24.4.14

Και ο Χριστόπουλος προς παραίτηση;



Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών (και όχι μόνο) κάνουν την παλάτζα του ΣΥΡΙΖΑ, ανάμεσα στον εθνικισμό και στον κοσμοπολιτισμό, φανερή ακόμα και με «γυμνό μάτι».

Έτσι έχουμε απ’ τη μια θέσεις και επιλογές που φλερτάρουν με τον εθνικισμό και τέτοιου τύπου δυνάμεις. Απ’ την άλλη, υπάρχουν και δυνάμεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν τον χώρο του κοσμοπολιτισμού, όπως οι θέσεις του Δ. Χριστόπουλου, υποψήφιου ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ για την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.


Απ’ αυτή τη σκοπιά ο ΣΥΝ (κόμμα – κορμός του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ), είχε π. χ. τοποθετηθεί ΥΠΕΡ του Σχέδιου ΑΝΑΝ για την Κύπρο, και κατηγορούσε τότε το ΚΚΕ για… εθνικισμό (με δηλώσεις του Λεωνίδα Κύρκου). Θυμίζουμε, ότι το ιμπεριαλιστικό Σχέδιο ΑΝΑΝ νομιμοποιούσε, μεταξύ άλλων, τις συνέπειες της τουρκικής εισβολής και κατοχής ενώ οδηγούσε σε συγκαλυμμένη διχοτόμηση του νησιού.

Ανάμεσα στους υποψήφιους Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συγκαταλέγονται και δυο –η Σια Αναγνωστοπούλου και ο Δημήτρης Χριστόπουλος – που είχαν υπογράψει κείμενο υποστήριξης του διχοτομικού Σχεδίου, και έλεγαν πως «όσο και αν αρκετές πτυχές του δεν ικανοποιούν, είναι επιτυχία των δημοκρατικών δυνάμεων και, ταυτόχρονα, ήττα των πιο εθνικιστικών και πιο αντιδραστικών, και στις δύο πλευρές της Πράσινης Γραμμής, και στις δύο όχθες του Αιγαίου».
Το κείμενο υπογράφονταν και από διάφορους του ΠΑΣΟΚ και από άλλους που σήμερα είναι στη ΔΗΜΑΡ.

Αποδεικνύεται άρα, ότι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ και οι τοποθετήσεις των υποψηφίων του και των στελεχών του υπέρ επικίνδυνων θέσεων και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, δεν είναι ούτε «άστοχες», ούτε «αυτογκόλ» αλλά η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου