9.1.15

ΣΥΡΙΖΑ: Καμιά παροχή για όσες οικογένειες βολοδέρνουν με 800 ευρώ!


«Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει καμία παροχή για νοικοκυριά που είναι πάνω από 800 ή 900 ευρώ»! Είναι κάμποσες οι φορές που έχει κάνει το παραπάνω αποκαλυπτικό «ξεκαθάρισμα» ο Γ. Σταθάκης έως τώρα, ένιωσε παρ' όλα αυτά την ανάγκη να το επαναλάβει και στη συνέντευξή του στην «Deutsche Welle». Κάτι θα ξέρει... αφού οι καλοί «λογαριασμοί» του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν τους καλούς «φίλους», με το κεφάλαιο και τα αστικά επιτελεία εντός και εκτός συνόρων.


Τα νοικοκυριά λοιπόν που προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα με μόλις 800 ευρώ το μήνα για όλη την οικογένεια, περνάνε, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, ζωή χαρισάμενη και δεν συντρέχει λόγος ανακούφισής τους...
Μήπως όμως θα ανακουφιστούν όσοι ζουν με λιγότερα από 800 ευρώ; Ας απαντήσει ο Γ. Σταθάκης: «Αρα είναι ένα πρόγραμμα σαφέστατα προσανατολισμένο στα φτωχά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας... Καθώς σας υπενθυμίζω ότι σήμερα, σύμφωνα με την τελευταία ευρωπαϊκή στατιστική, το 34% των Ελλήνων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Αρα το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης είναι απόλυτα προσανατολισμένο σε αυτούς. Είναι απόλυτα κοστολογημένο, καθώς και επακριβώς λέει με ποιον τρόπο θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Αυτά που αφορούν το κοινωνικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ θα προέλθουν πρωτίστως από την πάταξη της φοροδιαφυγής των πλουσιότερων στρωμάτων».
Η ζωή διδάσκει βέβαια ότι το «ευνοϊκό επενδυτικό περιβάλλον» που τάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο κεφάλαιο δε συμβαδίζει με την - χιλιοειπωμένη από κάθε κόμμα της αστικής διαχείρισης - «πάταξη της φοροδιαφυγής», ίσα ίσα συνοδεύεται από κάθε είδους φορολογικές «διευκολύνσεις» στο όνομα της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων.
Και τι θα γίνει αν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαχείριση της ακραίας φτώχειας, εξαιτίας της διεύρυνσής της, «ξεφύγει» από την «απόλυτη κοστολόγησή» του; Πόσο πιο κάτω θα ρίξει τον πήχη των αναγκών του λαού ο ΣΥΡΙΖΑ στην προσπάθειά του να κλείνει στόματα με τα «κοστολογημένα» ψίχουλα που θα περισσεύουν - όταν και αν περισσεύουν - απ' το φαγοπότι που υπόσχεται στο μεγάλο κεφάλαιο;

Σταθερά προσανατολισμένος στον αντιλαϊκό στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης
 
Λέει ο Σταθάκης: «Πρέπει να κλείσει ο κύκλος του μνημονίου και να αντικατασταθεί από ένα πρόγραμμα προσανατολισμένο στην επιστροφή της οικονομίας στην ανάπτυξη». Τι σημαίνει αυτό; Οτι πρέπει να δοθεί σε επίπεδο ΕΕ η δυνατότητα στα αστικά κράτη να στηρίζουν από τον κορβανά τους, που τον γεμίζει ο λαός, την καπιταλιστική κερδοφορία, η οποία επιπλέον στηρίζεται στα αντιλαϊκά μέτρα που έχουν ήδη παρθεί. Και ο λαός τι θα κερδίσει από την «επιστροφή» στην καπιταλιστική ανάπτυξη; Οπως επιβεβαιώνουν οι συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι σε κλάδους που βρίσκονται ήδη σε τροχιά ανάκαμψης (π.χ. τουρισμός), το μόνο που θα «κερδίσει» ο λαός αν ποντάρει εκεί τις προσδοκίες του είναι να συνειδητοποιήσει ότι ξεγελάστηκε πάλι. Κι επιπλέον θα «κερδίσει» τη διατήρηση του αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου που εγγυάται η ΕΕ καθώς αποτελεί προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου της καπιταλιστικής ανάκαμψης για τον οποίο πασχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Με... «μπόνους» να αποπληρώνει ένα χρέος που δεν προκάλεσε.
«Το ερώτημα είναι (...) αν θα ακολουθήσουμε την πορεία του "whatever it takes", να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για να σώσουμε το κοινό μας σπίτι, την ΕΕ», δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στο βρετανικό κανάλι 4.
Το ερώτημα για το λαό είναι αν θα κάνει «whatever it takes», ό,τι χρειαστεί δηλαδή, για να βάλει φρένο, να ανακτήσει τις απώλειές του, να διεκδικήσει την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του, να ανατρέψει αυτή την κατάσταση. Και χρειάζεται - καταρχήν - ισχυρό ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου