5.5.14

Γιατί ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές;

Πηγή: Οδηγητής

Οι νέοι που ζούμε την κακοπληρωμένη δουλειά με 4ωρα και 6ωρα, που η ζωή μας δεν χωράει στα 5μηνα των δήμων με τις …ιλιγγιώδεις απολαβές των 427 ευρώ τον μήνα, οι άνεργοι που ψάχνουμε για δουλειά και είμαστε άφραγκοι, οι φοιτητές που πληρώνουμε έναν σκασμό λεφτά για τις σπουδές μας, οι μαθητές που φέτος ψηφίζουμε πρώτη φορά και έχουμε όνειρα για τη ζωή μας
…στις εκλογές του Μάη έχουμε μία επιλογή:
Την Κυριακή 18 Μάη στις Περιφερειακές και Δημοτικές Εκλογές ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση και στις 25 Μάη ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές το ΚΚΕ!

Λόγος  1ος

Για να είμαστε δυνατοί και όχι γονατισμένοι

 

Αυτό είναι το πραγματικό δίλημμα.
- Το αποτέλεσμα των εκλογών θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε την επίθεση στη ζωή και τα δικαιώματά μας ή όχι; Γι’ αυτό πρέπει οι εκλεκτοί των κομμάτων της ΕΕ και του συστήματος να δεχθούν πλήγμα και οι συνδυασμοί που στηρίζει το ΚΚΕ να είναι ενισχυμένοι σε κάθε δήμο και Περιφέρεια.
- Έχει σημασία να μην έχουν τη δική μας συγκατάθεση στην πολιτική που μας τσακίζει για τα κέρδη των λίγων.
- Στις εκλογές για την Τοπική Διοίκηση κάθε ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση είναι ψήφος που συμβάλει για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή λαίλαπα.


Λόγος 2ος

Γιατί είμαστε νέοι και θέλουμε να ζήσουμε μια ζωή με δικαιώματα

Έχουμε ανάγκες που σήμερα μας τις στερούν.
- Σήμερα η ευθύνη για τα σχολεία έχει περάσει στους δήμους. Οι σχολικές επιτροπές δεν έχουν λεφτά για τη συντήρηση των σχολείων και καλούν τους γονείς να βάλουν από την τσέπη τους λεφτά για τη θέρμανση και την συντήρηση… Και αυτό το λένε “καινοτομία”! Οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με τον λαό και τη νεολαία θα δώσουν μάχη για να ανακουφιστεί η λαϊκή οικογένεια από αυτά τα αισχρά μέτρα. Θα διεκδικήσουν πόρους για να λειτουργούν τα σχολεία όπως πρέπει, θα διεκδικήσουν όλοι οι μαθητές να σιτίζονται και να μη λιποθυμάνε από την πείνα στα σχολεία.
- Σήμερα ό,τι δεν αρπάζει με τους φόρους από τις τσέπες μας το κράτος το αρπάζουν οι δήμοι. Μόνο οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση βάζουν καθαρά το αίτημα να μη μας πνίγουν τα δημοτικά τέλη, να φορολογηθούν οι μεγαλοεπιχειρηματίες, οι μεγαλέμποροι και όχι οι οικογένειές μας.
- Σήμερα στους δήμους με τα κιάλια βρίσκεις εργαζομένους μόνιμους με συγκροτημένα δικαιώματα. Παντού δουλεύουν εργαζόμενοι-“όμηροι” των προγραμμάτων ανακύκλωσης της ανεργίας. Για να καταργηθεί το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά έχουν ψηφίσει όλοι οι εκλεγμένοι των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). Μαζί και οι δήθεν “ανεξάρτητοι”. Μόνο οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικούν να καλυφτούν τα κενά σε όλες τις υπηρεσίες των Δήμων και των Περιφερειών με εργαζομένους μόνιμης και σταθερής δουλειάς με δικαιώματα, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.
- Σήμερα στους δήμους οι χώροι άθλησης είτε είναι ρημαγμένοι και επικίνδυνοι, είτε δεν υπάρχουν, και πάει το 8ευρω σύννεφο για λίγη μπάλα σε ένα 5×5. Οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με τον λαό και τη νεολαία θα δώσουν μάχη για να έχουμε όλοι πρόσβαση σε αθλητικές υποδομές υψηλού επιπέδου. Σε γήπεδα, γυμναστήρια, ελεύθερους χώρους.
- Σήμερα για παράδειγμα, για να ασχοληθεί κάποιος νέος με τη μουσική πρέπει να ματώσει η οικογένειά του για το μηνιάτικο στο ωδείο. Οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με τον λαό και τη νεολαία θα δώσουν μάχη για να εξασφαλιστεί σε όλους τους νέους η πρόσβαση σε ωδεία, πολιτιστικά κέντρα και υποδομές που θα μπορούμε να μαθαίνουμε, να δημιουργούμε και να “τζαμάρουμε”.
- Σήμερα ακόμα και οι λίγοι πνεύμονες πρασίνου που έχουν απομείνει ρημάζουν. Κυβέρνηση και τοπικές αρχές θέλουν να μπάσουν μέσα τους επιχειρηματίες (αν δεν τους τα πουλήσουν όλα όπως το Ελληνικό) να κάνουν μπίζνες και για μας να μένουν κλειστά τα πάρκα και οι χώροι αναψυχής. Οι δήμαρχοι που θα εκλεγούν με τη Λαϊκή Συσπείρωση μαζί με τον λαό και τη νεολαία θα μπουν μπροστά για να περιφρουρήσουν τους ελεύθερους χώρους, θα διεκδικήσουν πόρους από το κράτος για να μην ρημάζουν και για να μπορούμε να κάνουμε μία βόλτα χωρίς να αναπνέουμε “καρκίνο”.
- Παντού οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση γι’ αυτά τα ζητήματα πάλεψαν μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια. Εκεί κατέθεσαν προτάσεις, κατάφεραν σε ορισμένες περιπτώσεις μαζί με τον λαό να παρθούν έστω κάποια μέτρα ανακούφισης.
- Γι’ αυτό πρέπει να υπάρχουν περισσότεροι εκλεγμένοι δήμαρχοι και σύμβουλοι με τα ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ. Γιατί είναι η μόνη αντιπολίτευση στην ενιαία αντιλαϊκή πολιτική που υλοποιείται παντού, ως τον τελευταίο δήμο της χώρας.

Λόγος  3ος

Δεν έχουμε ανάγκη από εφαρμοστές της αντιλαϊκής πολιτικής…

- Μπουχτίσαμε οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι να είναι μεγαλοεπιχειρηματίες ή άνθρωποί τους. Όσοι σουλατσάρουν στα σαλόνια των μεγαλοεπιχειρηματιών δε χωράνε στα σπίτια μας. Όλοι αυτοί τώρα βγαίνουν παγανιά στις δικές μας γειτονιές για να κλέψουν την ψήφο μας.
- Δεν υπάρχουν “ανεξάρτητοι” υποψήφιοι. Οι τάχα ανεξάρτητοι δήμαρχοι που έχουν εκλεγεί έκαναν τα ίδια με αυτούς που στηρίχτηκαν από κόμματα (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ). Όλοι έχουν χρίσμα. Είτε το χρίσμα της υποταγής, είτε του αγώνα. Μόνο οι υποψήφιοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση έχουν το χρίσμα του αγώνα, και το ‘χουν αποδείξει καθημερινά στην πράξη. Όσοι στηρίζουν το σάπιο και φθαρμένο σύστημα δεν είναι “νέοι και άφθαρτοι”. Το ίδιο εχθροί του λαού είναι και οι 50άρηδες και οι 25άρηδες υπερασπιστές της ΕΕ.
- Τώρα στήνουν γλυκανάλατες συζητήσεις για πρόσωπα και “ικανότητες”, για να μη γίνουν οι εκλογές μάχη καταδίκης της πολιτικής που μας τσακίζει και υλοποιείται από κυβερνήσεις, περιφέρειες και δήμους.
- Τα “πρόσωπα” που ψηφίζουμε δεν είναι οι φωτογραφίες των υποψηφίων. Είναι η δράση τους, είναι η πλευρά που έχουν διαλέξει: με τους εκμεταλλευτές ή με τον λαό; Τα “πρόσωπα” που απαρτίζουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι αγωνιστές στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές. Φιλοδοξούν μόνο να είναι άξιοι συμπαραστάτες του λαού και της νεολαίας στις δίκαιες διεκδικήσεις μας.

Λόγος  4ος

Δε μασάμε στα ψέματά τους

Όλοι όσοι θέλουν να εφαρμόσουν την αντιλαϊκή πολιτική αξιοποιούν διάφορα τερτίπια.
- Λένε ότι «αγαπάνε την πόλη τους», ότι «είναι ερωτευμένοι με τον Δήμο τους».
Είναι ερωτευμένοι με τα μεγαλοσυμφέροντα και τους επιχειρηματίες γι’ αυτό χαρατσώνουν χωρίς σταματημό τις λαϊκές οικογένειες. Με τις ανάγκες μας έχουν πάρει διαζύγιο χρόνια τώρα.
- Λένε ότι «άλλο είναι η κεντρική διοίκηση και άλλο η τοπική».
Λένε ψέματα. Οι δήμοι και οι περιφέρειες δεν είναι λέσχες συζητήσεων. Είναι το μακρύ χέρι του κράτους στις γειτονιές μας. Η εκάστοτε κυβέρνηση αποφάσιζε μέτρα ενάντια στον λαό και αυτοί τα εφάρμοζαν και τα εξειδίκευαν στις γειτονιές μας. Μόνη αντιπολίτευση ήταν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση.
- Λένε ότι «πάλι καλά που η ΕΕ δίνει λεφτά για Δήμους και Περιφέρειες».
Τα λεφτά που δίνει η ΕΕ πάνε στοχευμένα για να εξυπηρετηθούν επιχειρηματικά συμφέροντα. Είναι όμως λεφτά που προέρχονται από τη φορολογία όλων των λαών της Ευρώπης και μέσω περιφερειών και των δήμων καταλήγουν κατευθείαν στους λογαριασμούς μεγαλοεργολάβων, βιομηχάνων, μεγαλοκατασκευαστών.
Μόνο οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση διεκδίκησαν αυτά τα κονδύλια να πάνε για έργα που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του λαού. Για έργα αντισεισμικής θωράκισης, αντιπλημμυρικής προστασίας κ.ά. Και βέβαια όλοι οι υπόλοιποι, είτε “ανεξάρτητοι” είτε χρωματισμένοι (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) καταψήφισαν αυτές τις προτάσεις.
- Λένε ότι «έχουμε ευαισθησίες γι’ αυτό κάνουμε κοινωνικά παντοπωλεία και ιατρεία».
Αν νοιάζονταν πραγματικά για να γλιτώσει από την πείνα ο λαός θα πάλευαν μαζί του για να μπουν εμπόδια στην αντιλαϊκή πολιτική και δε θα φορολογούσαν κι άλλο τις οικογένειές μας.
Αν νοιάζονται για την υγεία του λαού δε θα ιδιωτικοποιούσαν δομές υγείας των δήμων, δε θα τις παρέδιδαν για μπίζνες στα νύχια των ΜΚΟ.
Στην ουσία οι δήμοι έχουν στήσει ένα τεράστιο δίκτυο για να καταφέρνουν τόσο να πλασάρονται οι ίδιοι ως φιλεύσπλαχνοι όσο και να ξεπλένονται από τις πομπές της πολιτικής που υλοποιούν.

Λόγος  5ος

 Η ψήφος μας δε θα αξιοποιηθεί για κολεγιές ενάντια στα λαϊκά συμφέροντα, για να ξεπλύνει το σύστημα

- Τα πάντα κρίνονται στον α’ γύρο. Όσοι ανοίγουν την κουβέντα για το β’ γύρο το κάνουν για να κλέψουν την ψήφο μας, ενώ διαφημίζουν και διάφορες αντιδραστικές δυνάμεις.
- Το ΚΚΕ δεν είναι σαν τα άλλα κόμματα. Την ψήφο που του δίνει ο καθένας τη σέβεται, δεν την πουλάει για καρέκλες και κολεγιές με τους εχθρούς του λαού.
- Το ΚΚΕ στον β’ γύρο στις τοπικές εκλογές θα κάνει ότι έκανε και στον πρώτο γύρο. Θα καταδικάσει τους εκλεκτούς των κομμάτων του ευρωμονοδρόμου σε δήμους και Περιφέρειες.
- Τα κόμματα δεν αλλάζουν πολιτική από τη μία Κυριακή στην άλλη. Γι’ αυτό: Παντού πρέπει να ενισχυθούν οι συνδυασμοί της «Λαϊκής Συσπείρωσης», που στηρίζει το ΚΚΕ. Τίποτε άλλο.


Ψηφίζουμε σε όλους τους Δήμους τους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης

Ψηφίζουμε για Περιφερειάρχη στην…

Περιφέρεια Αττικής

Θανάση Παφίλη, 59 ετών, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτή, γραμματέα του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ)

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας

Γιώργο Μαρίνο, 60 ετών, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Νίκο Γόντικα, 57 ετών, δημ. υπάλληλος-εφοριακό, μέλος της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, περιφερειακό σύμβουλο Περιφέρειας Πελοποννήσου, μέλος ΔΣ Σωματείου Εργαζομένων ΔΟΥ Αρκαδίας-Λακωνίας-Μεσσηνίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Γιάννη Βήττα, 29 ετών, δικηγόρο, μέλος του Γραφείου Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ

Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Γιάννη Ζιώγα, 62 ετών, πανεπιστημιακό, περιφερειακό σύμβουλο Κεντρικής Μακεδονία

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

Χρήστο Τρέλλη, 59 ετών, γεωπόνο, περιφερειακό σύμβουλο

Περιφέρεια Ηπείρου

Όλγα (Όλυ) Τσουμάνη, 37 ετών, δικηγόρο, μέλος του ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Θόδωρο Γουλή, 61 ετών, παθολόγο, περιφερειακό σύμβουλο Ιονίων Νήσων

Περιφέρεια Θεσσαλίας

Βαγγέλη Μπούτα, 61 ετών, αγρότη, μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΠΑΣΥ (Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση), πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλίας

Περιφέρεια Κρήτης

Στέλιο Ορφανό, 60 ετών, πολιτικό μηχανικό, περιφερειακό σύμβουλ

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Στρατή Κόρακα, 74 ετών, οικονομολόγο

Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

Λίλα Καφαντάρη, 54 ετών, ηθοποιό, περιφερειακή σύμβουλο Ν. Αιγαίου, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Νίκο Καραθανασόπουλο, 51 ετών μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, οικονομολόγο, βουλευτή, εκπρόσωπο του ΔΣ της ΕΝΠΕ, περιφερειακό σύμβουλο Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου