25.6.14

Απλά, ξεκάθαρα, τίμια (μιλάει η Δήμητρα Πέτρουλα)

Ασφυκτικά γέμισε το παλαιό Αρσάκειο στην Πάτρα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο, στο Φεστιβάλ των Οργανώσεων ΑΕΙ - ΤΕΙ της πόλης. (...)
Την παρουσίαση του βιβλίου «Πού 'ναι η μάνα σου μωρή» έκανε ο Γιώργος Σιδέρης, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, που μίλησε για το ιστορικό περίβλημα της εποχής στην οποία αναφέρεται το βιβλίο, για τα χρόνια της αντίστασης και του εμφυλίου, για τον τιτάνιο αγώνα του ΔΣΕ σε όλη τη χώρα και πιο συγκεκριμένα στην Πελοπόννησο. 
Στη συζήτηση παρενέβη και η συγγραφέας του βιβλίου Δήμητρα Σωτήρη Πέτρουλα, η οποία απάντησε σε ερωτήσεις, ενώ δήλωσε ότι της πρότειναν και από τη Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ να παρουσιάσουν το βιβλίο της αλλά εκείνη αρνήθηκε:


«Χειρότερη προσβολή δεν έχω νιώσει στη ζωή μου ποτέ, όταν με αποκάλεσαν "συντρόφισσα". Βέβαια, τους απάντησα πως συντρόφους έχω μόνο στη νεολαία της ΚΝΕ και στο ΚΚΕ. Αυτοί και το ΠΑΣΟΚ έχουν κάνει τη λέξη "σύντροφος" τσιχλόφουσκα και τη λέξη αριστερός συνώνυμη με την ειρηνική συνύπαρξη με τον ταξικό μας αντίπαλο. Εμείς στο ΚΚΕ, αριστερός εννοούμε ότι είναι όποιος σε κάθε δευτερόλεπτο της ζωής του αντιμάχεται τον ταξικό μας αντίπαλο», είπε η συγγραφέας.

4 σχόλια:

  1. Δεν είναι η μητέρα του Σωτήρη, αλλά η θεία! Διορθώστε το σας παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σύντροφε καλησπέρα,η Δήμητρα Πέτρουλα δεν είναι η Μάνα του Πέτρουλα ή ξαδέλφη του είναι ή ανηψιά του δεν θυμάμαι καλά αν θές ψάξτο.Πάντως το βιβλίο της είναι καταπληκτικό
    Κατερίνα Κ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σεχτάρ ο Τρομερός25 Ιουνίου 2014 στις 11:46 π.μ.

    Red,
    Νομίζω πως είναι δευτεροθεία (ξαδέρφη του πατέρα του, Θόδωρου Πέτρουλα) του Σωτήρη Πέτρουλα.
    Αν καλά θυμάμαι, από το βιβλίο του Αντώνη Πέτρουλα: "Η οδύσσεια ενός αμετανόητου κομμουνιστή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Διορθώθηκε! Ευχαριστώ για τις παρατηρήσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή