10.12.12

Η εκτόξευση του ΣΥΡΙΖΑ στον αστερισμό της Σοσιαλδημοκρατίας


Αποκαλυπτικό το σχόλιο της "ΙΣΚΡΑ", με υπογραφή Άρη Μεσούντα, με αφορμή τις Θέσεις της ΚΕ του ΚΚΕ για το 19ο Συνέδριο.

Αφήνουμε κατά μέρος την κριτική, που κάνει στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ για «συστημική αναδίπλωση» ή για τη δήλωση Δραγασάκη ότι «δεν θα προβεί σε μονομερείς ενέργειες, εκτός και αν προκληθεί», γεγονός που επιβεβαιώνει τη σοσιαλδημοκρατική μεταμόρφωση του ΣΥΡΙΖΑ.

Ας έρθουμε στη κριτική για τις Θέσεις του ΚΚΕ. Κατηγορεί το ΚΚΕ ότι εκτοξεύεται, ότι δεν έχει μεταβατικούς στόχους και αιτήματα και έτσι αποσπάται από τα προβλήματα του ελληνικού λαού.

Το αν το ΚΚΕ είναι αποσπασμένο από τα προβλήματα του λαού το αποδεικνύει η καθημερινή του πάλη στους χώρους δουλειάς και στις λαϊκές γειτονιές για όλα τα λαϊκά προβλήματα. Το αποδεικνύουν οι στόχοι και τα αιτήματα, που προβάλλει, για την οργάνωση της πάλης ενάντια στα βάρβαρα μέτρα και τη ριζοσπαστικοποίηση της συνείδησης των εργατικών και λαϊκών μαζών. (Τον παραπέμπουμε – αν δεν έχει διαβάσει – στο σημείο 63 των Θέσεων).

Ταυτόχρονα το ΚΚΕ λέει στην εργατική τάξη, το λαό, ότι η μόνη διέξοδος από τα βάσανά του είναι η επαναστατική ανατροπή του καπιταλισμού, η οικοδόμηση του σοσιαλισμού, ότι πρέπει ΣΗΜΕΡΑ να διαμορφώσει τις προϋποθέσεις για αυτήν την προοπτική.

Το τελευταίο, σύμφωνα με το συντάκτη του άρθρου, είναι μια «διαπίστωση», μια «αξία», πολύτιμη μεν (sic), αλλά παραλείπει την εφιαλτική συγκυρία του λαού.

Από πότε ένα επαναστατικό Κόμμα διαμορφώνει την τακτική του ερήμην αυτών των αρχών; Το ΚΚΕ έχει αυτήν την τακτική, αυτή τη γραμμή, επειδή ακριβώς υπηρετεί αυτές τις αρχές και αξίες. Επειδή αυτές οι αξίες είναι ζωντανές και πρέπει να γίνουν κτήμα του λαού. Επειδή είναι κόμμα επαναστατικό και όχι κόμμα αστικής διαχείρισης, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή η εφιαλτική συγκυρία του λαού έχει τη ρίζα της σε αυτό το σύστημα, για αυτό ο σοσιαλισμός είναι επίκαιρος και αναγκαίος, όσο πότε.

Τι εννοεί άρα ο «ποιητής» με τους μεταβατικούς στόχους και αιτήματα, που δεν έχει το ΚΚΕ;
Το λένε παρακάτω. Μια κυβέρνηση με το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ που θα προωθήσει «μεγάλους προοδευτικούς μετασχηματισμούς με σοσιαλιστικό ορίζοντα». Δηλαδή μια κυβέρνηση, που θα διαχειριστεί τη φτώχεια και την εξαθλίωση του λαού στο όνομα του ……σοσιαλισμού.

Θα πρέπει όμως να απαντήσουν και στο εξής: Σε ποια χώρα και σε ποιο χρόνο αυτή η στρατηγική, της προσέγγισης δηλαδή του σοσιαλισμού μέσα από μετασχηματισμούς (μεταρρυθμίσεις), επιβεβαιώθηκε;

Η πραγματικότητα είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απογειώνεται στον αστερισμό της σοσιαλδημοκρατίας και δεν πρέπει να συμπαρασύρει αριστερό κόσμο και ριζοσπάστες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου