2.3.15

Εμείς έχουμε τη δύναμη!

 
«Να ξεμηδενίσουν οι μηδενικοί». Μια φράση που συχνά ακούμε όσοι εργαζόμαστε στα έργα των πωλήσεων στην «E-Value». Ακούμε συνεχώς από τους «leader» και τους «supervisor» ότι άμα δεν πουλάς, δεν είσαι παραγωγικός, δε δουλεύεις, είναι σα να μην ήρθες στη δουλειά. Πολλοί συνάδελφοί μας πιέζονται στο άκουσμα αυτών. Αλλοι κλαίνε, άλλοι θεωρούν υπεύθυνο τον εαυτό τους που η σύμβασή τους δεν ανανεώθηκε. Ακούμε την έκφραση «δεν πούλαγα, λογικό είναι να με διώξουν». Είναι, όμως, έτσι ή απλά είναι ένας τρόπος για να μας πιέσουν ακόμα περισσότερο;
Κάθε ένας από εμάς που έρχεται και κάνει τη βάρδιά του, είναι παραγωγικός. Εμείς κάνουμε τη χαρτογράφηση που υποδεικνύει πότε λήγουν τα εκάστοτε συμβόλαια δέσμευσης, τι τιμές παίζουν στον ανταγωνισμό και φυσικά εμείς είμαστε που επί 6 ώρες καθημερινά, σε κάθε κλήση που κάνουμε, διαφημίζουμε το όνομα και τις προσφορές του ομίλου ΟΤΕ - COSMOTE.

Δεν υπάρχει μέρα που να μην αφήνουμε τη φωνή μας, το μυαλό μας, το κορμί μας πάνω στις γραμμές, όπως λέμε. Το αν δουλεύουμε ή όχι, το μαρτυρούν οι πόνοι στα χέρια μας, η βραχνάδα στις φωνές μας, οι πονοκέφαλοι που έχουμε κάθε μέρα. Στοιχεία που δείχνουν ότι «σπαταλάμε» κομμάτι του εαυτού μας την ώρα που δουλεύουμε.
Παραγωγή, λοιπόν, δεν είναι μόνο η πώληση. Παραγωγή και εργασία είναι από την ώρα που πατάμε το πόδι μας στην εταιρεία, μέχρι την ώρα που σχολάμε. Στρεβλά θέλουν να μας το παρουσιάσουν η διοίκηση και τα παπαγαλάκια της. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να πιέζουν για το παραπάνω, ώστε να αυξηθούν ακόμα περισσότερο τα κέρδη του ομίλου.
Αρκετό καιρό «μασήσαμε» αυτά που μας λένε. Ας πατήσουμε πόδι, ας αντισταθούμε σε αυτά που με τόσο κόπο θέλουν να μας περάσουν. Ο κάθε ένας από εμάς παράγει τεράστια κέρδη για κάθε επιχείρηση. Γι' αυτόν το λόγο έγιναν και οι «εθελούσιες απολύσεις» στον ΟΤΕ - COSMOTE, για να αντικατασταθούν οι εργαζόμενοι που είχαν κάποια κεκτημένα δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς με εργαζόμενους των 300 και 400 ευρώ.
Τα κέρδη τους μόνο από αυτό εκτοξεύτηκαν, γιατί, όπως λένε, μείωσαν τα «λειτουργικά κόστη». Γιατί αυτό είμαστε: Ενα κόστος που θέλουν να το μικρύνουν για να μπορέσουν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Είναι όμως έτσι;
Εμείς είμαστε που παράγουμε τον πλούτο και εμείς θα πρέπει να τον καρπωνόμαστε. Ολοι οι συνάδελφοι παράγουν τον πλούτο αλλά τον καρπώνονται τα αφεντικά και εμείς μένουμε με τα αποφάγια. Η κατάσταση θα αλλάξει, παρά μόνο άμα κατανοήσουμε τη δύναμή μας, που δεν είναι άλλη από την οργάνωση και συσπείρωση στο σωματείο μας, το ΣΕΤΗΠ και στη σωματειακή επιτροπή στην «E-Value».
(Το κείμενο είναι αναδημοσίευση από το εφημεριδάκι της Σωματειακής Επιτροπής «E-Value» του ΣΕΤΗΠ, Νοέμβρης 2014).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου