3.5.14

Θεσσαλία: «Κολιγιές» ΣΥΡΙΖΑ με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Πηγή: Ριζοσπάστης

Σε πολιτικές «κολιγιές» με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ επιδίδεται ο ΣΥΡΙΖΑ, στη Θεσσαλία, ενόψει των τοπικών εκλογών. Σε δήμους της περιοχής, η παράταξή του συνεργάζεται, επισήμως, με τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και των ΑΝΕΛ, ενώ σε άλλους που δεν κατάφερε να «κατεβάσει» δικό του ψηφοδέλτιο, στελέχη του συμμετέχουν - επισήμως και ανεπισήμως - στα ψηφοδέλτια συνδυασμών του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ενώ σε δικό του συνδυασμό μετέχουν ακόμα και προσκείμενοι στη Χρυσή Αυγή!

Την ίδια ώρα, βέβαια, ανεβάζει τους τόνους της εκλογικής αντιπαράθεσης, καταγγέλλοντας τους «μνημονιακούς» αιρετούς ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και τον νόμο «Καλλικράτη», που οι προερχόμενοι από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ σημερινοί δήμαρχοι και υποψήφιοι εφαρμόζουν με συνέπεια και ζήλο.

Μερικά παραδείγματα - μεταξύ άλλων - που αποκαλύπτουν το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ:


-- Στο Δήμο Λάρισας η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάστηκε, επισήμως, με την παράταξη του ΠΑΣΟΚ και παίρνουν μέρος στις εκλογές με κοινό συνδυασμό και ψηφοδέλτιο και με υποψήφιο δήμαρχο τον προερχόμενο από τον ΣΥΡΙΖΑ Απ. Καλογιάννη.
-- Στο Δήμο Σοφάδων Καρδίτσας, στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, με κοινή διακήρυξή τους, εντάχθηκαν στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού με επικεφαλής τον δήμαρχο Μπ. Παπαδόπουλο που προέρχεται από το χώρο του ΠΑΣΟΚ. Στην ιδρυτική διακήρυξη της νέας αυτοδιοικητικής κίνησης που δημιουργήθηκε από τις παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται ότι «διαπιστώθηκε σύμπλευση απόψεων».
-- Στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα Καρδίτσας, ο Ηλ. Αντωνίου, από τα πρώτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε αναγγελθεί ως υποψήφιος δήμαρχος, ανακοίνωσε ότι συμφώνησε για κοινή κάθοδο με τον Δ. Τουλιά, που προέρχεται από τη ΝΔ, και τον Θ. Μαλέτσικα, που προέρχεται από τους ΑΝΕΛ, με επικεφαλής του κοινού συνδυασμού τον Δ. Τουλιά. Μάλιστα, στην κοινή ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο για «Ενιαίο, Ενωτικό, Δυναμικό και Πολυσυλλεκτικό Ψηφοδέλτιο απαλλαγμένο από τις διάφορες καταστρεπτικές αγκυλώσεις του παρελθόντος» και διακηρύσσουν «...την πλήρη ταύτιση των απόψεών μας και των κοινών μας θέσεων απέναντι στα σοβαρά ζητήματα του δήμου».
-- Στο Δήμο Μουζακίου Καρδίτσας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δικό του συνδυασμό και «δικοί» του μπήκαν στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ.
-- Το ίδιο έγινε και στο Δήμο Παλαμά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι την τελευταία στιγμή πάσχιζε να «κατεβάσει» δικό του ψηφοδέλτιο, αλλά, τελικά, δεν τα κατάφερε...
-- Στο Δήμο Νότιου Πηλίου, στο ψηφοδέλτιο που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ μετέχουν τρία άτομα που θεωρούνται ότι πρόσκεινται στη Χρυσή Αυγή.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Νομό Καρδίτσας με δικό του ψηφοδέλτιο ο ΣΥΡΙΖΑ «κατεβαίνει» μόνο στο Δήμο Καρδίτσας, ενώ και στο Νομό Τρικάλων δεν κατάφερε να συμπληρώσει ψηφοδέλτια στους Δήμους Πύλης και Φαρκαδόνας.

Σε σχετική ανακοίνωσή της η ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ, μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Μετά από αυτά τα αποκαλυπτικά γεγονότα για τις προθέσεις και την κοροϊδία του ΣΥΡΙΖΑ καλούμε τους κατοίκους του νομού να βγάλουν τα συμπεράσματά τους. Να συνειδητοποιήσουν ποιος τους κοροϊδεύει, ποιος συγκαλύπτει τη στρατηγική σύμπλευσης όλων αυτών των δυνάμεων που στηρίζουν τις πολιτικές της ΕΕ». Καλεί δε τους Καρδιτσιώτες «να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης" που στηρίζονται από το ΚΚΕ, σε όλους τους δήμους του νομού και στην περιφέρεια (...) Να είναι βέβαιοι πως η ψήφος τους θα πιάσει τόπο και δεν θα χρησιμοποιηθεί ούτε για συναλλαγές ούτε για ικανοποίηση προσωπικών φιλοδοξιών. Αντίθετα, η ενισχυμένη παρουσία του Κόμματος σε όλα τα επίπεδα της διοίκησης (ευρωβουλή, περιφέρεια, δήμος) θα παρεμποδίσει, θα καθυστερήσει ή και θα ανατρέψει την επερχόμενη αντιλαϊκή λαίλαπα. Θα ανοίξει δρόμο για βαθύτερες αλλαγές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου