6.11.14

Στις κάλπες από Δευτέρα οι οικοδόμοι της Αθήνας

Πηγή: Ριζοσπάστης

Με σύνθημα «Δυνατός εργάτης είναι ο οργανωμένος εργάτης», το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί εργαζόμενους και ανέργους οικοδόμους να πάρουν μέρος στις αρχαιρεσίες του. Οι εκλογές θα διεξαχθούν από τη Δευτέρα 10 Νοέμβρη έως και την Παρασκευή 14 Νοέμβρη, από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στα παραρτήματα και στα κεντρικά γραφεία του Συνδικάτου.
Εκλογές θα γίνουν και τις πρωινές ώρες σε χώρους δουλειάς, σύμφωνα με πρόγραμμα που θα αποφασίσει η Εφορευτική Επιτροπή. Αναλυτικά, τα γραφεία του Συνδικάτου στα οποία θα γίνουν εκλογές είναι τα ακόλουθα: Κέντρο (Βερανζέρου 1, πλ. Κάνιγγος), Κυψέλη (Πατησίων 252), Αιγάλεω (Ελλης και Ανδριανουπόλεως 5), Βόρεια - Βορειοανατολικά (Λεωφ. Μαραθώνος 96), Βύρωνας (Κύπρου 111 - 113), Ζωγράφου (Περιάνδρου 18, Ιλίσια), Ηλιούπολη - Γλυφάδα (Στρ. Σαράφη 40), Μπραχάμι (Καλλιθέας 6), Ιλιον (Μενελάου 33 και Χρυσηίδος), Καλλιθέα (Αριστείδου 92), Μενίδι (Δεκελείας 42), Ν. Ιωνία - Ηράκλειο (Νισύρου 20), Πειραιάς (Ομηρίδου Σκυλίτση 17), Περιστέρι (Θεοφράστου και 40 Εκκλησιών 20).

Το κάλεσμα του Συνδικάτου, μέσα από τις περιοδείες, τις εξορμήσεις και τις συσκέψεις που οργανώνει, συναντά την ανταπόκριση των εργαζομένων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ψηφοδέλτιο του «Πανοικοδομικού Ταξικού Ενωτικού Συνδυασμού», που στηρίζεται από τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ αριθμεί 250 ονόματα οικοδόμων.
Δεν πρόκειται μόνο για ένα μαζικό ψηφοδέλτιο, αλλά για ένα ψηφοδέλτιο μάχης. Απαρτίζεται από εργαζόμενους σε μεγάλα εργοτάξια, αλλά και ανέργους, Ελληνες και μετανάστες από διάφορες χώρες, νεότερους και μεγαλύτερους σε ηλικία οικοδόμους. Ολοι τους έχουν συμβάλει στη δράση που ανέπτυξε το Συνδικάτο και τα Παραρτήματά του, βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για το μεροκάματο, την ασφάλιση, την προστασία των ανέργων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου