίπτερα, πανό και αφίσες κ.ο.κ.
Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Κομματική Οργάνωση Αλίμου του ΚΚΕ σημειώνει, σε σχέση με την αντίθεση στην παροχή τέτοιων διευκολύνσεων στη ΧΑ:


«Είμαστε κατηγορηματικοί γιατί είναι μία οργάνωση που, με απόφαση της Βουλής, της έχει κοπεί η κρατική χρηματοδότηση, που στην πλειοψηφία των βουλευτών της έχει αρθεί η ασυλία και οι υποψήφιοί της είναι υπόδικοι, προφυλακισμένοι ή ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και εγγυήσεις, για συμμετοχή και διεύθυνση σε εγκληματική ναζιστική οργάνωση. Δεν πρόκειται, δηλαδή, για ένα οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα, αλλά, σύμφωνα με τα παραπάνω για μια εγκληματική, ναζιστική οργάνωση».
Στο Δημοτικό Συμβούλιο Αλίμου στις 25/4, ο δημοτικός σύμβουλος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Δημήτρης Κάτσαρος, έθεσε το ζήτημα στη βάση όλων των παραπάνω και ζήτησε να πάρουν όλες οι παρατάξεις θέση. Τότε ακριβώς είναι που τα μεγάλα λόγια ενάντια στη Χρυσή Αυγή και οι προηγούμενες αντιφασιστικές ρητορείες αποδείχτηκαν κάλπικες: Οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΠΑΣΟΚ με εξαίρεση έναν, ψήφισαν ΥΠΕΡ των διευκολύνσεων στη Χρυσή Αυγή. Το ίδιο έκαναν και της ΝΔ, ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν «λευκό»...
Ταυτόχρονα, και στο Δήμο Κορωπίου, την ξεκάθαρη απαίτηση του ΚΚΕ να μη δοθεί καμία προεκλογική παροχή και διευκόλυνση στη ναζιστική Χρυσή Αυγή απέρριψαν οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΣΥΡΙΖΑ) που συμμετείχαν στη συνεδρίαση της διακομματικής επιτροπής του δήμου την Παρασκευή.
Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Οργάνωση Μεσογείων - Λαυρεωτικής του ΚΚΕ σημειώνει ότι «οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ απαίτησαν από την επιτροπή να μη δοθεί καμία προεκλογική διευκόλυνση και παροχή χώρων προβολής της ναζιστικής Χρυσής Αυγής. Οι εκπρόσωποι όλων των άλλων κομμάτων ΝΔ, ΑΝΕΛ αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και των συνδυασμών που στηρίζουν στο Δήμο και στην Περιφέρεια Αττικής, μαζί με τον "ανεξάρτητο" δήμαρχο του Κορωπίου, Δ. Κιούση, αρνήθηκαν την πρόταση των εκπροσώπων του ΚΚΕ.
Δήμαρχος, αντιδήμαρχος μαζί με τους εκπροσώπους του ΣΥΡΙΖΑ, έφτασαν στο σημείο να συζητάνε με τους εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής - που είχαν κληθεί από τον δήμαρχο - και για το ποιος χώρος βολεύει τους φασίστες για να προπαγανδίζουν τις σάπιες ναζιστικές ιδέες.
Η επικίνδυνη και απαράδεκτη στάση όλων των άλλων κομμάτων απέναντι στην πρόταση που κατέθεσε το ΚΚΕ, η επιλογή τους να προωθήσουν στην ουσία τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση πρέπει να καταδικαστεί από το λαό και τη νεολαία της περιοχής. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και των συνδυασμών της "Λαϊκής Συσπείρωσης" σε Δήμους και Περιφέρειες, το δυνάμωμα της Λαϊκής Συμμαχίας είναι η απάντηση στο φασισμό, στους μηχανισμούς και στο σύστημα που τους γεννά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου