7.5.14

Τα παραμύθια της κυβερνητικής εναλλαγής


Θα μπορούσε η παρακάτω  αφίσα να είναι μια έκρηξη ειλικρίνειας του ΣΥΡΙΖΑ. Προφανώς και δεν είναι έτσι. Με το σύνθημα “Ψηφίζουμε και φεύγουν” ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί την πεπατημένη που “δίδαξαν” τόσα χρόνια ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Έτσι πουλάει ψευδαισθήσεις, λέει μεγάλα λόγια για αλλαγές προκειμένου να αρπάξει ψήφους. Στήνει κοκορομαχίες για τα κανάλια με τη ΝΔ μπας και κρύψει την στρατηγική του ταύτιση με την κυβέρνηση. Καλλιεργεί στον λαό την αυταπάτη ότι με μια ψήφο μόνο, χωρίς αγώνα, χωρίς σύγκρουση όλα μπορούν να αλλάξουν. Υπάρχουν πια πολλές αποδείξεις για το “πού το πάει” ο ΣΥΡΙΖΑ.

 
Οι κυβερνήσεις φεύγουν, αλλάζουν …αλλά η κόλαση της ΕΕ μένει!



- “Ψηφίζουμε και φεύγουν” λέει ο ΣΥΡΙΖΑ κρύβοντας την αλήθεια: ότι ο καπιταλισμός, η εξουσία του κεφαλαίου, η ΕΕ θα κάθονται και πάλι στον σβέρκο μας. Πάλι οι εφοπλιστές, οι τραπεζίτες και οι βιομήχανοι θα καρπώνονται τον πλούτο που παράγουμε. Θα κάνουν κουμάντο στην εξουσία και στην οικονομία.
- Μία κυβέρνηση που υπερασπίζεται την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, είτε με πυρήνα τη ΝΔ, είτε με πυρήνα τον ΣΥΡΙΖΑ πάντα θα είναι τραγωδία για τον λαό και τη νεολαία.
- Κυβερνήσεις μπορεί να αλλάξουν, αλλά η ανεργία, η κακοπληρωμένη δουλειά, η ψευτοκατάρτιση και η εργασιακή περιπλάνηση θα μείνουν. Άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί, όπως και η ΝΔ, με τις “ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης” της ΕΕ. Δηλαδή να δίνεται ένας σκασμός λεφτά στα μονοπώλια που απολύουν εργαζομένους με δικαιώματα και προσλαμβάνουν νέους πάμφθηνους και ανασφάλιστους εργαζομένους.
- Η ΕΕ του πολέμου, της καταστολής ενάντια στον εχθρό λαό, των θανάτων μεταναστών στα σύνορα θα μένει αναλλοίωτη. 
- Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται την στρατηγική της ΕΕ και την επιχειρηματική δράση στην Παιδεία.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως και η ΝΔ, υμνεί την υγιή επιχειρηματικότητα. Προτείνει την παραγωγική ανασυγκρότηση, δηλαδή την καπιταλιστική ανάπτυξη. Βέβαια η ανάπτυξη του καπιταλισμού δε σημαίνει ευημερία για τους εργαζομένους και τη νεολαία, αλλά εξασφάλιση της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου. Και αυτό προϋποθέτει τσάκισμα του λαού και της νεολαίας, θυσίες απανωτές για τα κέρδη των καπιταλιστών.
- Τα μνημόνια μπορεί να φεύγουν, το ομολογούν και οι ίδιοι οι αστοί και η κυβέρνηση της ΝΔ. Τα μνημόνια διαρκείας όμως, η πολιτική της ΕΕ που για την κερδοφορία των λίγων τσακίζει τις δικές μας ζωές θα μένουν, είτε με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, είτε με κυβέρνηση ΝΔ.
- Μόνο στα κόμιξ υπάρχουν μαγικά ραβδιά και μαγικοί ζωμοί. Ο δρόμος για ριζικές αλλαγές περνά μέσα από την οργάνωση και τη σύγκρουση. Ο ΣΥΡΙΖΑ χαϊδεύει τα αυτιά του λαού, γιατί θέλει το λαό στη γωνία, να εναποθέτει τις ελπίδες του στην κυβερνητική εναλλαγή. Με μία ψήφο και με ψευδαισθήσεις ποτέ δεν άλλαξαν τα πράγματα υπέρ των καταπιεσμένων. Δεν υπάρχει δρόμος για να γίνει η ΕΕ καλύτερη. Υπάρχει μόνο ο δρόμος που προτείνει το ΚΚΕ. Ο δρόμος της σύγκρουσης με την ΕΕ, για να αποδεσμευτεί από αυτήν την στρούγκα η Ελλάδα, για να χτίσουμε εμείς, ο λαός και η νεολαία, το δικό μας μέλλον. Για την ικανοποίηση των δικών μας αναγκών με την εξουσία στα χέρια μας και όχι στα χέρια των εκμεταλλευτών.
  
“Μέρκελ ή ΣΥΡΙΖΑ”: δίλημμα που βγάζει λάδι την ΕΕ και το σύστημα

- Να πώς με δύο λέξεις μπορεί κάποιος να αθωώσει το καπιταλιστικό-εκμεταλλευτικό σύστημα. Ο ΣΥΡΙΖΑ τα “βάζει” με τη Μέρκελ μπας και κρύψει κάτω από το χαλί την ΕΕ, τον ρόλο όλων των αστικών κυβερνήσεων, τους καπιταλιστές.
- Δε μας αφορά αν το σύστημα της μισθωτής σκλαβιάς το διαχειριστούν με συνταγή Μέρκελ ή με συνταγή Ομπάμα (μ’ αυτή συμφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ). Η αντιπαράθεση για το ποιο μείγμα διαχείρισης της αντιλαϊκής πολιτικής εξυπηρετεί καλύτερα την κερδοφορία των μονοπωλίων δε μας αφορά.  Μας αφορά πώς πιο γρήγορα και αποτελεσματικά θα ξεμπερδεύουμε μια και καλή με αυτούς και το σύστημά τους.
- Τα μνημόνια δεν τα έφερε η κακή Γερμανία, όσο και αν σκούζουν γι’ αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ και άλλες δυνάμεις (ΑΝΕΛ, Χρυσή Αυγή). Τα έφερε η στρατηγική ΕΕ-μονοπωλίων και οι δεσμεύσεις της ΕΕ.
- Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για αυτές τις δεσμεύσεις;
«Έχουμε δεσμεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δεσμεύσεις αυτές δε θα τις απεμπολήσουμε (…) το εθνικό σχέδιο ανόρθωσης και ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας θα είναι (…) φυσικά μέσα στα πλαίσια της υλοποίησης των γενικότερων δεσμεύσεων που προκύπτουν από τις συνθήκες…» (Αλέξης Τσίπρας, Άνοιξη 2013). Αυτές τις δεσμεύσεις υλοποιεί κάθε κυβέρνηση στην ΕΕ είτε έχει “ηγέτη” τη Μέρκελ, είτε τον Τοτό, είτε τον Σαμαρά, είτε τον Τσίπρα.
-Ο ΣΥΡΙΖΑ αναγνωρίζει το χρέος και καλεί τον λαό να το πληρώσει.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ υποκλίνεται στην ΕΕ και στο σύστημα. Παίρνει εύσημα και από το δεξί χέρι της Μέρκελ, τον Σόιμπλε, που πριν ένα χρόνο σχεδόν, μετά από συνάντηση που είχε με τον Τσίπρα, δήλωνε: «Ήταν μια καλή συζήτηση. (…) Δεν έμεινα με την εντύπωση ότι βλέπει την κατάσταση εντελώς διαφορετικά». Ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταποδίδει. Δε χάνει ευκαιρία να δίνει διαπιστευτήρια.

Τι περιμένεις;

- Δεν έχουμε τίποτα θετικό να περιμένουμε εντός των τειχών της ΕΕ και του συστήματος. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους νέους χαλίφηδες. Είναι δοκιμασμένες οι κυβερνητικές εναλλαγές.
- Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δοκιμαστεί. Δεν πολεμάει την κυβέρνηση, αλλά τη συναγωνίζεται για το ποιος μπορεί να διασφαλίσει για τους επιχειρηματίες μεγαλύτερα κέρδη. Σε δήμους μπορεί να πήρε τη δημαρχία, αλλά συνέχισε να ασκεί την αντιλαϊκή πολιτική. Σε συνδικάτα πότε μόνος, πότε από κοινού με ΠΑΣΟΚ-ΝΔ έχει βάλει πλάτη στο ξήλωμα κατακτήσεων, στην ταξική ειρήνη, την υποταγή των εργαζομένων στην εργοδοσία.
- Έχουν δοκιμαστεί σε πολλές χώρες της Ευρώπης οι ομογάλακτοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι αριστερές κυβερνήσεις κατά γράμμα υλοποιήσαν την αντιλαϊκή στρατηγική της ΕΕ.
- Απάντηση στην τρομοκρατία της κυβέρνησης και στις αυταπάτες του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δυναμώσει η ελπίδα, να δυναμώσει το ΚΚΕ.
- Η μόνη ριζοσπαστική ψήφος, ψήφος εναντίωσης και καταδίκης της ΕΕ και της κυβέρνησης είναι η ψήφος στο ΚΚΕ.
- Γιατί στο πραγματικό δίλημμα “με τα μονοπώλια ή με τον λαό” μόνο το ΚΚΕ απαντάει: σπάμε τα δεσμά ΕΕ-μονοπωλίων. Παίρνει θέση υπέρ των συμφερόντων του λαού και της νεολαίας της Ελλάδας και της Ευρώπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου