25.4.14

Και άλλες «αστοχίες» του ΣΥΡΙΖΑ;1. Στις 7 Γενάρη 2012, το ΔΣ της Νομαρχιακής Οργάνωσης Ξάνθης του DEB του εθνικιστικού μειονοτικού κόμματος «Κόμμα Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας» (DEB) που μιλά για «τουρκική μειονότητα», έκανε «εθιμοτυπικές επισκέψεις στις νομαρχιακές επιτροπές των κομμάτων» της ΔΗΜΑΡ, του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη και του ΣΥΝασπισμού.
Το site του DEB έγραψε:
«Τον αντιπρόεδρο του κόμματος DEB και πρόεδρο της Νομαρχιακής Οργάνωσης στην Ξάνθη, Οζάν Αχμέτογλου, και τα μέλη του Δ.Σ. υποδέχθηκαν εκτός του γενικού γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού στην Ξάνθη, Νίκου Καλιαμπάκα και των μελών της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού στην Ξάνθη, ο υποψήφιος βουλευτής του Συνασπισμού στον νομό, Χουσείν Ζεϊμπέκ. Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Γενικός Γραμματέας της νομαρχιακής επιτροπής του Συνασπισμού στην Ξάνθη, Νίκος Καλιαμπάκας, εξέφρασε την ικανοποίηση του από την επίσκεψη των στελεχών του κόμματος DEB. Εξέφρασε ακόμη την επιθυμία του, να συνεχιστεί ο διάλογος με τα μέλη της μειονότητας σε πνεύμα ειλικρίνειας, γεγονός, όπως δήλωσε, που αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην εν λόγω επίσκεψη. Ο Νίκος Καλιαμπάκας ευχαρίστησε τα διοικητικά στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης του DEB στην Ξάνθη, για την επίσκεψη τους.»

2. Στις 23 Απρίλη 2012, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ τότε υποψήφιος και σήμερα βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφθηκε τα γραφεία της κομματικής οργάνωσης Ξάνθης του DEB. Μετά από συνάντηση με στελέχη του DEB δήλωσε: «Καταρχήν ευχαριστώ την ηγεσία του DEB για αυτήν την θερμή υποδοχή. Το κόμμα DEB είναι ένα κόμμα το οποίο επιχειρεί εξ ονόματος της Μουσουλμανικής Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης να καλύψει ένα σημαντικό κενό. Οι στόχοι μας είναι ίδιοι. Στόχος μας η κατά τον καλύτερο τρόπο εκπροσώπηση της μειονότητας μας στην πολιτική αρένα.»
Τον ίδιο μήνα ανάλογες επισκέψεις στα γραφεία του DEB στην Ξάνθη πραγματοποίησαν υποψήφιοι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του κόμματος της Ντόρας Μπακογιάννη.

3. Φέτος την 1η Φλεβάρη, ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήρε μέρος σε εκδήλωση της Νεολαίας Ξάνθης του DEB.


Οι επαφές με τους εθνικιστές του DEB άρα έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό, δεν προέκυψαν ξαφνικά με την υποψηφιότητα Αχμέτ Κούρτ. Τι λέει για αυτά ο ΣΥΡΙΖΑ; «Αστοχίες» όλα αυτά;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου