10.5.14

Γλέζος: Συνεργασία με ΝΔ-ΠΑΣΟΚ (αν... μετανιώσουν!)

Χωρίς σχόλια... Οι πόρτες ορθάνοιχτές!!! 

UPDATE - Σχόλιο του 902.gr

 Ανοιχτός σε κυβερνητική συνεργασία ακόμα και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του βουλευτή και υποψήφιου ευρωβουλευτή του, Μανώλη Γλέζου. Σε συνέντευξη στην «Ελευθεροτυπία του Σαββάτου», ο Μ. Γλέζος αναφέρει μεταξύ άλλων:


«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι αυτοδύναμος. Αλλά και αυτοδύναμος να είναι, πάλι θα ζητήσει συμμαχίες. Δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε μόνοι μας και κυρίως δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε χωρίς το λαό». Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτος, συμπληρώνει ο ίδιος, «τότε θα πάρουμε την εντολή και θα ζητήσουμε από τα κόμματα να συνεργαστούν μαζί μας, πάνω σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα απαλλαγής από τα μνημόνια και τις συνέπειές τους». Στην ερώτηση αν η συνεργασία αφορά και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, ο Μ. Γέλζος απαντά: «Εάν μετανιώσουν για τα μνημόνια, αλλάξουν στάση, και θελήσουν να βοηθήσουν μία κυβέρνηση της Αριστεράς, γιατί όχι».
Ο Μ. Γλέζος αποδεικνύει πόσο επικίνδυνη και επιζήμια για το λαό είναι η στάση και η αντιμνημονιακή ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είναι έτοιμος να συγκυβερνήσει ακόμα και με τα κόμματα της σημερινής κυβέρνησης, αν αυτά απαρνηθούν το μνημόνιο!
Με αυτή του τη θέση, ο ΣΥΡΙΖΑ συμβάλλει στο να κρυφτεί ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι πρώτα και κύρια κόμματα του κεφαλαίου, για λογαριασμό του οποίου ψήφισαν και εφάρμοσαν τα μνημόνια. Επιβεβαιώνει επίσης ότι οι όποιες διαφορές στην πολιτική διαχείρισης, δεν είναι αποτρεπτική για τη σύμπραξη των κομμάτων που κινούνται στη ρότα της ΕΕ και υπερασπίζονται τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, όπως κάνει και ο ΣΥΡΙΖΑ.       
Κατά τα άλλα, ο Μ. Γλέζος ισχυρίζεται ότι «ότι θα κερδίσουμε τις ευρωεκλογές και θα κάνουμε κυβέρνηση της λαϊκής κυριαρχίας», κρίνοντας από την «προθυμία των πολιτικών μας αντιπάλων να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ» καθώς και την προθυμία πολιτών να δηλώσουν εκλογικοί αντιπρόσωποι στα εκλογικά τμήματα, όπως αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου