10.12.12

Ο επιχειρηματικός "κομμουνισμός" του ΣΥΡΙΖΑ


Έγραψε η «Αυγή», χθες, αναφερόμενη στο ΚΚΕ πως «Είναι πολλές και σοβαρές, πράγματι, οι διαφορές ανάμεσα στον δικό μας κομμουνισμό και τον δικό τους»
Με τον κομμουνισμό δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ! Βέβαια, όπως λένε ο δικός τους «κομμουνισμός» διαφέρει σε πολλά με τον κομμουνισμό του ΚΚΕ.
Ας δούμε πως είναι ο κομμουνισμός του ΚΚΕ και σε τι διαφέρει απ’ αυτόν του ΣΥΡΙΖΑ.
Το Σχέδιο Προγράμματος του ΚΚΕ (Θέση 82) γράφει:
  • Κοινωνικοποιούνται τα μέσα παραγωγής στη βιομηχανία, στην ενέργει - αύδρευση, στις τηλεπικοινωνίες, στις κατασκευές, επισκευές, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το χονδρικό - λιανικό και εισαγωγικό - εξαγωγικό εμπόριο, οι συγκεντρωμένες τουριστικές -επισιτιστικές υποδομές, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις καπιταλιστικού τύπου.
  • Κοινωνικοποιείται η γη, οι καπιταλιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις. Διαμορφώνονται κρατικές παραγωγικές μονάδες για την παραγωγή και επεξεργασία αγροτικών προϊόντων ως πρώτων υλών ή προϊόντων κατανάλωσης. Η ελληνική πραγματικότητα δεν απαιτεί αναδιανομή της γης. Οι μη κατέχοντες γη καλλιεργητές θα εργάζονται στις σοσιαλιστικές μονάδες αγροτικής, γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής. Το μέτρο της κοινωνικοποίησης της γης αποκλείει τη δυνατότητα συγκέντρωσης της γης, την αλλαγή χρήσης και εμπορευματοποίησή της από τους ατομικούς ή συνεταιρισμένους αγροτοπαραγωγούς.
  • Καταργείται η ατομική ιδιοκτησία και η οικονομική δραστηριότητα στην εκπαίδευση, στην Υγεία - Πρόνοια, στον Πολιτισμό και στον Αθλητισμό, στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Οργανώνονται πλήρως και αποκλειστικά ως κοινωνικές υπηρεσίες.
  • Απαγορεύεται η χρησιμοποίηση ξένης εργασίας, δηλαδή η μίσθωση εργασίας από τους ακόμα κατέχοντες μεμονωμένα μέσα παραγωγής σε κλάδους που δεν υφίστανται υποχρεωτική κοινωνικοποίησή τους, π.χ. στη βιοτεχνία, στην αγροτική παραγωγή, στον τουρισμό επισιτισμό, σε ορισμένες βοηθητικές υπηρεσίες.
  • Μέσα παραγωγής, πρώτες και άλλες βιομηχανικές ύλες και πόροι, εργατική δύναμη μπαίνουν σε διαδικασία παραγωγής και οργάνωσης κοινωνικών και διοικητικών υπηρεσιών μέσω του Κεντρικού Σχεδιασμού.
  • Η βιομηχανική και το μεγαλύτερο μέρος της αγροτικής παραγωγής πραγματοποιούνται με σχέσεις κοινωνικής ιδιοκτησίας, Κεντρικού Σχεδιασμού, εργατικού ελέγχου σε όλη την κλίμακα διεύθυνσης - διοίκησης.
Πάμε στον «κομμουνισμό» του ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε δυο πρόσφατες συνεντεύξεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και μελλοντικών υπουργών στην κυβέρνηση της «αριστεράς».
Λέει ο Παπαδημούλης στην εφημερίδα «Κεφάλαιο» όταν τον ρωτά ο δημοσιογράφος αν θα αναζητήσουν συμμαχίες από το χώρο της αγοράς (αυτούς δηλαδή που χρησιμοποιούν ξένη εργασία και έχουν ατομική ιδιοκτησία δηλαδή): «Βεβαίως ανθρώπους που να είναι ικανοί και που θα έχουν τη διάθεση να δουλέψουν πάνω σ’ αυτό». Παρακάτω στη συνέντευξη λεεί πως θα κάνουν συμπράξεις με «ιδιωτικά κεφάλαια».
Λέει ο Σταθάκης στην «Εφημερίδα των Συντακτών» για την μεταρρύθμιση του κράτους που θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κράτος, λέει θα πρέπει να είναι φιλικό στην αναπτυξιακή διαδικασία και να ενισχύσει την παραγωγική ανασυγκρότηση της ελληνικής οικονομίας. Αυτό θα είναι έργο των επιχειρήσεων, ιδιωτικών, συνεταιριστικών, ή όποιας άλλης μορφής. (ατομική ιδιοκτησία, καπιταλισμός δηλαδή)
Όλα αυτά βέβαια, πάνω – κάτω είπε και ο Τσίπρας στο Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Στους επιχειρηματίες δηλαδή.

Άρα ο «κομμουνισμός» του ΣΥΡΙΖΑ είναι ένας «κομμουνισμός» με ανθρώπους της αγοράς, με ιδιωτικά κεφάλαια, με ιδιωτικές επιχειρήσεις κτλ. Με καπιταλισμό δηλαδή…

Τέτοιος «κομμουνισμός» μόνο ο καπιταλισμός της Κίνας είναι… Ας προσέχουν τη γράφουν λοιπόν και τι λέξεις χρησιμοποιούν…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου