13.1.15

Αλ. Τσίπρας: Αυτοδυναμία, αλλιώς ούτε ψίχουλα...

Πηγή: 902.gr

Δεν έχουν τέλος οι κωλοτούμπες του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς τώρα ισχυρίζεται ότι ακόμα και κάποια ψίχουλα που υπόσχεται, ισχύουν μόνο εφόσον θα έχει την απόλυτη αυτοδυναμία.
Στη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους Ποντιακών σωματείων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ ισχύουν «στο βαθμό που θα έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή».


Στη συνέχεια έγινε ακόμα πιο σαφής λέγοντας πως «εάν δεν έχουμε την απόλυτη πλειοψηφία και η συγκρότηση κυβέρνησης εξαρτάται από άλλες δυνάμεις, δεν μπορούμε να σας υποσχεθούμε».
Με αυτό τον τρόπο ο ΣΥΡΙΖΑ εκβιάζει το λαό για να αποσπάσει αυτοδυναμία, αλλά παράλληλα στρώνει το έδαφος για την εφαρμογή σκληρών αντιλαϊκών μέτρων.
Να θυμίσουμε ότι κάτι ανάλογο είχε πει ο Αλέξης Μητρόπουλος, όταν είχε δηλώσει πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν καταφέρει να εξασφαλίσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία, είναι ενδεχόμενο να συνεχίσει τη μνημονιακή πολιτική». Τότε η άποψη αυτή είχε παρουσιαστεί ως προσωπική, αλλά τώρα επαναλαμβάνεται με άλλες διατυπώσεις από τα πλέον επίσημα χείλη.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «STAR», ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε μια άλλη εκδοχή αυτού του εκβιαστικού διλήμματος, ζητώντας αυτοδυναμία για να είναι ισχυρός ο ΣΥΡΙΖΑ στη διαπραγμάτευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου