20.11.14

Κάλεσμα των εργαζομένων της Forthnet - Nova

Πηγή: ΣΕΤΗΠ

Εργαζόμενη – εργαζόμενε,
Είμαστε οι εργαζόμενοι στην εταιρεία Forthnet, είμαστε εμείς που μιλάς στην τεχνική εξυπηρέτηση, είμαστε εμείς που ασχολούμαστε με τις αιτήσεις σου, τις βλάβες σου, το σήμα.
Απευθύνουμε κάλεσμασε όλους σας γιατί η κατάσταση στην εταιρεία δε πάει άλλο. Ζητάμε την αλληλεγγύη και την έμπρακτη συμπαράστασή σας.
Η εταιρεία Forthnet πριν λίγες μέρες μας έστειλε ένα εταιρικό email όπου «πανηγύριζε» γιατί είναι στις 100 μεγαλύτερες εταιρείες στην Ελλάδα.
Τι σημαίνει αυτό για τους καταναλωτές; Έχουν σταματήσει οι διακανονισμοί, μεγάλες αναμονές στο τηλεφωνικό καθώς οι εργαζόμενοι δε φτάνουμε. Τι σημαίνει αυτό για τις συνθήκες εργασίας για εμάς τους εργαζόμενους στη Forthnet;
 
  • Η εταιρεία από το 2012 μέχρι σήμερα απολύει εργαζόμενους που έπαιρναν τον παλιό βασικό μισθό (700€)  και προσλαμβάνει νέους με μισθούς πείνας (300€).
  • Η εταιρεία πλέον προσλαμβάνει μέσω «σύγχρονων δουλεμπορικών». Όλοι οι νέοι συνάδελφοι είναι ενοικιαζόμενοι, δουλεύουν σα σύγχρονοι δούλοι. Συγκεκριμένα στη Forthnet δουλεύουν εργαζόμενοι από την Action Line, την Telephone Net, την ICAP.
  • Στα κτίρια τις Forthnet, μέρα παρά μέρα έχουμε κρούσματα λιποθυμιών εξαιτίας των συνθηκών εργασίας, της πίεσης και της εντατικοποίησης της δουλειάς καθώς δε φτάνουμε για να εξυπηρετήσουμε τους πελάτες. Το ΕΚΑΒ μόνο τον τελευταίο μήνα έχει έρθει 2 φορές στο κτήριο που στεγάζεται η εξυπηρέτηση πελατών της Forthnet.
Το τελευταίο κρούσμα είναι η απόλυση συναδέλφων μας επειδή απέργησαν για όλα τα παραπάνω. Μάλιστα οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι είναι ενοικιαζόμενοι από την εταιρεία Action Line. O εκπρόσωπος της Action Line είπε στο συνάδελφό μας όταν τον απέλυε ότι «δεν λιποθύμησε κανένας από την Αction Line», άρα δεν έπρεπε να ενδιαφερθεί. O εκπρόσωπος της Forthnet, κος Ματσούκας, σε επικοινωνία με το σωματείο μας είπε ότι η Forthnet δε φέρει καμία ευθύνη, και ότι οι εργαζόμενοι απολύθηκαν από την Action Line. Πριν μια εβδομάδα σε συνάντηση με το σωματείο μας είχε πει το ακριβώς αντίθετο, ουσιαστικά ότι το μαχαίρι και το πεπόνι το έχει η Forthnet, και όχι η εταιρεία που ενοικιάζει τους εργαζόμενους.

Ξέρουμε ότι η κατάσταση που βιώνουμε εμείς δεν σας ακούγεται ξένη. Τα ίδια βιώνουμε όλοι οι εργαζόμενοι και  χρειαζόμαστε ο ένας τον άλλο, τη μεταξύ μας αλληλεγγύη.
Οι εργαζόμενοι στη Forthnet δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε σε συνθήκες γαλέρας. Δε θα δεχτούμε να λιποθυμάμε σα τα κοτόπουλα μέσα στο χώρο δουλειάς, δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε σα σύγχρονοι σκλάβοι, ενοικιαζόμενοι από άλλες εταιρείες, δε θα δεχτούμε να δουλεύουμε με μισθούς πείνας. Δε θα δεχτούμε να απολύονται συνάδελφοι επειδή αντέδρασαν στα παραπάνω, επειδή είπαν: «δε μπορώ να βλέπω τον συνάδελφο μου να λιποθυμά!».Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για το αυτονόητο: ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

Δε φοβόμαστε τίποτα! Στο κάτω κάτω εμείς είμαστε αυτοί που παράγουν τα αμύθητα κέρδη για τα οποία πανηγυρίζουν!

Διεκδικούμε:
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων συναδέλφων
  • Μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς – Ανθρώπινες συνθήκες εργασίας
  • Πρόσληψη όλων των ενοικιαζόμενων από τη Forthnet
  • Μισθούς και δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας
27 Νοέμβρη Απεργούμε – Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει!
Δευτέρα 17/11: Στάση εργασίας (14.00- 17.00) και Γενική Συνέλευση 14.30
στο Δημαρχείο του Ταύρου (Πειραιώς & Επταλόφου)

Σωματείο Εργαζομένων Forthnet-Netmed

Επικοινωνία: 6936673776, 6936861120,   www.sefn.org,  E-mail : info@sefn.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου