27.1.15

Οι αστοί τρομάξανε...



Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου του ΣΕΒ 
κ. Θεόδωρου Φέσσα προς τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα για την εκλογική του νίκη

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Εκ μέρους του ΣΕΒ, σας συγχαίρω για τη σπουδαία εκλογική σας νίκη. Σε μια κρίσιμη συγκυρία για τη χώρα, η λαϊκή εντολή σας δίνει την απαραίτητη νομιμοποίηση και δύναμη, ώστε να οδηγήσετε τη χώρα με ασφάλεια και αυτοπεποίθηση στην κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη, που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Η εκλογική περίοδος, παρά τη σύντομη διάρκειά της, έχει επιβαρύνει την ελληνική οικονομία. Οι ανάγκες της χώρας και οι υποχρεώσεις της προς τη διεθνή και ευρωπαϊκή κοινότητα είναι γνωστές και επιτακτικές. Κατά τις επόμενες λίγες ημέρες καλείστε να λάβετε αποφάσεις που θα άρουν την αβεβαιότητα για τις δυνατότητες της χώρας μας να ανταποκριθεί στην ευρωπαϊκή της προοπτική και να επανέλθει η εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία.


Σήμερα, καθώς η χώρα πασχίζει να αφήσει πίσω της τον κύκλο της βαθιάς ύφεσης, έχει μόνο μία επιλογή: τη δυναμική ανάπτυξη, με αύξηση της παραγωγικής απασχόλησης, ανάκαμψη του ιδιωτικού τομέα, ανασυγκρότηση της βιομηχανίας, προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων, οριστική εξυγίανση των δημοσίων οικονομικών.  

Η νέα κυβέρνηση χρειάζεται τη συναίνεση, το πνεύμα συνεργασίας και την εποικοδομητική συμπόρευση με τους κοινωνικούς εταίρους, ώστε να ανταποκριθεί στο δύσκολο έργο της, εντός και εκτός συνόρων.

Σε αυτήν την προσπάθεια ο ΣΕΒ, ως ο κατ΄ εξοχήν εκπρόσωπος των οργανωμένων ελληνικών επιχειρήσεων, θα είναι δίπλα στην κυβέρνηση. Στόχος και φιλοδοξία μας είναι να δουλέψουμε από κοινού για τους εθνικούς μας στόχους: την παραγωγή πλούτου, τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη σταθερή βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, την πραγματική ανάπτυξη που ανταμείβει την εργασία, την καινοτομία, την ποιότητα, τη γνώση, την εξωστρέφεια.

Ο ΣΕΒ έχει πληθώρα επεξεργασμένων και τεκμηριωμένων θέσεων για τη βιομηχανική πολιτική και τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της ελληνικής οικονομίας, καθώς και δίκτυο σχέσεων με την ευρωπαϊκή και διεθνή επιχειρηματική κοινότητα που θέτουμε στη διάθεσή σας.

Με ειλικρινείς ευχές για καλή δύναμη και πολλές επιτυχίες.»

Ανακοίνωση του ΣΕΤΕ
Σχετικά με τη νέα κυβέρνηση συνεργασίας

Ο ΣΕΤΕ χαιρετίζει το σχηματισμό της νέας Κυβέρνησης Συνεργασίας της χώρας και εύχεται κάθε επιτυχία στην υλοποίηση του έργου της. Το 2014, ο ελληνικός τουρισμός πέτυχε εντυπωσιακά αποτελέσματα με 24 εκατ. αφίξεις, που έγιναν σημείο αναφοράς σε διεθνές επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα, με 13,5 δισ. Ευρώ έσοδα και περισσότερες από 100.000 νέες θέσεις εργασίας, συνέβαλε στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας, της απασχόλησης και της ελληνικής κοινωνίας.
Για το 2015, ο τουριστικός κόσμος σηκώνει τα μανίκια και συνεχίζει τη σκληρή δουλειά, με στόχο να καλυφθεί το χαμένο έδαφος των τελευταίων μηνών και να τεθούν οι βάσεις για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. 


Συγχαρητήρια επιστολή ΣΒΒΕ 
προς το νέο Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Α. Τσίπρα

Η Διοίκηση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) απέστειλε σήμερα, Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015, συγχαρητήρια επιστολή προς το νέο Πρωθυπουργό της Χώρας, κ. Α. Τσίπρα, εκφράζοντας τις θερμότερες ευχές της για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στη συνέχιση του δύσκολου έργου που έχει αναλάβει.
Στην επιστολή, ο  ΣΒΒΕ βεβαιώνει τον Πρωθυπουργό, ότι θα είναι στη διάθεσή του για κάθε συνεργασία, που θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και της ανάπτυξης, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

κ. Αλέξη Τσίπρα
Πρωθυπουργό της Ελλάδας

Αξιότιμε Κύριε Πρωθυπουργέ,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος και εμείς προσωπικά, θα θέλαμε να σας συγχαρούμε για την αδιαμφησβήτητη εκλογική νίκη σας και την ανάληψη των νέων σας καθηκόντων και παρακαλούμε να δεχθείτε, εσείς και οι συνεργάτες σας, τις ευχές μας για καλή δύναμη και κάθε επιτυχία στη συνέχιση του δύσκολου έργου που έχετε αναλάβει.
Στην εξαιρετικά δύσκολη περίοδο που διανύουμε, αποτελεί αδήριτη ανάγκη να υπάρξει εθνική συστράτευση για να ληφθούν επιτέλους οι σοβαρές αποφάσεις, που με σταθερά βήματα θα οδηγήσουν τη χώρα μας σε σταδιακή έξοδο από την κρίση και στην εξασφάλιση και διατήρηση της κοινωνικής συνοχής.
Ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια, αλλά ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, ζητά ουσιαστικά ένα, και μόνον ένα, πράγμα από τις κυβερνήσεις του τόπου: τον σχεδιασμό και την υλοποίηση συγκεκριμένης βιομηχανικής πολιτικής, με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Για τον επιχειρηματικό κόσμο της Βόρειας Ελλάδας, η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να εργαστεί εντατικά και να δράσει με αποτελεσματικότητα και συνέπεια, προσηλωμένη σε σαφή και ρεαλιστικά χρονοδιαγράμματα εφαρμογής των αναγκαίων διαθρωτικών αλλαγών για τη θεμελίωση ενός νέου οικονομικού προτύπου.  Θέματα όπως: παροχή ρευστότητας στις επιχειρήσεις και στην πραγματική οικονομία, μέτρα υπέρ της αύξησης της ανταγωνιστικότητας, σταθερό και δίκαιο φορολογικό σύστημα, λήψη αναπτυξιακών μέτρων για την πραγματική οικονομία, μείωση του κόστους ενέργειας, αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης, εμπέδωση κλίματος ασφάλειας, μπορούν να αναμορφώσουν τη χώρα, αν βεβαίως αντιμετωπισθούν σε σύντομο χρονικό διάστημα, για να ανατρέψουν τη μέχρι σήμερα κακή εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό.
Αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις που καλείστε να αντιμετωπίσετε και τις προσπάθειες όλων για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, σας βεβαιώνουμε ότι ο ΣΒΒΕ, είναι στη διάθεσή σας για κάθε συνεργασία, που θα συμβάλλει στην επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας και ανάπτυξης, στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε.
Θερμά συγχαρητήρια και πάλι με τις ευχές μας για μία γόνιμη και παραγωγική θητεία.

Με εκτίμηση,
Αθανάσιος Σαββάκης Πρόεδρος        Γιάννης Σταύρου Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος

Θεσσαλονίκη, 27 Ιανουαρίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου