10.7.15

Τρελό γέλιο! Συνέντευξη του "κολονάτου" διαδηλωτή!

 Πηγή: News247 (Η συνέντευξη στην εφημερίδα Αγορά)



Ο διαδηλωτής λέγεται Δημήτρης Βαμβακάρης:
Η ιδέα να πάει κρατώντας το ποτό του στη διαδήλωση του "Μένουμε Ευρώπη" του ήρθε την προηγούμενη ημέρα, όταν ο ίδιος κατέβηκε στην συγκέντρωση της AΔΕΔΥ.

"Την Κυριακή, ήμουν στην διαδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, μαζί με όλο τον ΣΥΡΙΖΑ, τα ηχεία ήταν τέρμα δυνατά και είχε βαβούρα. Λέω σε έναν συμμαθητή μου που είμαστε μαζί "Α, εδώ δεν αντέχεται χωρίς ποτούλια. Αύριο θα κατέβω οργανωμένος".


Λίγα λεπτά πριν το επίμαχο κλικ, ο διεθνώς καταξιωμένος αρχιτέκτονας-ξυλουργός, Δημήτρης Βαμβακάρης από το Κουκάκι, είχε μόλις παραλάβει το αγαπημένο του απεριτίφ από ένα μπαρ κοντά στην πλατεία Συντάγματος και είχε ζητήσει από έναν φίλο του "να με βγάλει μια αναμνηστική φωτογραφία πριν τον πόλεμο" καθώς κρατούσε το ποτό που έχει γίνει όπως λέει, "προέκταση του χεριού μου".

"Πού να φανταστώ τί θα γινόταν με ένα ποτήρι! Επί 40 χρόνια, ζω μεταξύ Ελλάδας και Ιταλίας. Στην Ιταλία αν γινόταν μια διαδήλωση θα προκαλούσε εντύπωση αν κάποιος δεν κρατούσε ένα spritz, το οποίο εκεί κοστίζει από 1.80 μέχρι 4 ευρώ- στις ακριβές πόλεις. Μένω στο Κουκάκι, έχω προβλήματα όπως όλος ο κόσμος και το θέμα είναι ότι κρατάω ένα απεριτίβο. Αν κρατούσα μια μπύρα θα είχε γίνει θέμα;" λέει διασκεδάζοντας με τον ντόρο που έχει δημιουργηθεί γύρω από τον "άγνωστο με το ροζέ κρασί":
"Δεν είναι ροζέ κρασί, είναι prosecco με bitter Campari. Είναι το λεγόμενο spritz που έχει βγει από τους Αυστριακούς. Όταν κατέλαβαν το Βένετο και ρίξανε την γαληνοτάτη δημοκρατία του Αγίου Μάρκου, οι Αυστριακοί έπιναν spritzen, δηλαδή νερωμένο άσπρο κρασί. Οι Βενετσιάνοι για να στείλουν την αντίδραση στους κατακτητές, έβαλαν χρώμα μέσα στο spritz επιλέγοντας το κόκκινο, το χρώμα της αντίδρασης".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου