3.6.14

Κυκλοφόρησε: Ο 9ος τόμος των Απάντων του Στάλιν

Ο ένατος τόμος των Απάντων του Ι. Β. Στάλιν περιέχει τα έργα που γράφτηκαν από το Δεκέμβρη του 1926 ως τον Ιούλη του 1927.
Στην περίοδο αυτή οι εργάτες και οι αγρότες της ΕΣΣΔ, κάτω απ’ την καθοδήγηση του Μπολσεβίκικου Κόμματος και με βάση τις αποφάσεις του 14ουΣυνεδρίου και της 15ης Συνδιάσκεψης του ΚΚ (Μπ.) της ΕΣΣΔ, συνέχιζαν τον αγώνα για τη σοσιαλιστική εκβιομηχάνιση της χώρας σε συνθήκες καπιταλιστικής περικύκλωσης και επιθετικότητας με όλα τα μέσα.
Στα έργα του 9ου τόμου τωνΑπάντων του Ι. Β. Στάλιν αναπτύσσονται τα ζητήματα της θεωρίας και της πράξης της σοσιαλιστικής εκβιομηχάνισης και της οικοδόμησης του σοσιαλισμού στην ΕΣΣΔ. Υπογραμμίζεται η ενότητα και το αδιαίρετο των εθνικών και διεθνών καθηκόντων της σοσιαλιστικής επανάστασης. Καθορίζεται η γραμμή του κόμματος στον τομέα της εξωτερικής πολι-
τικής μέσα σε συνθήκες που εντάθηκε η απειλή νέας ένοπλης επίθεσης ενάντια στην ΕΣΣΔ και χαράζονται τα καθήκοντα για το δυνάμωμα της αμυντικής ικανότητας της Σοβιετικής Ένωσης.

Στην εισήγηση του Ι.Β. Στάλιν στην 7η Ευρεία Ολομέλεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της Κομμουνιστικής Διεθνούς καθώς και σ’ άλλες εργασίες του, ο Ι. Β. Στάλιν υπερασπίζει και αναπτύσσει τη μαρξιστική-λενινιστική διδασκαλία για το κόμμα ως τη βασική διευθυντική και καθοδηγητική δύναμη του Σοβιετικού κράτους, ξεσκεπάζει τις εχθρικές, για την υπόθεση της εργατικής τάξης και του Μπολσεβίκικου Κόμματος, «θεωρίες» του συνασπισμού των Τρότσκι και Ζινόβιεφ και την υπονομευτική τους δράση στο ΚΚ (Μπ.) της ΕΣΣΔ και στην Κομμουνιστική Διεθνή.
Αναπτύσσεται η λενινιστική διδασκαλία για τη συμμαχία της εργατικής τάξης και της αγροτιάς και για τον καθοδηγητικό ρόλο του προλεταριάτου σ’ αυτήν τη συμμαχία και δείχνεται η ταξική ουσία του Σοβιετικού κράτους και της Σοβιετικής κυβέρνησης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου