4.3.15

Άθλιες διαστρεβλώσεις της «Αυγής»

Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Γραμματείας Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», με το οποίο επιτίθεται στο ΔΣ της ΟΛΜΕ με αφορμή την υποβολή παραίτησης του προέδρου της Ομοσπονδίας Θέμη Κοτσυφάκη, αναφέρεται η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ. Το συγκεκριμένο άρθρο της «Αυγής» αναφέρει ότι «σε κρίση επιχειρεί να βυθίσει την ΟΛΜΕ η ανίερη συμμαχία ΔΑΚΕ, ΠΑΜΕ και Παρεμβάσεων».
Όπως τονίζει η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ ενώ, κατά τη συνάντηση ΟΛΜΕ - υπουργείου, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 3 Μάρτη, η συντριπτική πλειοψηφία των αιτημάτων του κλάδου απορρίφθηκαν από την ηγεσία του υπουργείου, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας «ακολουθώντας τη γραμμή της κυβέρνησης, επέλεξε να αναφερθεί στα ΜΜΕ σε τρία μόνο ζητήματα (διαθεσιμότητες, αξιολόγηση, Τράπεζα Θεμάτων), για να καλλιεργήσει λανθασμένη και ωραιοποιημένη εικόνα για τη συνάντηση».

Επισημαίνει ότι «οι δηλώσεις του προέδρου της Ομοσπονδίας στα ΜΜΕ όχι μόνο δεν αποτυπώνουν την εκτίμηση που έχει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ για τη συνάντηση, αλλά κινούνται και σε αντίθετη κατεύθυνση» και υπογραμμίζει: «Συγκεκριμένα, λάβαμε αρνητικές απαντήσεις στο ζήτημα της κάλυψης των κενών, της μείωσης του ωραρίου, της επαναλειτουργίας των σχολείων που έκλεισαν, των απαιτούμενων διορισμών για να καλυφθούν τα κενά, της μείωσης του αριθμού των παιδιών στην τάξη, της ακώλυτης μισθολογικής - βαθμολογικής εξέλιξης, του ξεπαγώματος των ωριμάνσεων, του 13ου και 14ου μισθού, της κατάργησης του νέου μισθολογίου (νόμος 4024/2011), της κατάργησης του νόμου για τα Πρότυπα, της συνολικής κατάργησης του νόμου 4186/2013 ("Νέο Λύκειο"), που δεν περιλαμβάνει μόνο την Τράπεζα Θεμάτων, αλλά και τη μαθητεία. Για όλα αυτά, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν βρήκε να πει ούτε μία, μα ούτε μία κουβέντα στις δηλώσεις του στα ΜΜΕ, πέρα από κάτι ψελλίσματα για τα μισθολογικά».
Η Πανελλαδική Γραμματεία Εκπαιδευτικών του ΠΑΜΕ υπογραμμίζει ότι θέμα παραίτησης του προέδρου της ΟΛΜΕ στη συνεδρίαση δεν τέθηκε από κανέναν. «Ο ίδιος έθεσε θέμα παραίτησής του, επειδή δεν συμφωνούσε με το περιεχόμενο της ανακοίνωσης στο οποίο κατέληξε η συντριπτική πλειοψηφία του ΔΣ της ΟΛΜΕ σχετικά με τη συνάντηση. Στην ανακοίνωση αυτή, πέρα από την ενημέρωση για τη συνάντηση, ασφαλώς και τέθηκε το ζήτημα της στάσης του προέδρου της ΟΛΜΕ, που, χωρίς να ρωτήσει τη γνώμη κανενός, παρουσίασε εσκεμμένα άλλη εικόνα, αντίθετη με αυτή που είχε η πλειοψηφία του ΔΣ», υπογραμμίζει.
Επίσης αναφέρει ακόμα ότι «είναι και ψέμα ο ισχυρισμός ότι παραιτείται επειδή του ζητήθηκε να υπογράψει μια ανακοίνωση που περιέχει καταγγελία για τον εαυτό του. Ασφαλώς η ανακοίνωση πρέπει να περιέχει και αναφορά στην απαράδεκτη στάση του. Αν δεν θέλει να την υπογράψει, επειδή αφορά προσωπικά τον ίδιο, ας την υπογράψει η αντιπρόεδρος της ΟΛΜΕ ή το ΔΣ. (...) Η ουσία λοιπόν δεν είναι στην υπογραφή ή όχι. Αυτό είναι πρόσχημα. Η ουσία είναι ότι δεν θέλει να καταγγελθεί το υπουργείο και θέλει την ΟΛΜΕ κλακαδόρο του υπουργείου».
Η Πανελλαδική Γραμματεία σημειώνει ότι δεν παίζει «με το συνδικαλιστικό κίνημα, τα σωματεία και την προσπάθεια που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ να τα μετατρέψει σε κλακαδόρους της κυβέρνησης», τονίζοντας ότι «τα σωματεία, το κίνημα, οι αγώνες είναι τα όπλα μας για να φτιάξουμε τη ζωή μας και όχι να λιβανίζουμε αυτούς που φέρνουν νέα Μνημόνια!».  

Πηγή: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου